Najbolj popularen seks položaj Slovencev je ...

5. 2. 2016
Najbolj popularen seks položaj Slovencev je ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Razkrivamo, kako Slovencem v postelji najbolj prija. Še prej pa si preberi, kakšne seks poze so med najbolj priljubljenimi v drugih deželah.

Na sosednjem Madžarskem tamkajšnja seks kolumnistka Agnes Beregzaszi pripisuje visoko popularnost položaju, imenovanem Lena dama.

Gre za verjetno vsem zelo znan položaj, v katerem partnerja ležita v boku, v "žlički", kjer je partner za partnerico in vstopi od zadaj.

"Položaj omogoča stimulacijo G točke, njegov prsni koš pa jo objema in tako lahko koordinirata dihanje in ritm akcije za še bolj intimen stik," nas navduši Agnes.

V malce bolj eksotični Braziliji ...

... svetovalka za intimne odnose (kako zanimiva mora biti njena vizitka) Laura Muller svetuje t.i. Amazonko.

"Fant leži na hrbtu, kolena pa pokrči k svojim prsim. Ona nato stopi nad njega, z nogami ob njegovem trebuhu. Njena stegna počivajo na njegovih, nakar se počasi spusti na njegovo erekcijo. Odličen položaj, če ona želi biti zgoraj, a se noče prehitro utruditi, obenem pa ohranja popoln nadzor nad penetracijo," pove Laura.

Moški v Braziliji morajo biti izredno liberalni, da se pustijo spraviti v takšen položaj.

Španci so pravi latino ljubimci.

Seksolog Pedro Otero med najpopularnejše položaje v pikantni Španiji uvršča Spuščenega psa - po pasje, z malce latino priredbe.

Namesto, da je ona na vseh štirih, se s sprednjim delom telesa spusti na posteljo. "Masaža vaginalne stene je tako bolj intenzivna," nam razkrije Pedro. 

Pa na splošno po svetu?

Obširna anketa vodiča po intimi Lover's Guide, so najbolj popularni seks položaji precej standarden najbolj tipičnih metod ljubljenja.

  1. Misijonarski položaj, tradicionalen, enostaven in večen, ostaja na prvem mestu.
  2. Ženska na vrhu, jahačica, kotira visoko, ker je eden bolj priljubljenih pri moških.
  3. Dvignjene noge, kjer ona leži na trši površini (jedilna miza, biljardna miza, šefova miza, ...), iztegne noge v zrak, on se prisloni ob njo, z glavo med njenimi iztegnjenimi nogami.
  4. Žlička, ker je idealen položaj za lene dni in obenem izredno intimen.
  5. Po pasje, ker je najlažji položaj za dreganje točke G.

In zdaj ...

Rezultati glasovanja - Najbolj popularen seks položaj Slovencev je ...

Vprašani so lahko izbirali med nekaj izmed najbolj atraktivnih seks položajev, ki so v istoimenski rubriki poželi največ zanimanja, in v kolikor te morda zanima, katere so prednosti (in morebitne slabosti) posameznega položaja, si lahko spomin še vedno osvežiš s klikom na potencialnega favorita.

Zmagovalec glasovanja je:

Pa veliko užitkov pri preizkušanju starih in novih seksi vragolij! ;)

Preberi še: 9 najboljših seks položajev, ko si ti zgoraj ali pa Horoskop: Kateri seks položaj ustreza tvojemu znamenju?

Glasovanje je končano.