Skupne počitnice učvrstijo ali uničujejo razmerje? Odgovor je...

Se na počitnice odpravita skupaj ali narazen? Poglejta, kaj to, da se odpravita skupaj, pomeni za vajino razmerje.

Skupne počitnice učvrstijo ali uničujejo razmerje? Odgovor je... (foto: Profimedia) Profimedia
13. 7. 2017

Nekateri pari se sporazumno odločijo, da bodo šli posebej na počitnice – verjetno poznaš tisto sceno, ko je cela družina že dva tedna 24ur na dan skupaj na morju in se zadnje tri dni sploh ne morete več gledati…

Ampak: ali lahko skupne počitnice res povzročijo "težave v raju" ali pa ravno nasprotno – učvrstijo vajo razmerje?

In odgovor je… skupne počitnice s partnerjem lahko vajino razmerje učvrstijo. Na yourtango.com smo našli 5 razlogov, zakaj:

1. Počitnice vplivajo na tvoje razpoloženje… pozitivno!

Sprememba okolja in dnevne rutine lahko odlično vpliva na to, kako razmišljaš in čutiš o sebi, o partnerju in celotnem svetu okoli tebe.

Na primer; lastniki sekundarnih domov pravijo, da občutijo preobrat v zavesti, ko prispejo na lokacijo za "pobeg". Pravijo, da se počutijo bolj mirne, osredotočene in povezane z notranjo spokojnostjo, zaradi česar se bolje razumejo med seboj.

Enako velja za pare na počitnicah. So manj obrambni, bolj odprti, sproščeni in povezani. Doživljanje te povezave na počitnicah olajša tudi stvari doma.

2. Počitnice osvetlijo "midva" faktor

Po čem hrepeni večina parov? Želijo si več prostega časa in več pozornosti, posvečene drug drugemu.

Počitnice so tiste, kjer se lahko partnerja osredotočita izključno na potrebe drug drugega, in to na posebnem mestu. To je poseben čas, ki jima da priložnost, da data drug drugemu večjo pozornost, ki ustvari resnično intimnost. Na počitnicah lahko drug drugega negujeta; čustveno, seksualno, intelektualno in spiritualno.

3. Počitnice spodbudijo skupno igro

En izmed faktorjev, ki razloži, zakaj par preide iz stanja zaljubljenosti in sorodnih duš na zgolj sostanovalca je zanemarjanje. Drug drugega in njuno razmerje vzameta za samoumevno.

Vedno ista rutina postane tako zakoreninjena, da tudi igranje skupaj pade na dno njunega seznama skupnih "opravil".

Pri počitnicah pa se vse dogaja okoli skupne igre. Kar naenkrat je tisto, kar je bilo zanemarjeno, zdaj središče vsega. Igranje in zabavanje skupaj nas odpelje vstran od problemov, pritiskov in odgovornosti.

Naše razpoloženje in duh se omehča in tako bolje vidimo, kaj nas je v začetku najbolj privlačilo pri partnerju. To je razlog, zakaj je igranje tako močan afrodiziak.

4. Počitnice okrepijo družinske vezi

Če sta poročena in imata otroke, lahko počitnice ustvarijo "gostitelja" logističnih zadev, ki jih je treba razrešiti. Izziv je že lahko to, da poskušamo obdržati vse srečne.

In s tem družinske počitnice lahko učvrstijo razmerje, saj opomnijo partnerja na to, kaj je zares pomembno.

Materialne dobrine pridejo in grejo in tako je tudi z večino skrbi in težav. Kar traja so tesni in skrbni odnosi.

Večina odraslih se jasno spomni svojih družinskih počitnic iz otroštva kot čudovitih dogodivščin, kjer so se počutili varne in ljubljene. Praznovanje družinskih počitnic opomni partnerja, kako zelo pomemben je njun odnos.

Počitnice so lahko prav tako budnica, ki nas opomni, da se vrnemo na obravnavanje drugega kot dragocenega.

5. Počitnice pomagajo razmerjem zrasti

V močnem zdravem razmerju partnerja čutita, da rasteta.

Počitnice, ki nas predstavijo novim državam in kulturam, ki raztegnejo naše ume in nas fizično izzovejo, razširijo naš občutek samega sebe. Deljenje takšne vrste osebne rasti obogati izkušnjo, nas zbližuje.

Tako, da ni razloga, da se ne bi odpravila skupaj na nepozabne počitnice! :)

Preberi še: "Bolj smo si z nekom intimni, bolj ima ta oseba dostop do naših najglobljih skrivnosti" ali pa Uspešno razmerje ni vedno rožnato

Priporočamo tudi: Zakaj je konec faze "medenih tednov" dejansko dobra stvar (po mnenju strokovnjakinje)