Si tik pred poroko? 11 nujnih pripomočkov, ki ti bodo na ta dan še kako prišli prav

Draga bodoča nevesta, da boš imela čim manj skrbi tik pred poroko, smo zate pripravili seznam nujnih pripomočkov, ki jih moraš imeti s seboj na ta veliki dan.

Si tik pred poroko? 11 nujnih pripomočkov, ki ti bodo na ta dan še kako prišli prav (foto: Profimedia) Profimedia
8. 7. 2017

Tik pred poroko boš najbolj nervozna in obstaja velika verjetnost, da vse ne bo šlo po "planu". Lahko se ti zgodi, da se z obleko kje zatakneš ali pa se ti spet začne solzit desno oko, ki se ti vedno solzi ravno ob najbolj neprimernih trenutkih.

Da ti olajšamo zadnje minute priprav pred usodnim DA, je tukaj seznam pripomočkov, ki ti bodo 100% prišli prav.

1. Zobna nitka

Tukaj ne gre zgolj za higieno, ampak za to, da je zobna nitka dejansko zelo priročna namesto zobotrebca, ko se ti kaj zatakne med zobe (pa z zobotrebcem ne spraviš ven). Sej se menda na svoji poročni fotografiji nočeš smejati z makom med zobmi, kajne?

2. Varnostne sponke ali po domače "ziherce"

Četudi se obleka popolnoma prilega tvojemu telesu, ko si jo daš gor, morda temu ne bo tako skozi celoten dan. Kar naenkrat ti bo začela na eni strani polzeti in tukaj na vrsto pridejo sponke, ki zadevo v trenutku rešijo.

3. Pinceta

Morda tiste nezaželjene dlačice dan pred poroko ni bilo tam, ampak to še ne pomeni, da se ne bo čudežno pojavila ravno takrat, ko jo najmanj pričakuješ in to na najbolj vidnem mestu.

4. Bombažne palčke za ušesa

Ja, te ti pridejo prav predvsem takrat, ko imaš poleg vsega še težave z make-upom. Veš to, ko se ti desno oko začne solzit ravno takrat, ko se ne bi smelo? Ali pa, ko si mažeš maskaro in si nehote narediš še linijo na veki (o, super, ne potrebuješ eyelinerja, a ne)?

5. Pribor za šivanje

Ko sponke ne pomagajo, je tukaj še plan B: šivanje. Dobra stara šivanka in sukanec, ki zakrpata vsako luknjo na nogavici, naj bota tudi tokrat tvoja zvesta sopotnika.

6. Obliži, ki se barvno skladajo s tvojo obleko

Novi čevlji nas pač velikokrat zažulijo in zato je dobro, da imaš s seboj obliže (ki seveda barvno pašejo na obleko, kako pa?) ali pa predhodno uporabiš katerega od teh trikov.

7. Robčki

Zato, ker bo nevesta na neki točki zagotovo zajokala (od sreče, seveda). Če ne nevesta, pa boš jih pri roki imela za koga drugega... pssst: tudi moški jočejo. ;)

8. Protibolečinske tablete

Ne glede na to, ali imaš mačka po zadnji samski noči ali pa imaš samo hud glavobol, vzami tableto, ki bo odpravila to nadlogo, saj ti lahko v nasprotnem primeru pokvari celoten dan. Tega pa si najmanj želiš na poroki svojih sanj, kajne?

9. Tic Tac bomboni

Zgodi se, da od vsega navdušenja in priprav pozabiš jesti ali pa poješ nekaj, kar povzroča slab zadah (ja, saj česen v solati je zdrav, ampak ravno pred poroko...?). Tukaj na pomoč priskočijo ti majhni bombončki, ti bodo težavo takoj odpravili. Seveda Tic Tac niso edini, vseeno pa ne vzami žvečilke, ki jo lahko mimogrede pozabiš v ustih in kako bi bilo to potem videti pred oltarjem?

10. Lasnice

Tukaj ni potrebne pretirane razlage, kajne? Samo, prosimo te, ne pozabi jih, to vedno potrebuješ.

11. Mini deodorant

Zato ker se boš od vse te nervoze (v dobrem smislu, seveda) in zgornjih težav zagotovo dodobra spotila.

To je to, draga nevesta. Zdaj si v popolni pripravljenosti, da vstopiš v vajino čudovito pravljico, ki bo trajala srečno do konca svojih dni.

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Zakaj neveste na poroki nosijo obleko v BELI barvi? ali pa Zakaj moški pri snubitvi pokleknejo?

Priporočamo tudi: Zakaj je konec faze "medenih tednov" dejansko dobra stvar (po mnenju strokovnjakinje)