Simon razlaga: Kako pomembna je razlika v letih?

Med tabo in njim je lahko veliko prepadov, ki vaju ustavijo. Razlika, vidna vsem, pa je razlika v vajinih letih.

Simon razlaga: Kako pomembna je razlika v letih? (foto: shutterstock) shutterstock
7. 4. 2014

On je veliko starejši

Nič posebnega ni, če si moški po ločitvi ali pa že kar med zakonom omisli veliko mlajšo ljubico. Na to smo se navadili, zdi se nam celo naravno. Ko pride moški v krizo srednjih let, ga rešujeta športni avto in ženska, ki je še na njegov poročni dan delala potičke v varnem zavetju peskovnika lokalnega vrtca. Moško logiko v tem primeru razumemo – lovijo mladost.

Tokrat ciljam na veliko mlajše moške, tiste v svojih tridesetih, neporočene, brez krize srednjih let. Takšne, ki gredo v zvezo z žensko, ki je ravno začela redno prebirati Cosmo. Za seboj imajo kar nekaj izkušenj in vedo veliko več o ženski duši kot fantje v zgodnjih dvajsetih, po vrhu vsega pa so tudi odlično ohranjeni.  Vsaki najstnici ali dvajsetletnici lahko nudijo ogromno romantičnih doživetij, pogovor z njimi je globlji, otročjih izpadov, ki so značilni za dvajsetletnike, pa skoraj ni več. A vsaka cosmo punca, ki začenja zvezo s toliko starejšim, se sprašuje, ali je res vse v redu z njim. Zakaj še nima resne zveze z žensko svojih let in predvsem – kaj bodo rekli drugi, ko se bosta pojavila v javnosti.

Velja le eno pravilo

Ne meči si peska v oči. Ne pravim, da je z vsemi moškimi, ki lovijo deset ali 15 let mlajše punce, kaj narobe. Vsak ima svoje razloge, zakaj je še vedno samski. Eden od razlogov je lahko tudi ta, da sanjske punce do zdaj še ni spoznal.

Zato se ne ustraši prvi hip, ko ugotoviš, koliko je star. Spoznaj ga. Hitro boš ugotovila, ali si naletela na nikoli odraslega otroka, ki je površinski in ni pripravljen na kaj več od začetne faze navdušenja in spoznavanja ali pa se za vsem skriva kaj več. Edino pravilo pri tem je, da si ne lažeš. To so moški, ki so šarmantni, ki že znajo z ženskami in ki se znajo tudi dobro pretvarjati, zato boš morala bolj zaupati svojemu občutku in razumu kot pa ušesom in očem.

In če ti vse pravi, da je to, kar imata, pristno, potem se ne obremenjuj z okolico. Seveda bodo vsi imeli veliko za povedati čez vaju, dva izmed teh bosta verjetno kar tvoja starša. A drugi ne vedo, kdo sta vidva, ko sta skupaj, zato se ne osredotočaj na njih. Pozorna bodi le na vaju – okolica in ljudsko razlivanje žolča nista pomembna.

Kaj pa če je on veliko mlajši?

Takšne zveze še bolj bodejo v oči. "Ubogi fant, saj sploh ne dojame, kako ga vrti okoli prsta. In kaj bo, ko bo želel imeti otroke, ona pa bo prestara za to?" Ignoriraj vse okoli vaju. Naj bo vsak odgovoren za svojo (ne)srečo, in če vajina na videz napačna zveza pritiska na njihovo rano, od sreče naredita še nekaj srečnih poskokov.

Cosmo nasvet:  Leta vsem ne prinesejo zrelosti. Bodi pozorna na njegova dejanja, in ne na letnico rojstva.

Pripravil: Simon Zajec