Šibka točka: Ni najboljši poslušalec?

Stavimo, da nikoli ne presliši besede seks...

Je 'seks' edina beseda, ki je nikoli ne presliši? (foto: Chris Clinton, profimedia.si, Arthur Belebeau, fotolia.com, Getty Images, Sašo Radej) Chris Clinton, profimedia.si, Arthur Belebeau, fotolia.com, Getty Images, Sašo Radej
15. 5. 2012

S temi cosmo taktikami ti ga bo uspelo spremeniti!

1. Izberi pravi čas

To pomeni, da pogovora o pomembnih stvareh nikoli ne začneš, medtem ko bere časopis, brska po spletu, je zatopljen v gledanje televizije, kuha, kaj išče in podobno. Takrat njegova pozornost velja drugim zadevam, zato tvoje besede ne bodo prišle do cilja – njegovih možganov. Raje izberi čas, ko ne bo počel nič drugega in se ti bo lahko posvetil.

2. Vprašaj ga za mnenje

Še preden se začneta pogo­varjati, mu omeni, da te bo zanimalo, kaj o temi, ki jo boš razkrila, misli on. To je zanj nekakšno sporočilo, da gre za nekaj res pomembnega, kar s seboj prinese tudi radovednost, pričakovanje in zahtevo, da ti čim bolj pozorno prisluhne. Seveda moraš tudi ti potem poslušati, kaj ti ima povedati.

3. Osredotoči se na bistvo

Stokrat povedano in stokrat slišano – toda verjemi, to je zlata vreden nasvet. Če se vrtiš kot mačka okrog vrele kaše, s svetlobno hitrostjo izgubiš moškega poslušalca. Na začetku te sicer posluša, a ko se naveliča 'nepomembnih' oziroma nebistvenih informacij, preprosto izklopi sluh. Bodi neposredna in po zelo kratkem uvodu preidi na jedro, pa bo.

Foto: Chris Clinton, profimedia.si, Arthur Belebeau, fotolia.com, Getty Images, Sašo Radej

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri