"Sodelavec mi je neizmerno všeč. Kako naj se mu približam?"

Partnerska svetovalka Melita Kuhar tokrat odgovarja bralki, ki ne ve, kako pristopiti do sodelavca, ki ji je neizmerno všeč. Preberi njeno zgodbo in povej: kaj bi ji svetovala ti? 

"Sodelavec mi je neizmerno všeč. Kako naj se mu približam?" (foto: Unsplash/Eli Defaria) Unsplash/Eli Defaria
25. 9. 2017

Vprašanje bralke Cosmopolitana:

"Stara sem 23 let in me je strah vsega. Kot primer naj navedem, da sem naredila vozniški izpit takoj, v prvo, a nikoli nisem sedla za volan, ker me je strah, da ne znam voziti.

Faks sem diplomirala, ker me je gnala želja po dokazovanju staršem, da sem sposobna, a kaj več od tega ne zmorem. Nisem še imela fanta, ker se bojim. Sedaj pa mi je eden všeč, ampak zmrznem, ko bi se mu želela približati.

Vidim, da me pogosto gleda, ker delava v isti firmi, a ne zmorem storiti nobenega koraka, da mu pokažem, da mi je všeč. Kako naj premagam ta grozni strah?"

Odgovor Melite Kuhar, strokovnjakinje za partnerske odnose in vzgojo otrok:

"Strah nas res pogosto blokira in nam ne dovoli, da bi se odločali tako, kot bi si želeli. Za strah že stari slovenski pregovor pravi, da je votel okoli pa ga nič ni.

Vem, da to kaj dosti ne pomaga vam, draga bralka, ko si želite bližine moškega, ki vam je privlačen.

Pri spogledovanju gre za to, da eden drugemu nakažeta, da sta si všeč, torej ga poglejte večkrat, vzdržite njegov pogled nekaj sekund, ne umaknite ga takoj. Dajte mu priložnost, da tudi sam ugotovi, da vam je privlačen.

Potem pa je na njemu, da pristopi. In to je trenutek, ko se ne umaknite ali pobegnite, temveč zdržite in z njim komunicirajte, sprašujte ga o vsakdanjih stvareh, dajte vama priložnost, da se bolje spoznata.

Za premagovanje strahu na splošno bi predlagala, da okrepite samozavest in da delate na osebnostnem razvoju v smislu iskanja svojega zdravega cilja, kaj si želite za sebe.

Ker imate tole eno življenje in priložnost, da ga živite, kot si želite, se je za to potrebno tudi malce aktivirati, si upati, hoteti in biti pogumni."

Melita Kuhar vodi projekt Svetovalnica,
dosegljiva je na 031 666 168, lahko pa ji tudi pišeš na: info@svetovalnica.si.

Preberi še: Zakaj nas tako skrbi, kaj si bodo drugi mislili o nas? ali pa Angelina Jolie razkrila, KAJ po ločitvi od Brada Pitta najbolj sovraži