Seksualne fantazije tabuiziramo brez potrebe!

Po zadnjih raziskavah je vsaka peta oseba, ki se poroči, hkrati zaljubljena v nekoga drugega. Ta druga oseba, ki se velikokrat pojavlja pri poročenih parih, je najpogosteje sodelavec, najboljši prijatelj ali nekdanja ljubezen.

Seksualne fantazije tabuiziramo brez potrebe! (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2015

Vendar pa se je samo vsaka šesta oseba od teh, ki so zaljubljeni v neko drugo osebo, pripravljena spustiti v afero.

Dobra novica za tiste, ki so s takimi osebami poročeni, je ta, da po statistikah sodeč, občutek zaljubljenosti v drugo osebo traja približno tri leta in tri mesece. Če torej krizo zaljubljenosti v nekoga drugega prebrodita, je možnost za uspešen zakon še vedno odprta.

Ne spreglej: 7 zlatih pravil, da se bo v vajinem razmerju spet iskrilo

Nekaj odstotkov pa je od statistike odstopalo s trditvijo, da bodo zaljubljeni toliko časa, dokler se bodo te osebe spominjali.

Moški se pogosteje vežejo in poročajo zaljubljeni v drugo osebo kot ženske. Prav tako jih je več pripravljenih pustiti ženo zaradi ljubice. Takih je 29 odstotkov, medtem ko je žensk, ki bi bile pripravljene pustiti moža zaradi ljubimca, zgolj 19 odstotkov.

Seksualne fantazije so naravni afrodizijak

In ... če ga torej že 'varamo', je vsekakor veliko bolje, da ga le v mislih. V nadaljevanju zato govorimo seveda o seksualnih fantazijah. Te se tabuira dejansko brez potrebe.

Seksualne fantazije so v resnici naravni afrodizijak, ki ga povzročajo naši možgani. Prisotne so tudi, ko imamo zelo živahno in zadovoljivo seksualno življenje in ljubimo svojega partnerja.

Po nekaterih statistikah kar 85 odstotkov ljudi v nekem trenutku med ljubljenem fantazira o nekom drugem, in ne o partnerju, zato naj te nikar ne peče vest. Torej, če se ti sem in tja v misli prikrade Johnny Depp, in ne tvoj Matjaž, s katerim sta skupaj že od srednje šole, si lahko mirno rečeš, da to nima nobene zveze z zvestobo in ljubeznijo. Bodi prepričana, da se tudi njemu dogaja nekaj podobnega in si v mislih povsem nežno predstavlja, kako se ljubi z enim od Charlijevih angelčkov.

Vprašanj v stilu: Ali med seksanjem misliš na katero drugo?, so vsekakor popolnoma odveč. Z zasliševanjem in zbujanje krivde ga boš le prisilila v laž.

Seksualne fantazije prinašajo več zadovoljstva

Neka študija je pokazala, da so tisti s seksualnimi fantazijami med ljubljenem veliko bolj spolno zadovoljni in pomirjeni (z večjo lahkoto doživljajo orgazem) kot tisti, ki ne premorejo tega naravnega afrodiziaka. Po definiciji so seksualne fantazije nekaj svobodnega, nekaj, kar si želimo, in ne pozna nobenih meja, a verjetno vsega v resnici le ne bi počeli.

Fantazija nam pomaga, da pobegnemo od vseh omejitev, ki jih sicer poznamo v resničnem življenju.

Seksualne fantazije so lahko podobne dolgemu filmu ali samo neki divji sceni, ki se nikoli ne bo zgodila, a v vas prebudi strast. Spolne fantazije so normalen in zdrav del naše spolnosti – pa naj izvirajo iz minulih mesenih izkušenj ali pa so popolnoma imaginarne.

Spolne fantazije lahko izražajo nekatere vidike naše podzavesti.

Fantazije o podrejanju ali pasivnosti utegnejo biti povezane z željo, da bi izkusili visoko spolno vzburjenje brez osebne odgovornosti. Hkrati se v spolnih fantazijah odraža cela paleta osebnih okusov in preferenc. Številni ljudje imajo slabo vest zaradi vsebin, ki jih izživljajo skozi spolne fantazije, ker menijo, da so družbeno nesprejemljive.

A v resnici so fantazije le 'naš film', ob katerem lahko sprostimo želje, ki jih v resničnem življenju ne bi nikoli: seks v dvigalu, s tujo osebo, skupinski seks, istospolni seks ... Vzburijo pa nas prav zato, ker so za nas prepovedane.

Torej fantaziranje je vedno zdravo, sploh če pomaga do fantastičnega orgazma in srečnega spolnega življenja.

Preberi še: 7 stvari, ki jih moški ne smete početi med oralnim seksom