Seks za eno noč - DA ali NE?

Niti dve med nami nista enaki, ni pa jasno, zakaj nas odnos do seksa za eno noč razdeli dobesedno na dva tabora.

3. 6. 2015

V življenju ni vse črno-belo, seks za eno noč pa je. So namreč punce, ki to opcijo rade izkoristijo in ob tem lepo uživajo brez slabe vesti in moralnih mačkov jutro za tem. Ne očitajo si, ne počutijo se izrabljene in tudi ne pokvarjene. Trdijo, da je to veliko bolje kot nič.

Da je stvar brez obveznosti, pa se jim zdi prej prednost kot ovira, ker je ljubezen včasih naporna. Vzamejo si tisto, kar si želijo, in to je isto, kot da bi si zaželele dobro večerjo ali več spanca. Iz tega, da odločajo same zase, črpajo moč. Ko pride priložnost in se telo strinja, je zraven samo glava, srce pa raje hranijo za nekoga posebnega.

In potem so tiste, ki jih seks za eno noč ne vznemirja. Najprej zato, ker ne uživajo v seksu brez ljubezni: težko se sprostijo ob nekom, ki jih ne pozna in nima rad. Nekatere imajo moralne zadržke, druge duhovne (seks je resno mešanje energij in vsak spolni stik naj bi vsaj energijsko v človeku ostal celih sedem let) in tretje čisto higienske: kako lahko veš, da je fant, s katerim si govorila pet minut, fizično zdrav?

Da je zadeva zares črno-bela, dokazuje tudi raziskava, ki jo je izvedel Durex: 51 odstotkov žensk pravi, da je seks za eno noč lahko fantastičen, 49 odstotkom pa se zdi odvraten že samo kot zamisel. Že če pomislim na svoji dve najboljši prijatel­jici, Alenko, ki je za, in Zarjo, ki ni (pa sta si sicer zelo podobni: isti hobiji, isti okus za oblačenje, podoben značaj), lahko kar prikimam. A v čem se potem razlikujeta?

Za Alenko seks ni sredstvo za dosego ljubezni

Kaj je pri seksu za eno noč še pomembnejše od perfektno urejenega bikinija in čistih dišečih rjuh? Pripravljenost na užitek tukaj in zdaj, brez zvitih načrtov, kako bi se lahko s kandidatom za eno noč nekoč poročila in z njim imela otroke. Če se zalotiš, da si nedolžno zabavo vzela kot nekaj ekstremno romantičnega, ob tem pa spregledala, da on ni ravno medlel od ljubezni, se raje hitro umakni.

Alenka s svojimi čustvi ravna skrajno previdno

Močna čustva te lahko, vsaj če niso obojestranska, popolnoma izčrpajo, zato se je na začetku (kar seks za eno noč vsekakor je, mogoče pa celo začetek in konec obenem) pomembno držati na vajetih.

Um je vsemogočen in lahko preprosto naklonjenost, ki jo nekdo čuti do tebe, napihne do neverjetnih razsežnosti. In potem si z eno nogo že v težavah. Začneš fantazirati, načrtovati, upati ... Bodi iskrena sama s sabo in se vprašaj, kaj si želiš. Če je odgovor resna zveza, se nikoli in pod nobenim pogojem ne spuščaj v seks za eno noč.

Alenka si zna za avanturo izbrati pravega moškega

Za seks za eno noč si je bolje izbrati moš­kega, ki ti pozneje ne bo povzročal skuš­njav ali celo težav. Najbolje bo, če si izbereš eno od dveh skrajnosti: zelo dob­rega prijatelja, ki je v podobno samski situaciji kot ti in s katerim bi se vajinemu 'spodrsljaju' pozneje lahko kvečjemu smejala, ali pa nekoga, ki ne spada v tvoj krog prijateljev in znancev.

Alenka po vroči noči z njim ne išče več stikov

Če si jutro po seksu za eno noč prepričana, da je šlo le za seks za eno noč, dogodivščino varno zakleni med svoje spomine in pojdi dalje. Ni treba biti prijazna, se mu zahvaljevati za lep večer in ga v silni hvaležnosti naslednji dan povabiti k sebi na kavo. Nekatere stvari so čarobne prav zato, ker so enkratne. In ker ima noč svojo moč, bi te ponovno srečanje z njim lahko celo razočaralo.

Alenka rada eksperimentira

In še posebej rada to počne s fanti, ki si jih privošči tako mimogrede. Ker ve, da jih naslednji dan ne bo več videla, je z njimi lahko popolnoma odkrita. Vzame jih za trening – brihtna punca!

Alenka ima nekaj znanja iz telesne kemije

Zakaj punce po seksu potrebujejo več crkljanja? In so zato posledično manj nadarjene za seks brez čustev? Po orgazmu možgani namreč izločajo hormon oksitocin, ki med ljudmi utrjuje vezi. Ženske je za to, da bi čutile močnejšo vez s svojim dojenčkom, narava z njim obdarila obilneje kot moške.

Čisto tehnično povedano, novorojenček ima tako več možnosti za preživetje. Zdaj veš, da po seksu zate dela kemija – za tistim občutkom, da bi se najraje prilepila nanj do konca svojih dni, je to in nič drugega! Čustva se sploh še niso mogla razviti. In če to veš, si lahko vse razumsko pojasniš in ne padaš več kar naprej v isto čustveno past.

Alenka si tudi po seksu za eno noč vzame, kar si želi

In če je to crkljanje, je to pač crkljanje. Ne igraj junakinje, ki ji ni do teh stvari, da bi nekdo mislil, da si kul bejba, ki seksa kot moški in ni tako zahtevna kot vse druge. Če boš od njega odšla na pol nepotešena, bo več možnosti, da si boš seks z njim zaželela še enkrat. Če ne zaradi drugega, pa samo zato, da si popraviš vtis.

Alenka 'kandidatu' jasno pove, za kaj gre

Nismo vedno me tiste, ki bi rade resno razmerje: včasih se zgodi, da fant po seksu za eno noč tako zagrabi, da se ga je težko znebiti. Bodi jasna že na samem začetku, sploh če imaš občutek, da bi se nate lahko 'nalepil'. Alenka pravi: "Kaj moški res ne vejo, da si ne želimo resnega razmerja, če gremo z njimi v posteljo že prvo noč?"

Alenka raje ne prespi pri njem

Skupno jutro lahko stvari močno zaplete. Izgovori se na zgodnji sestanek ali izlet s prijateljicami, če je vikend, in ponoči hitro sublimiraj v noč. Doma se bo tako fino uleči v svojo posteljo in k sebi stisniti medvedka ... Ko pride pravi, pa boš seveda komaj čakala, da ti zjutraj skuha kavo, a to je že druga zgodba.

Besedilo: Anja Osojnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri