Seksi cosmo skrivnosti: Bodi iskrena!

Iskrenost je podobna mrzli pijači z mehurčki. Je kot film, ki naježi tvojo kožo ali kot vlažilna krema, ki napne tvoja lička. Iskrenost je pogoj za vznemirljivo in dolgotrajno razmerje. Bi ga rada obdržala? Izogibaj se lažem.

2. 2. 2011

Zvesta sama sebi

Da bi bilo vajino razmerje srečno za oba, moraš ostati zvesta sama sebi. Ne boj se izraziti svojega mnenja, pa naj gre za vsakdanje ali življenjsko pomembne stvari. Vse, kar boš storila proti sebi, se bo spremenilo v zamero in jezo. Takšne si te pa ne želi. Noče gledati tvojega dolgega nosu in noče prenašati tvoje mule.

‘Meni je vseeno!’

Ja, seveda! Lahko popustiš iz igrivosti in ljubezni do njega, kadar veš, da mu je res veliko do nečesa, nikar pa ne reci, da ti je vseeno, če ti ni. Povej mu, kaj bi ti bilo ljubše, a da mu lahko, če se ti bo potem pošteno oddolžil (na primer v kuhinji), tudi prideš nasproti. Če boš ves čas samo kimala, on tudi vedel ne bo, kaj imaš v resnici rada.

Lahka kot peresce

Vsi znamo prikrivati resnico, saj so nas naučili, da bomo tako lažje preživeli. A laž lahko prizadene bolj od resnice. In kot laž življenje zaplete, ga resnica poenostavi. Glava je prazna, v prsih ne duši in srce je mirno, kadar govorimo resnico. Strah, da te bo zapustil, če boš iskrena, pa je popolnoma odveč – če mu ni všeč resnica o tebi, nisi prava zanj. Saj vendar nočeš, da bi namesto s pravo tabo hodil z lažno predstavo o tebi – to meji na ljubezenski trikotnik, se ti ne zdi?