"Seksala sem z osebo, ki se identificira kot moški in ženska obenem in tako je vse skupaj izgledalo" (izpoved Mariborčanke)

 "Bolj kot sem se spraševala, bolj sem bila zmedena, kaj zdaj to pomeni zame. Kaj sem potem jaz?" 

"Seksala sem z osebo, ki se identificira kot moški in ženska obenem in tako je vse skupaj izgledalo" (izpoved Mariborčanke) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 10. 2022

Bralka iz Maribora nam je v izpovedi zaupala, da je noč preživela z osebo, ki se identificira kot nebinarna. Bralka se je zato spraševala, kaj to pove o njeni usmerjenosti in po daljšem razmisleku je ugotovila TO:

"Pred slabim mesecem dni sem se na potovanju po Španiji zapletla s simpatičnim fantom, ki je že ob najinem prvem srečanju pritegnil mojo pozornost. Po tem, ko sva skupaj preživela nekaj večerov, sva se neke noči sporazumno odločila, da bova seksala.

Ko sem ga v hotelski sobi pričela slačiti in poljubljati po telesu, me je za trenutek ustavil, me pogledal v oči in mi zaupal, da se identificira kot nebinarna oseba. Priznam, da sem bila v tistem trenutku že pošteno potrebna in me zato njegove besede niso preveč vznemirile. Dejala sem mu, da ga sprejmem takšnega, kot je, in skupaj sva preživela vročo noč.

Njegova izpoved je v meni prebudila vprašanja šele naslednji dan, ko sem njegovim besedam posvetila svojo pozornost. S pomočjo strica Googla sem preverila, kaj pravzaprav pomeni, če je oseba nebinarna, in kaj to pomeni zame.

Za osebo, ki je seksala z nebinarno osebo in pri tem dejala, da ji je vseeno. Sem panseksualka?

Da se bomo boljše razumeli, prilagam spodnji dve razlagi:

Nebinarna oseba je oseba, ki svojega spola ne zaznava kot izključno v celoti ženskega ali moškega, panseksualnost pa je spolna privlačnost do oseb vseh spolov oz. ne glede na spol.

Bolj kot sem se spraševala, bolj sem bila zmedena. Zakaj pravzaprav imamo vse te oznake in zakaj seks z nekom, ki se identificira drugače, takoj pomeni, da si tudi ti drugačen? Pogrešam čase hipijev, ko so vsi imeli radi vseh, ne glede na spol in pripadnost.

Po pogovoru z najboljšo prijateljico in daljšem razmisleku sem se odločila, da to ne pomeni nič. Noč sem preživela z osebo, ki me je privlačila zaradi svojega karakterja in energije, ne pa zaradi usmerjenosti ali identitete.

Jaz sem še vedno jaz, le z dodatno izkušnjo, ki mi je nekoliko odprla obzorja.

In to je lahko vedno le pozitivna stvar, saj le z odkrivanjem novih stvari odkrijemo samega sebe in svet okoli nas!" 

Preberi še: "Sredi vroče 'AKCIJE' je v sobo vstopil fantov cimer in oznanil TOLE" (izpoved presenečene Slovenke)

Priporočamo tudi: Bralka: "Po dveh mesecih avanture sem ugotovila, da gre za moža znane SLO VPLIVNICE"