Po ČEM se srečni pari razlikujejo od drugih? Po TEM!

Za trdno razmerje je potreben čas, a skrivnost je, kot pravijo, v drobnih stvareh. Bodita točna. Ne prepirajta se, ko potujeta. In preprosto ljubita eden drugega. 

Po ČEM se srečni pari razlikujejo od drugih? Po TEM! (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2021

No, poleg drobnih stvari pa tudi nekaj takšnih, ob katerih boš morala vsake toliko stisniti zobe. Ampak zakon je prilagajanje, pravijo.

1. V posteljo hodita skupaj

Strokovnjaki so pri velikem odstotku srečnih parov opazili, da se v posteljo odpravijo skupaj. Nič ni boljšega kot malce crtanja pred spanjem, kajne?

2. Poljubita se, ko se vidita. In poljubita se, ko se poslovita. Vedno.

Lep je občutek, ko ga zjutraj, tik preden se odpraviš na delo poljubiš v postelji in lep je občutek, ko pomoliš glavo skozi vrata, preden odide samo zato, da dobiš še tisti ekstra poljubček. To lahko pomeni le, da si veliko pomenita. 

Ljubezen

3. Njegova družina naj bo kot tvoja

Prvič zato, ker se boste vsi počutili bolje. Predvsem pa zato, ker bo njemu to všeč. Pokliči njegovo mamo vsake toliko, družite se ... ampak v ravno pravšnji meri. Ne preveč.

4. Negujta skupne interese

Nič ni narobe s tem, da te njegovi 'downhill' podvigi ne zanimajo in da on ob tvojih pobarvankah le zeha, a dejstvo je, da se za vsakim razmerjem skriva skupen hobi. Strokovnjaki so namreč opazili, da srečni pari kljub različnim hobijem, v razmerju razvijejo še vsaj enega skupnega. 

5. Ne izgubi sebe

Kar se v resnici nanaša tudi na prejšnjo točko. Z raznimi aktivnostmi boš ohranila različne skupine prijateljev in boš po mnenju strokovnjakov tudi srečnejša ter bolj zanimiva za svojo 'boljšo polovico'.

6. Pokaži mu, da si ponosna nanj

Tudi če se ti vsake toliko zdi, da postoriš vse in še več - ja, tudi pobiraš njegove nogavice - mu vsake toliko privošči malo veselja in pohvali njegovo napredovanje v kitari ali nov nivo v video igrici. Pokaži mu, da ti je mar za stvari, ki jih počne. In spet ... v pravih količinah. Ne preveč.

7. Rasti z njim

Ne zapravljaj časa z opravljanjem tega in onega in se namesto tega z njim raje loti raziskovanja nove tematike. Sta umetnika po duši? Super! Odpravita se v muzej - tukaj jih imata cel kup - ali pa skupaj načrtujta vajino naslednje potovanje. Karkoli je bolje kot nič.

8. In še to ... daj mu priložnost

Ja, vemo. Težko je prepustiti vajeti človeku, ki za seboj pozabi pobrati nogavice, a včasih je treba tudi to. Dekleta smo navadno tista, ki prevzamemo pobudo za organizacijo druženja, izleta ali potovanja, vendar strokovnjaki tokrat ugotavljajo, da se v srečnih razmerjih tega pogosteje lotevajo tudi moški.

Pripravila: Kaja Milanič
Foto: Unsplash Rawpixel/Alessio Lin, Profimedia

Preberi še: 10 aktivnosti, ki jih lahko to jesen počneta skupaj (izbor naše pravkar zaročene novinarke).

Priporočamo tudi: Mesečni horoskop NOVEMBER 2017 (ljubezen, kariera, počutje)