Si vedela, da obstaja kar 12 tipov LJUBIMCEV? Preveri, kateri je ON (in kakšna ljubimka si TI)

Je tudi vaju tole zadelo v nulo? 😍

Si vedela, da obstaja kar 12 tipov LJUBIMCEV? Preveri, kateri je ON (in kakšna ljubimka si TI) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 2. 2021

V kolikor z nami deliš ljubezen do testov osebnosti, ti bo tale noro všeč!

Psihologinja dr. Britney Blair je namreč identificirala 12 tipov ljubimcev (pa ne ljubimcev v smislu ljudi, ki so v razmerju s poročeno osebo ;)), od katerih ima vsak svoje psihološke značilnosti.

Preveri, kam spada tvoj dragi (in kam spadaš ti):

Razumni ljubimec

Zadržan, strpen, skrivnosten in pazljiv.

Razumni ljubimec potrebuje občutek povezanosti, intimnosti in domačnosti v partnerjevi družbi, vse to je predpogoj za dober seks. Nekateri bi rekli, da gre za izbirnega ljubimca, ampak tisti, ki ga poznajo, vedo, da je to le del ustvarjanja intenzivne seksualne izkušnje.

Ko pride čas za raziskovanje novega teritorija med rjuhami, je razumni ljubimec izjemno radoveden ... In se počasi prepušča. V posteljo skoči le z osebo, ki je pripravljena zadovoljiti njegove potrebe in želje.

Odpadnik

Samozavesten, nabit s seksualno energijo in ciljno usmerjen.

Odpadnik z divjim seksualnim duhom velja za intenzivnega ljubimca, ki goji strast do preizkušanja novih stvari. Njegova seksualna svoboda mu omogoča seks, kakršnega si želi, in drugi takoj zaznajo njegov seksualni duh.

Odpadnik nima ravno svojega tipa osebe, saj ga privlačijo različni ljudje. Da bi se seksualno sprostil, mu ni treba biti v resni zvezi. Zanj je zadovoljstvo na prvem mestu.

Pustolovec

Seksualna sila, ki ne kaže strahu, ko gre za raziskovanje seksualnih poti. Še posebej z osebo, ki ji zaupa.

Seks je za pustolovca hkrati tudi izkušnja zbliževanja in povezovanja, saj vzburjanje partnerja vzburja tudi njega.

Da bi dolgotrajno razmerje lahko napredovalo, pustolovec potrebuje tako divji seks kot tudi globjo čustveno povezanost. A najprej se mora počutiti dovolj gotovo in varno v razmerju.

Oseba, ki te resnično ljubi, po prepiru nikoli ne bo storila TEGA

Romantik

Romantik najboljše napreduje v globoko povezanem partnerstvu in bo naredil vse, kar je potrebno, da si bo ustvaril romantično pravljico.

Seks je zanj le "podaljšek" razmerja. Glede na to, da je sicer kot oseba precej zadržan, bo morda potreboval nekoliko več časa, da bo našel partnerja, ki mu bo lahko zaupal in se ob njem počutil varno.

Romantik nikoli ne želi, da se njegov ljubimec oziroma ljubimka počuti kot seksualni objekt, zato posveti veliko časa temu, da se slednji/-a počuti ljubljeno in cenjeno. Čeprav je na začetku nekoliko previdnejši, pa enkrat, ko se resnično zaljubi, pokaže svoj pravi jaz v vsej svoji veličini.

Nesebični ljubimec

Nesebičen, velikodušen in intuitiven, v spalnici da od sebe čisto vse.

Zanj ni lepšega, kot gledati partnerja, ujetega v vrtincu strasti. A v kolikor nekaj ne gre po načrtih, se hitro prilagodi.

Bistvo seksa je za nesebičnega ljubimca v tem, da sta tam drug za drugega. A ne le v fizičnem smislu, želi se namreč tudi sicer čutiti povezanega s svojim partnerjem. Večeri v dvoje, medsebojna predanost in pozornost so neizogibni, da bi se počutil cenjeno.

Filozof

Filozof se zaveda svojih želja, erotični pripomočki in fantazije mu niso tuji.

Ena izmed njegovih največjih seksualnih moči je sposobnost izkoristiti moč svoje domišljije, da razišče seksualno željo in premika meje.

Filozofova želja med rjuhami je, seveda, karkoli, kar vključuje tudi njegovega partnerja. Ni ga strah tvegati ali eksperimentirati s samim seboj, prav tako mu skrb za svoje zadovoljstvo ni tuja. A vendar je na začetku nekoliko bolj zadržan in pogosto potrebuje precej časa, da se počuti prijetno ob osebi, preden je z njo pripravljen raziskati določene seksualne želje.

Osebe, rojene v teh 4 znamenjih, postanejo čisto DRUGAČNE, ko se zaljubijo (astro)

Osvajalec

Spogledljiv, svoboden in zabaven, seks je zanj rekreativna dejavnost, med katero se poveže z drugimi.

Osvajalec se zelo rad spogleduje s seksom z novimi ljudmi, celo z več ljudmi hkrati. Glede na to, da se ne boji tabujev in nima predsodkov, je nagnjen k eksperimentiranju. To ga lahko pripelje do seks klubov, festivalov in drugih hedonističnih mest.

Osvajalcu je vseeno, kaj si drugi mislijo o njem, on potrebuje le nekoga, ki se bo z veseljem in velikim nasmeškom na obrazu prepristil vsaki njegovi ideji.

Predan ljubimec

Zvest, iskren, predan. Monogamija je zanj sveta.

Predani ljubimec se najboljše počuti, ko iskrice letijo le med njim in njegovim partnerjem/partnerko, svoje seksualne izkušnje pa rad zadrži le zase.

Zaljubiti se in ostati zaljubljen je velik del seksualne izkušnje predanega ljubimca. Vzburja ga način, kako je njegov odnos strukturiran in kako se seks dogaja znotraj tega varnega območja.

S pravim partnerjem redno uživa v posteljnih aktivnostih, pa tudi že samem sanjarjenju in razmišljanju o spolnosti.

Inspiracijski ljubimec

Karizmatična oseba z močno seksualno energijo.

Najraje se izraža s pomočjo govorice telesa in očesnim stikom ter raje uporablja geste kot besedno izražanje.

Za inspiracijskega ljubimca užitek pomeni bližina in povezanost. Želi si biti ljubljen, zaželen, oboževan. Želi si, da se ga druga oseba dotika, poljublja, pri čemer se on popolnoma preda svoji vlogi "prejemnika" užitka.

Inspiracijski ljubimec potrebuje partnerja, ki je pripravljen v postelji dati vse od sebe in ki bo brez težav sledil navodilom.

10 razlogov, zakaj tipi naravnost obožujejo TA seks položaj 🔥

Suvereni ljubimec

Sinonim za seksualno moč, mojster v nudenju užitka, odličen v komunikaciji in samozavesten ljubimec.

Suvereni ljubimec se rad spogleduje s stvarmi, ki veljajo za tabu, ampak hkrati je zmeraj rad previden.

Po naravi je dominanten, a vendar ob sebi potrebuje partnerja, ki mu lahko dovoli, da občasno prevzame odgovornost pri raziskovanju novih načinov ljubljenja.

Učenec

Po naravi sproščen in zadržan, v postelji pozoren in predan.

Ljubimcu učencu je všeč, ko mu partner izpolnjuje želje, a hkrati tudi sam rad ugaja. To je tisto, kar ga z drugo osebo najbolj poveže.

Najraje prevzame vlogo učenca bolj izkušenega partnerja, saj se na tak način počuti varno. In ko spozna partnerja, ki rad vodi, ustvarita skupaj fantastično dinamiko, ki pozitivno deluje na oba ter s tem ustvarita močno partnerstvo.

Čutni ljubimec

Seks je izjemno pomemben del življenja čutnega ljubimca.

Z vsem svojim srcem išče užitek, uživa vsem; od masaže, nežnega božanja, pa vse do crkljanja in poljubljanja.

Za čutnega ljubimca je popoln partner tisti, ki mu ga uspe "razgaliti", se ga dotakniti in ga z ljubeznijo odkrivati. Zanj je seks pogosto duhovna zunajtelesna izkušnja in nekaj, nad čimer je njegov partner navdušen.

Preberi še: "Kljub temu da imava z možem dober odnos, sem ga prevarala, in TO je razlog" (izpoved Slovenke)

Priporočamo tudi: 10 ljudi razkrilo trenutek, ko so se zavedli, da so istospolno usmerjeni