Spolnost: Kako do večjega užitka, če uporabljata kondom?

Uporabljata kondome? Včasih znajo biti prav dolgočasni, toda ker so izredno koristni, naj ti prišepnemo nekaj nasvetov, kako lahko njihova uporaba pos­tane bolj zabavna.

Spolnost: Kako do večjega užitka, če uporabljata kondom? (foto: Profimedia) Profimedia
20. 7. 2017

Izmišljevanje drugih imen za kondom je lahko izredno zabavno (ljubezenska rokavička, seksi srajčka itd.), to pa zagotovo še ni dovolj dober način, kako boš tudi svojega ljubimca prepričala, da si ga bo pred seksom nataknil na svojega koren­jaka.

Čeprav moški dobro vedo, da kondom tako tebe kot njega zavaruje pred spolnimi boleznimi in nezaželeno nosečnostjo, se še vedno najdejo takšni, ki se na vse pretege pritožujejo, ko zaslišijo besedo kondom.

Moški razlogi za to so po navadi povezani s strahovi, da bodo pri tem izgubili erekcijo, da ne bodo čutili to, kar bi morali, in da ne bodo doživeli orgazma.

Vse to je res: toda le, če ne uporabljata primernega kondoma. Skrivnost je torej v pravi vrsti kondoma.

Nasvet pri nakupu

Raziskave kažejo, da večina ljudi kondom izbere v sedmih sekundah. Halo?!

Še kruh izbiramo dlje, pa ne bi časa posvetili nečemu, kar nam nudi tako velike užitke?

Naj te nakup v zadnjem hipu prikrajša za užitek. Poizvedi, kako izbrati pravega.

Velikost je pomembna:

  • Prava velikost popolnoma spremeni njegovo izkušnjo seksa s kondomom. Če je kondom preozek, je tvoj ljubimec prikrajšan za obilnejši užitek, poleg tega pa ga je teže spraviti na penis, zaradi česar lahko njegova erekcija kaj hitro uplahni.
  • Poveča se tudi verjetnost, da bo kondom počil.Če gumice ne moreš odviti vse do korena penisa, kondom ni dovolj velik. Po drugi strani pa pozor: če je kondom prevelik, lahko zdrsne z njegovega cenjenega premoženja, ob pogledu na odvečni lateks pa tvoj ljubimec takoj doživi upad samozavesti. Standardna dolžina kondoma je 18 centimetrov, lahko pa je tudi manj ali več.
  • Različni so tudi obsegi kondomov. Pri odločitvi, kateri je pravi, štejejo izkušnje in eksperimentiranje z različnimi vrstami in znamkami kondomov.

Poskusita kondom, ki ima na koncu izboklino ali vrtinec.

Takšni modeli se varno prilegajo korenu penisa, medtem ko na koncu, kjer je največ živčnih vozličkov, povzročajo večje trenje in s tem večji užitek. Po njih se odpravita v trgovino z erotičnimi pripomočki ali pa jih kupita prek spleta.

Izberi kondom iz poliuretana

Ti kondomi prevajajo telesno temperaturo, zato je spolni odnos bolj čuten. Če je kateri izmed vaju alergičen na lateks, brez tega kondoma vsekakor ne moreta. Kupiš ga lahko na spletni strani kondomanija.si.

Če pa imaš stalnega partnerja in nimata spolno prenosljivih bolezni, poskusita kondom iz kože jagenjčka (lamb-skin).

Kupiš ga lahko prek tujih spletnih strani, njegovi uporabniki pa prisegajo, da je seksati z njim tako, kot če ga ne bi imeli na sebi.

Edina slaba stran tega kondoma je, da vaju zaščiti pred zanositvijo, ne pa tudi pred spolnimi boleznimi.

Natakni ga v stilu ;)

Ni nujno, da natikanje kondoma pogasi vajino strast.

Hitreje ko boš oblekla njegovega korenjaka, manj možnosti je, da bo njegova nabreklost usahnila.

Da bi prihranila čas, zavojček s kondomom odpri že med predigro. Ko boš kondom vzela iz zavojčka, vanj kapni dve kapljici lubrikanta. Ta bo po­večal njegov užitek na predelu njegove super občutljive glavice.

Kondom nastavi na vrh otrdelega penisa in z eno roko stisni konico kondoma, z drugo roko pa ga odvij do korena penisa.

Kdaj pa kdaj namesto rok uporabi svoja usta. Ustnice si namaži z (nespermicidnim!) lubrikantom, potem pa počasi vsesaj še nerazviti kondom, tako da se bo obroček prilegal tvojim ustnicam. (Si zgrožena? Morda boš to raje storila s kondomom z okusom čokolade ali sadja).

Z ustnicami zamaskiraj zobe, da ne boš z njimi poškodovala lateksa ali svojega ljubimca, potem pa usta nastavi na vrh penisa. Z ustnicami potisni obroč kondoma in z rokami nadaljuj z odvijanjem vse do korena penisa.

Za povečanje užitka pri seksu s kondomom poskusita še tole ...

  • Stisni noge med misijonarskim ali pasjim položajem in s tem ustvari še dodaten užitek tako zate kot zanj.
  • Naredi V s kazalcem in sredincem in roko položi na svoje mednožje. Ko bo prodiral vate, s prstoma stisni koren penisa. Tako boš stimulirala predel, ki je zaradi ožine kondoma najbolj otopel.
  • Uporabljaj vibracijski obroček, ki ga lahko kupiš v trgovini z erotičnimi pripomočki. To je plastičen trak, na katerem je vibrirajoča kroglica. Trak namesti na kondom, tako da je kroglica obrnjena proti tvojemu klitorisu, in uživaj v vibrirajočih sunkih, ki te bodo popeljali do vrhunca.

Besedilo: Janka Menart

Preberi še: Sem, če gledam za predstavniki istega spola, gej oz. lezbijka? ali pa Kakšna gola ženska telesa so moškim najbolj všeč