Seksi skrivnost: Te je včasih motilo, da spi, zdaj pa nočeš, da bi se zbudil?

Ker se ti danes ne ljubi ... Pa tudi jutri se ti najbrž ne bo, le da tega ne rečeš na glas. Te ob večerih, ko bi se on rad crkljal s tabo, ubija glavobol, ker ga nočeš med nogami, in zato, ker ga nočeš, tudi on že čuti v glavi pritisk?

Včasih te je motilo, da spi, zdaj pa nočeš, da se zbudi (foto: Shutterstock, Wadley) Shutterstock, Wadley
2. 11. 2011

Vzroki za sušo


Preden zaključiš ...

da si a) postala frigidna ali b) da se je vajina ljubezen izpela, se vprašaj:

  • kako sva se imela na počitnicah in
  • kakšen seks sva imela zadnjič po tisti nori zabavi.

Najbrž je odgovor na obe vprašanji 'super', zato razmisli, kaj je tisto v domačem okolju, kar vama preprečuje, da bi uživala.

Dolgotrajen stres je lahko zelo neseksi, ker stresni hormon kortizol umiri odziv telesa na stres, žal pa tudi željo po seksu.

Če si v fazi dojenja

Potem se s tabo poigrava hormon prolaktin, ki podobno kot kortizol ni naklonjen tvoji porednosti v spalnici – zdaj imaš namreč pomembnejšo nalogo, in to je preživetje vajinega mladiča.

Na srečo je 'težava' prehodne narave, zato pričakuj, da se bo v postelji kmalu znova ulilo.

Telo si obremenila s kemijo

Ta je zastrupila tvoje spolno poželenje. Depresijo bi morda učinkovito ozdravil tudi osrečujoč partnerski odnos, če ne bi že prej posegla po antidepresivih. Delaj na tem, da se jih čim prej rešiš.

Enako močni ubijalci želje so vse droge, ki sprva delujejo stimulativno, kronična zloraba pa okvari tvojo spolno zmožnost. Bi raje uživala v seksu ali v omamljanju s 'travco'?

Načel vaju je dolgčas

Zakaj? Ker sta, kot pove beseda – že dolgo časa skupaj. Tudi če si boš našla drugega partnerja, te bo po nekaj letih doletelo isto, zato si prihrani stres zaradi ločitve.

Bodi ustvarjalna, prijazna, mehka, pohotna – moški so, kar se tega tiče, preprosti in hvaležni.

Besedilo: Anja Osojnik, foto: Shutterstock, Wadley

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri