Seksajta varno!

V človeški naravi je, da se radi predajamo preprostim užitkom. Da pa v vse bolj stresnem vsakdanu mednje še kako spada seks, ki ga žal mnogi popestrijo še z uporabo drog, pa prav tako ni več kakšna večja skrivnost.

2. 4. 2012

Na DrogArtu so v ta namen zato izvedli mini spletno anketo (k sodelovanju pa smo vas vabili tudi na naših spletnih in fb straneh), kjer so preverjali v kolikšni meri imajo posamezniki spolne odnose pod vplivom drog ter kako poskrbijo za zaščito.

Na anketo je odgovarjalo 369 posameznikov.

Ugotovili so, da ima kar 36,6% le teh vsaj občasno spolne odnose pod vplivom drog. Na vprašanje o uporabi kondoma v treznem stanju je 26,8% posameznikov odgovorilo, da vedno uporabljajo kondom, 34,4% pa ga uporablja le včasih. Združitev odgovorov kaže na to, da več kot polovica posameznikov vsaj včasih uporablja kondom.

Tisti, ki kondoma ne uporabljajo so kot razloge navedli, da je seks boljši brez kondoma, da ga ne uporabljajo, ker ga nimajo pri sebi ali pa jim to sploh ne pade na pamet; nekatere celo moti natikanje kondoma.

Zanimivo je tudi dejstvo, 45,8% anketirancev pri seksu uporablja tudi lubrikant.

Rezultati spletne anketa kažejo, da so droge pomemben faktor pri spolnih odnosih, kar pa prinaša tudi večjo skrb za zaščito.

Ravno zaradi tega so se na DrogArtu odločili za Partigumo.

Partiguma je ličen paketek, ki vsebuje kondom in lubrikant in z njo v žepu ne bosta mogli reča, da kondoma in lubrikanta nista uporabila, ker ga nista imela pri roki. Partiguma je tako lahko vedno pri roki.

PartiGumo lahko tako dobiš na DrogArtovi Infotočki ter na eventih elektronske glasbe, kjer je prisotna Drogartova terenska ekipa.

Zato še enkrat: seksajta varno s PartiGumo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri