Simon pravi: Mamin sinko

V Sloveniji je znano, da se moški zelo radi držimo za mamino krilo. In tokrat so res krive ženske!

19. 2. 2014

Popoln moški

Simon ZajcSkoraj vsaka izmed vas ima ali pa še bo imela zgodbo o moškem, ki je na prvi pogled idealen.

Urejen, izobražen, z dobro službo. Maksimalno pozoren, lepo vzgojen, ljubeč ter povrhu še zelo skrben in spoštljiv do svoje matere. Veš, da bi si takšnega moškega želela imeti vedno ob sebi. Vajina zveza se poglablja in tebi se zdi naravno, da si zanj 'No. 1 žena'. In on se s tem strinja, torej je v se popolno, a tebe kljub temu nekaj moti.

Tvoje mesto je zasedeno

Čeprav ti govori, da si ti številka ena, pa nate pozabi v trenutku, ko njegova mama kaj potrebuje. In ta mati potrebuje veliko stvari, in to nenehno. On je glavni moški v njenem življenju ne glede na to, ali je mož še z njo ali pa ga ni več.

Za njo mora tvoj dragi opraviti moška dela, ji delati družbo, jo poslušati, hoditi k njej na kosila. On je njeno sonce! In tebi ni jasno, kakšno moč ima mati nad njim, še več č asa pa boš potrebovala, da boš spoznala, da si kljub sladkim besedam in objemom, ki ti jih namenja, ti njena največja sovražnica. Vzeti ji želiš njenega najdražjega.

Ona je tista, ki mu je dala življenje, ga ljubila, zasipala z nežnostjo vse življenje, ona ga je naredila osebo, kakršna je danes. In ti bi ji to rada vzela. Kako si drzneš? Kako ne veš, da je ona številka ena v njegovem življenju?

Kriva je mama in kriva si ti

Mamine sinčke naredijo mame, ki se pretirano obesijo na sina, saj je sin edini moški, za katerega menijo, da jim lahko da takšno ljubezen, kakršno si normalna ženska zasluži od moškega partnerja. Sin je v tem razmerju žrtev.

Tako je bil vzgojen od majhnega, prikovan na mamo z občutkom dolžnosti, usmiljenja in krivde. Da je tvoj dragi mamin sinček, je delno kriva njegova mama, druga polovica krivde pa gre k tebi. Ti si namreč tista, ki svojemu moškemu ne smeš dovoliti, da leze nazaj k mamici vsakič, ko ona pomigne s prstom. Moraš mu dati jasno vedeti: če hoče biti s tabo, je tvoj, ali pa zate ne obstaja. Nekateri mamini sinčki se lahko izkopljejo iz primeža matere, ampak le če oba postaviš pred dejstvo. Ko torej vidiš, da je privezan na mamico, mu daj možnost, da se razveže, ali pa ga pusti.

Če pa si pristala na zvezo z maminim sinčkom, si kriva sama in se nimaš pravice pritoževati.

  • Cosmo nasvet: Ne tekmuj z njegovo mamo, ker boš izgubila. Brezpogojno sprejmi le prvo mesto.

Fotografiji: Shutterstock, Miran Juršič