Seksanje v tujini: Vse pasti, na katere moraš biti pozorna (za brezskrbno akcijo na dopustu)

Naj se vročica poletne noči ... začne. 🔥

Seksanje v tujini: Vse pasti, na katere moraš biti pozorna (za brezskrbno akcijo na dopustu) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2023

Od seks igračk, ki pašejo v tvojo ročno prtljago, do zadetkov domačinov na Tinderju, poznanih tudi kot lokalni vodniki … Preveri, kako letošnje poletje naviti temperature do maksimuma, pa naj sije sonce ali dežuje.

1. Podrsavanje za ljubeznijo v tujini

Za to, da pričakujemo, da bodo spletni zmenki tako preprosti, kot je dostava z enim klikom, se lahko zahvalimo aplikacijam, kot je Tinder. Uporaba aplikacij v tujini je lahko odličen način za spoznavanje ljudi in celo pridobivanje nasvetov za potovanje (več o tem pozneje), vendar prinaša tudi edinstvene izzive: jezikovne ovire, različna pričakovanja in časovne omejitve. Medtem ko gremo na počitnice, da bi za seboj pustili težave, pa se žal ne glede na to, kje si, najdejo tudi nepridipravi – zato upoštevaj spodnja pravila za brezskrbno in varno pustolovščino.

Podrsaj v desno

Nujni opravki

Posodobi svojo biografijo

Preden se odpraviš na počitnice, posodobi svojo lokacijo, da boš lahko začela iskati in se pogovarjati z lokalnimi prebivalci. Ko pristaneš, boš imela v biografiji jasno navedeno, katere jezike govoriš, v katerem mestu bivaš ter za kako dolgo in kakšne vrste romantične ali vroče doživetje iščeš. Dobro je, da si iskrena – vendar bodi previdna, kaj in koliko deliš v aplikaciji, ki je vsem javno na ogled.

Bodi odgovorna

Spletno brskanje po barih ti bo zagotovilo miren spanec. "Poskrbi, da bo tvoj zmenek na odprtem, javnem prostoru, za prvo srečanje pa predlagaj dnevni zmenek," svetuje Naomi Walkland, podpredsednica podjetja Bumble za Evropo.

Preuči pravila

Prepričanja o seksu, perverznosti in LGBTQIA+ se lahko razlikujejo. Razišči zakone o predporočnem seksu ali homoseksualnosti in razmisli o tem, da bi tovrstne podatke odstranila iz svoje biografije. Če te skrbi, poskrbi, da bodo tvoji družbeni mediji med tvojo odsotnostjo nastavljeni na zasebno.

Bodi odprtega duha

Pri potovanjih gre predvsem za nove izkušnje, zato poskusi isto idejo uporabiti tudi pri zmenkih. "Na kulturne razlike glej kot na priložnost za učenje, zato prilagodi filtre in si tako omogoči, da spoznaš nekoga drugačnega," dodaja Walklandova.

Pojdi na zmenek

Pri zmenkih na počitnicah potrpežljivost ni vrlina. Glede na to, da si omejena s časom, brez zadržkov preskoči 'pogovor o lepem vremenu' in bodi na prvem zmenku hitra in odkrita. Odgovor na vprašanje s preprostim: "Z veseljem bi ti o tem povedala več ob kozarčku ...?" daleč seže.

Podrsaj v levo

Nikar …

Ne deli, kje bivaš

Hotel, v katerem bivaš, se lahko nenamerno pojavi v pogovoru, vendar je pomembno, da nisi preveč odprta knjiga. Če boš tovrstne informacije zadržala zase, to pomeni, da boš vedno imela nekje varno mesto, kamor se lahko vrneš, če gre zmenek v napačno smer.

Ne odhajaj ven, ne da bi komu povedala, kam greš

Zaščiti se. "Obvesti nekoga, kam greš, na primer hotelskega vratarja ali prijateljico," pravi Walklandova. Tvoje srečanje bo veliko bolj sproščeno, saj boš vedela, da bo za tvojo varnost poskrbljeno.

Ne izklapljaj obvestil

Razumemo, da se je zelo privlačno popolnoma odklopiti, pa vendar. Če želiš imeti zmenke 'na zalogi', nikar ne izklapljaj obvestil, saj boš tako morda zamudila nekoga, s katerim bi se zares ujela. Čas je tukaj bistvenega pomena.

Ne puščaj v klepetalniku svoje lokacije

Pošiljanje sporočil na zmenkih je lahko nadležno, zato si boš morda želela pogovor preseliti na ugodnejšo platformo. Toda nikar ne deli svoje lokacije, če redno objavljaš na Instagramu, saj lahko tvoji sledilci zlahka ugotovijo, kje trenutno si in spremljajo tvoje premikanje.

2. Seks na plaži

To je z razlogom počitniška klasika! Tako lahko to narediš v resničnem življenju …

DAJ SI DUŠKA

Naj bo v okviru dovoljenega

Vznemirjenje ob morebitni možnosti, da vaju kdo zaloti, je zelo privlačno, vendar pa obstajajo zakoni, ki jih je treba spoštovati. Si pripravljena tvegati denarno kazen ali celo zapor? Predporočni seks je v državah, kot je Savdska Arabija, nezakonit, v večini držav pa je prav tako prepovedano seksati na javnem mestu. Zato premisli, preden se odpraviš na peščeno potepanje.

Na prvo mesto postavi (spolno) varnost

Vse nas je kdaj v trenutku strasti odneslo, pa vendar ne pozabi, da spolno prenosljive okužbe prežijo nate z vseh koncev. Pozanimaj se o spolni zgodovini partnerja, s katerim se podajaš v to, in poskrbi za kontracepcijo, če si v dvomih.

V globine …

Če ne želiš, da vaju opazijo, je lahko ena izmed dobrih možnosti tudi seks v vodi. Pa vendar, kondomi se v vodi ne obnesejo najbolje, zato za varnost in preprečevanje nosečnosti poskrbi kako drugače.

PA VENDAR

Nikar ne pusti svojih stvari brez nadzora

Ko ti nekdo (dobesedno) zleze v spodnjice, je tvoja torbica z osebnimi stvarmi verjetno zadnja stvar, o kateri razmišljaš. Da bi se izognila katastrofi, s kotičkom očesa ves čas opazuj svojo torbico ali pa jo pusti kje na varnem, na primer v hotelski sobi.

Pazi, da vase ne spustiš še česa drugega

Ne preveč glamurozen del seksa na plaži? Pesek v vagini. Tega si nikar ne želiš, predvsem iz higienskih razlogov, zato na tla položi brisačo in se prepusti akciji. Po koncu pa le pojdi na stranišče in 'odplakni' vse, kar je morebiti zašlo v tvojo vagino.

3. Poskrbi za svojo prtljago

Letališčem prijazne spolne igračke, ki jih varnostniki ne bodo zamenjali za varnostno grožnjo …

Satisfyer Elastic Game Dark Blue, 37,90 €, superlove.si

Ko govorimo o pregledovanju na letališču, naj ti bo v tolažbo to, da je ta vibrator videti kot nekakšna zobna ščetka ali termometer (recimo), zato ne bo nepotrebnih neprijetnih vprašanj.

Šminka vibrator, 18,95 €, svetuzitka.com

Ne le, da je zelo priročen, diskreten in močan, ampak je tudi videti kot rdečilo za ustnice, zaradi česar ne bo pritegnil prav nobene pozornosti.

Vibrator Intense Airon, 34,95 €, gtocka.si

Tega lepotca nihče ne bo zamenjal za nič drugega kot vibrator – kar pomeni, da naj te nikar ne skrbi, da ga bo kdorkoli privlekel na plano in si ga podrobneje ogledal.

4. 'Eu não falo português'*

*Mimogrede, to pomeni: Ne govorim portugalsko.

Nasveti strokovnjakinje za govorico telesa, kako flirtati kljub jezikovni oviri, ti bodo prišli zelo prav.

Poskusila si Duolingo, vendar ti jeziki preprosto ne gredo od rok – še komaj veš, kako pozdraviti.

Zaradi pomanjkanja jezikovnih spretnosti je lahko spogledovanje z vročim neznancem v baru nekoliko težavno. Predstavljaj si: izmenjujeta si poglede, napetost narašča, a ko končno pristopi k tebi, nimaš pojma, kaj govori. Na srečo ima dobri stari Googlov prevajalnik funkcijo 'pogovor', ki lahko v živo prevaja, medtem ko se s potencialnim ljubimcem pogovarjata. Toda kako ohraniti iskrico? Povečaj seksapil brez besed. Strokovnjakinja za govorico telesa Traci Brown razkriva, kako.

Prijemi flirtanja

"Obstajajo očitne stvari, kot sta nasmeh in držanje za roko, ter bolj subtilni gibi, kot je 'spontano' umikanje las z vratu, da se bolje vidi."

Ideje za zmenke, ki se ne vrtijo okoli klepetanja

"Karkoli, kjer nekaj počneš in ne vključuje pijače za mizo. Morda sprehod po parku ali kaj pustolovskega, na primer rafting."

Naj bo subtilno – a zelo vroče

"Subtilni telesni znaki so eden od ključnih elementov za ohranjanje vročice. Nežen dotik ali dolgotrajen pogled lahko dodata nekaj vznemirjenja in sta resnično vzburjajoča."

5. Aplikacije za zmenke ponujajo najboljše turistične vodnike

Le domačin ve, v katerem baru strežejo brezplačno pivo, pravi Sophie Frank.

Opravičujem se, ker moram biti tista oseba, ki zgodbo začne z: "Ko sem študirala v tujini v Pragi ... ampak je pač relevantno. S prijatelji smo iskali nepozabno mednarodno, lokalno obarvano izkušnjo in hrano, ki bi spremenila naše življenje. Zato smo se domislili novega rituala pred igro: odprli smo aplikacije za zmenke in pobrskali za samskimi, ki so bili v naši bližini in so delovali zabavni, nato pa poslali sporočilo z vprašanjem, kam naj gremo, kje strežejo najboljši zajtrk in katerim turističnim pastem se moramo izogniti. Načrt je bil, da nikoli ne gremo na dejanske zmenke ... Uporabljali smo jih le zaradi njihovega strokovnega znanja. Večina se je z veseljem pogovarjala in nam dala svoja priporočila. Od takrat smo imeli veliko bolj divja potovanja.

6. Kako počitniško avanturo spremeniti v nekaj več …

Si se zatreskala? Preveri, kaj lahko narediš.

Poletna avantura lahko ostane zgolj pri tem: avanturi. To ne pomeni, da si slaba oseba, če ne vidiš dolgoročne prihodnosti, zlasti če je v igri razdalja. Toda če občutiš žalost, da boš svojemu lokalnemu fantu (ali punci) pomahala v slovo, ti svetujemo naslednje.

Preveri. Zase že veš, kaj čutiš, kaj pa druga stran? Vprašaj ga o načrtih po poletju. Ali se vidi kot samski? Bi lahko bil v zvezi na daljavo?

Povej mu, kaj čutiš. Zdi se, da je odprt za razmerje na daljavo in da se mu zdi popolnoma izvedljivo. Zdaj ugotovi, kaj čuti do tebe. Bodi kratka. Razloži, da si se imela lepo, da je med vama preskočila iskrica in da ne želiš prekiniti razmerja – kako bi se počutil, če bi se razmerje nadaljevalo?

Poliži si rane. Če ne želi nadaljevati, tega ne jemlji osebno – začetna predpostavka vajinega razmerja je tako ali tako bila 'tukaj, da se imava fajn, a ne za dolgo' in nič hudega ni, če ne želi več kot to. Stvari zaključita v dobrih odnosih in si zapomni: nisi prava zanj, vendar to ne pomeni, da nisi prava za nekoga drugega.

Naredi načrt. Po drugi strani pa bi lahko tvoja simpatija čutila enako – vendar ne prehitevaj; ni še čas za poročne zvonove. Zveza na daljavo je lahko zapletena in morala bosta iskreno komunicirati o tem, kako pogosto se želita pogovarjati, ali lahko hodita na zmenke z drugimi ljudmi in ali bo na vrsti še kakšno potovanje, da se vidita.

Prepusti se toku. Ne pretiravaj z obveznostmi – naj ostane zabavno in brezskrbno na počitniški način, kot je bilo, ko sta se prvič srečala. Naj se intimnost gradi postopoma.

PRIJAZEN OPOMNIK

V nekaterih državah veljajo prepovedi, prav tako so lahko nedovoljene spolne igračke. Čeprav jih skriješ v kovček, se lahko zgodi, da bo na letališču prišlo do težav – najbolje, da preveriš na Googlu.

7. Začini svoje počitnice doma

Ostajaš doma? Preveri, kako lahko izboljšaš svoje spolno življenje na domačih tleh.

Sestavi seksi seznam želja

Si že kdaj naredila tablo vizij, da bi si predstavljala svoj idealni dom? No, s pomočjo te boš postala boginja seksa. Naredi seznam vseh položajev, scenarijev ali opolzkosti, ki si si jih vedno želela preizkusiti. In manifestiraj …

Nimaš na voljo seksa na plaži?

Poišči alternativo – če nisi v mednarodnih vodah, to še ne pomeni, da ne moreš poskusiti seksa na prostem. Če si prepričana, da sta z izbrancem sama, si ga privošči na osamljenem kraju v parku, v kampu ali na vrtu.

Slačipoker

Na plaži smo tako vzburjeni deloma tudi zaradi vse tiste golote. Poustvari to napeto vzdušje in predlagaj igro slačipokra, pri čemer poskrbi za naraščanje napetosti s čutnim 'lupljenjem' oblačil s sebe.

Temperaturna igra

Posnemi vznemirljivost počitniškega seksa tako, da partnerju zavežeš oči in ga najprej ohladi (z ledom) in nato segrej (z voskom). Uporabi posebej oblikovano svečo, namenjeno za 'bondage' ali čutno masažo, da se izogneta opeklinam.

Po predlogi Megan Wallace in Sophie Frank
prevedla in priredila: L. D.

Fotografije: Promocijsko gradivo

"Moje vzdihovanje je slišalo celo hrvaško mesto, saj sem pozabila, da ..." (nerodna izpoved Primorke)