Seksualne skrbi v ženski glavi: Pravila, kako seksati?

Ali sploh obstajajo pravila, kako seksati? Ne, seks je samosvoj način, s katerim vstopamo v svet neizmernega užitka, kjer skrbi nimajo svojega mesta. Zato jih odpravi že preden se z njim zapleteš v igro vzburjanja.

22. 3. 2012

Če ti po glavi roji katero od naslednjih vprašanj, potem jih reši še preden odvržeš modrček in hlačke.

Kaj če mu moje telo ne bo všeč?

Lepotice z božanskimi telesi so doma samo na naslovnicah revij, ti pa si običajno dekle s svojim telesom, v katerem se moraš dobro počutiti.

Negativen odnos do telesa namreč lahko uniči tvoj užitek pri seksu. Pomembno je, da ne glede na to, kakšne oblike je tvoje telo, nisi s tem obremenjena med seksom. Tvoj partner pa naj poskrbi, da se imaš lepo. Tudi on verjetno ni popoln, zato se sprosti in uživaj v seksu z njim.

Morda še nisem pripravljena?

Povsem nekaj običajnega je, da se pred prvim seksom počutiš negotovo. Če nisi prepričana ali bi to naredila samo zato, da bi osrečila njega, potem zagotovo še ni pravi čas! Če je on pravi fant zate, bo spoštoval tvojo željo in jo sprejel z razumevanjem – kar bo pokazalo, da mu ni vseeno zate.

Kaj pa, če ne bo želel nositi kondoma?

Na lep način ga postavi pred dejstvo, da si želiš v seksu uživati in ne razmišljati in skrbeti, da bi zanosila.

Bojim se, da bi zanosila!

Nosečnost ali okužba s spolno prenosljivo boleznijo sta dva strahova, ki nista tako redka pri ženskah. Če se bosta s partnerjem pravilno zaščitila, se ti ni treba bati.

Zakaj je moja tam spodaj tako smešna?

Spolni organi so tako kot ljudje na svetu v vseh različnih oblikah in barvah, zato tvoja ni nenavadna! Sramne ustnice so lahko velike ali male, nekatere so bolj, druge manj poraščene … Svojega dragega vprašaj, kakšna ‘frizurca’ mu je všeč, to namreč lahko spreminjaš. Lahko v oblikovanje svoje 'frizurce' vključiš tudi njega.

Zakaj seks ni to, kar sem pričakovala?

Zavedaj se, da seks ni samo penetracija, ampak v to kategorijo spada tudi predigra, ki vključuje dotikanje, poljubljanje, pogovor in vse oblike draženja in vzburjanja …

Če partner preneha s početjem po nekaj minutah, mu povej, kaj si želiš. Če pa je manj spreten, ga usmerjaj po svojem telesu.

Zakaj me včasih boli?

Za bolečine med seksom je več vzrokov – lahko so krivi živci, navadno pa so bolečine prisotne pri dekletih v prvih nekaj mesecih seksa. Podaljšajta predigro, saj je lahko tudi to vzrok, ali pa uporabita lubrikant. Če bolečine ne prenehajo, obišči svojega ginekologa.

Zakaj med seksom ne doživim orgazma?

80% žensk ne doživlja orgazma med penetracijo, če nimajo dodatne stimulacije. Česa je zmožno tvoje telo, razkrivaj sama in s partnerjem tako, da dražiš najbolj občutljive dele telesa. Naj on med prodiranjem vate draži še tvoj ščegetavček.

Je narobe, če masturbiram?

Seveda ne! Saj ni škodljivo. Z masturbiranjem raziskuješ svoje telo in s tem odkrivaš, kaj ti prinaša nebeške občutke. Tudi če imaš fanta, masturbacija ni prepovedana. Lahko je odličen dodatek k seksu, zato si kar privoščita.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri