Si vedela, da obstaja 12 različnih tipov ženskega orgazma? Tako jih dosežeš!

Orgazmi so eden najboljših občutkov ... Spravijo te (dobesedno!) na kolena in te popeljejo izven kontrole. Si ena tistih, ki je doslej orgazme doživljala samo z draženjem klitorisa? No, obstaja še mnogo drugih vrst, ki ravno tako omogočajo prvinski užitek. Beri spodaj!

Si vedela, da obstaja 12 različnih tipov ženskega orgazma? Tako jih dosežeš! (foto: Profimedia) Profimedia
18. 7. 2020

Si vedela, da obstaja 12 različnih tipov ženskega orgazma? Tako jih dosežeš:

Analni orgazem

Analni orgazmi niso za vsakogar! Najboljši položaj, kako ga izvedeš prvič: žlička! Je super položaj, ki ti omogoča, da sama nadziraš globino penetracije in zlahka z boki suneš naprej, če v določenem trenutku začutiš, da je preveč. Pa ne pozabi, za analni seks bodi super vzburjena, napredujta p-o-č-a-s-i in uporabita VELIKO lubrikanta. Pika na i: ščegetavček si draži z vibratorjem in vrhunski orgazem bo le še nekaj sekund proč. ;)

Orgazem s poljubljanjem

Tvoje ustnice ščemijo z razlogom, ko si vzburjena! Živci na ustnicah ti lahko pomagajo dodatno zanetiti vzburjenje. Uporabita jezičke in narahlo grizljajta ustnice drug drugega. Slednje vama lahko pomaga k posebnemu orgazmu.

Bradavičke

Draženje prsnih bradavičk je povsem enakovredno dražen­ju ščegetavčka ali vagine, saj aktivira natanko isti del možganov. Če torej združiš vse troje, boš uživala trojno.

Orgazem točke A

Se še spomniš, kako je bilo, ko si odkrila obstoj točke G? No, zdaj je čas, da stopiš korak naprej, ker je tu tudi cona, ki sliši na ime A. Prav si prebrala, cona oziroma točka A, je najnovejša vroča točka. Ko jo boš našla, se bo zgodilo enako, kot se je, ko si odkrila točko G – cele dneve boš sanjarila le še o seksu.

Pri iskanju te točke sicer obstaja droben problem – točko A bosta našla le, ko boš ti že dovolj vzburjena. Podajta  se na pustolovščino v njeno spodnje nadstropje. Malce se potrudita s predigro. Točka A je zelo občutljiv del nožnice med materničnim vratom in mehurjem. Opisujejo jo kot žensko različico prostate. Neposredna stimulacija, kot je ritmično masiranje s prstom, lahko sproži prave orgazmične krče.

Cervikalni orgazem

Da dosežeš pravi cervikalni orgazem, mora tvoj partner prodreti vate, kakor globoko je mogoče. Od zadaj! Kakršenkoli 'doggy style' položaj bo nate deloval brezhibno. No, naj povemo, da ta orgazemski slog ni za vsakogar. Sama preceni …

Mešani orgazem

Ta poteka tako, da s partnerjem stimulirata več erogenih con hkrati. V bistvu gre za združitev klitorisnega in vaginalnega orgazma. Hkrati je treba stimulirati točko G s penisom in klitoris s prsti (tvojimi ali njegovimi).

Vse skupaj pa je veliko bolj eksplozivno, če se tipček med seksom ustavi, medtem ko se ti poigraš s ščegetavčkom, in potem spet nadaljuje s stimulacijo točke G.

Čez nekaj časa te bosta ta dva občutka prevzela tako močno, da boš morala početi oboje hkrati ... in doživela boš takšno eksplozijo, po kateri si bodo (pregovorno) še sosedje morali prižgati cigareto.

Mentalni orgazem

Spomni se čudovite epizode iz serije Prijatelji, ko Monica uči Chandlerja o erogenih conah in doživi orgazem, ko samo govori o tem. No, to je mentalni orgazem. Imaš sposobnost, da lahko doživiš takšen orgazem?

Številni orgazmi

Beri dalje, če potrebuješ preblisk, v čem je vsa skrivnost prihajanja ... in to večkratnega!

No, za začetek eksperimentiraj sama. Kaj te stane, če si čim večkrat pomagaš do orgazma? Tudi pred njim? Vse skupaj ti lahko samo koristi.

Naučiš se, kaj točno potrebuješ, da ga doživiš, in to, kar se Mojca nauči, to Mojca potem zna in – posledično – to nauči Tomaža!

Oralni orgazem

“Dokazano je, da večina žensk najhitreje doseže orgazem z oralnim draženjem,” pravi dr. Abramsova, avtorica knjige The Multi-Orgasmic Woman. Če se tvoj moški ‘tam doli’ zadržuje nekoliko premalo časa, ga zanesljivo zmotiviraš tako, da ga hvališ, medtem pa ga ohrabrujoče spodbujaš z vzdihovanjem ... To vedno deluje!

Orgazem ščegetavčka

Posvetita se raziskovanju tvojega ščegetavčka in skušajta ugotoviti, katera vrsta gibov in njihova smer te najbolj vzburjata.

In to v širokem razponu, od čvrstega stiskanja in gibov gor dol s sredincem ali kazalcem do nežnega draženja s celo dlanjo po korenu sramnih dlačic.

Ko na tak način dosežeš vzburjenje in toplino, ščegetavček pa je do skrajnosti razdražen, te le še malo loči od velikega finala – niza mišičnih krčev, ki bodo “eksplodirali” po vsem telesu. In ko enkrat doživiš tovrsten orgazem, jih boš gotovo želela doživeti še mnogo.

Conski orgazem

Ta se pojavlja na različnih delih človekovega telesa, ki jih le redko povezujemo z orgazmi, npr. vrat, stegna itd.

Orgazem točke U

Gre za zelo majhno točko med sečnico in vagino. Že nekaj nežnosti lahko spodbudi zelo močan erotičen odziv. Pa intenzivnost orgazma? Zelo močan orgazem.

Po predlogi The 12 Different Types Of Female Orgasms & How To Have Them prevedla in priredila Ana Murn

Preberi še: Horoskop: Katerim znamenjem dolga razmerja niso pisana na kožo?
Priporočamo tudi: Močna sporočila 35-letne Slovenke vsem ženskam sveta