Si na dobrem glasu? Uči se od Marilyn Monroe!

Prav, bolje zate, če si, a tokrat ni govora o tvojem slovesu. Ne samo tvoj videz, osvaja namreč tudi tvoj glas (poleg famoznega vonja, se ve). Raziskave so pokazale, da je uspeh povedanega kar v 40 odstotkih odvisen od tona glasu, zato … treniraj z nami!

Kaj misliš 
o nasvetu številka 3? (foto: Robert Delahanty, James Westman/Studio D.) Robert Delahanty, James Westman/Studio D.
12. 3. 2012

Uporabljaj premore

Malo daljši vdih med enim in drugim stavkom služi za to, da se povedano sogovorniku bolj vtisne v misli. Poleg tega lahko premore izkoristiš za premislek, kam bi speljala pogovor, in za zapeljiv nasmešek ali
dva … kar tako.

Osvobodi trebušno prepono

Trebušno dihanje je tako ali tako bolj zdravo in tvoje telo spravi v stanje naravne sproščenosti. Najprej boš to morala početi zavestno, nato pa ti bo prešlo v kri. Kakorkoli, trebušno dihanje tvoj glas napravi globok in vibrirajoč, medtem ko med plitkim dihanjem s pljuči zveniš nervozno in piskajoče.

Poudari pomembne besede

Tvoji stavki bodo tako pridobili muzikalnost, ki poslušalca podzavestno privlači.

Uporabi šepet

Tu in tam kakšno besedo ali stavek zašepetaj – šepet ustvarja zaupno atmosfero in občutek pajdaštva, obenem pa ti daje možnost, da povedano še enkrat ponoviš, tokrat bolj na uho, bližje, čisto blizu … tvoja vroča sapa pa je sama po sebi močan afrodiziak.

Besedilo: Anja Osojnik, fotografije: Robert Delahanty, James Westman/Studio D.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri