Seks po tvoji meri: Tvoj užitek je tvoja odgovornost

90-60-90? Možno. 69? Nekaterim je všeč, drugim ne. Najboljši seks na svetu te čaka po pogovoru s samo sabo – kaj ti je najbolj pisano na kožo, kaj ti najbolj pristaja, v čem si ti najbolj ti? Ja, erotika je podobna obleki – če jo hočeš nositi leta in leta, jo moraš občasno prikrojiti, okrasiti, obnoviti s kakšnim novim kosom …

Seks po tvoji meri (foto: Chris Clinton, Shutterstock) Chris Clinton, Shutterstock
7. 2. 2012

A da bi obvladala tole erotično šiviljstvo, potrebuješ naslednje: željo po tveganju, voljo do igre in mentalno širino. Poleg tega pa bi ti prav prišla še dobra mera skepse – dvom je navsezadnje znanstvena metoda! Šele ko zanikaš neko splošno veljavno resnico, lahko odkriješ nekaj novega.

Primer: če si si vbila v glavo, da lahko orgazem dosežeš samo z draženjem točke G, te pa ne najdeš, ne začutiš ali ne prebudiš, si se obsodila na življenje brez orgazma. Vzemimo mit o simultanem orgazmu: super se ujemata, ta pa ne pride in ne pride?

Nič hudega, ker to simultano žvrgolenje še zdaleč ni smisel življenja. Pozabi teorijo in se podaj na pot iskanja svoje lastne seksualnosti. Štiri cosmo dekleta smo povprašale, kako je uspelo njim. Za navdih in motivacijo.

Bonus: cosmo prva pomoč pri prvih korakih osvajanja lastnega telesa.

Predigra je luksuz, ne pravilo

Za seks sta potrebni dve telesi in želja, ki bi ju združila. Ja, predigra ni vedno mogoča. Ne vem, kdo si je izmislil, da ženske brez predigre ne morejo doseči orgazma – vem samo, da je to daleč od resnice.

Če vsi vemo, da so največji spolni organ možgani, je celo nelogično. Jaz zato poslušam samo sebe. Moja želja je zame ukaz – ko se pojavi, sem ji na razpolago. Če bi v trenutku, ko me zaščemi v trebuhu in še malo nižje, razmišljala, kje naj najdem posteljo, v ka­teri me bo najprej preljubčkal od pet do glave, bi zamudila vlak.

Tako sem se navadila, da mu v trenutku, ko me popade želja po seksu, to povem. In njega v trenutku vzburi moj pogled, stisk roke, vznemirjenje, ki se prenese nanj ...

Zaradi te najine carpe diem filozofije sva se navadila seksanja na najbolj nenavadnih krajih in ob najbolj nemogočem času. Tako nama pustolovščin ne manjka –  nikoli se ne dolgočasiva, zato sva še vedno zaljubljena kot prvi dan.  – Karin, 26

Moje skrivno orožje: ščegetavček

Ko sem vstopila v svet odraslih in začela s spolnimi odnosi, sem zaradi revij, knjig in pripovedovanja prijateljic vedela samo eno: najti moram točko G in potem se mi bodo odprla nova obzorja. S fantom sva se podala na lov za zakladom in ga celo našla, le da mi je intenzivno draženje točke G povzročalo vse prej kot prijetne občutke.

Mislila sem, da je z mano kaj narobe, saj je vendar jasno, da se brez do konca vzdražene točke G lahko od multiorgazmov lepo poslovim.

A nekega dne, ko sem se posvečala sama sebi, sem se zbudila iz sanj. Med čisto rahlim draženjem ščegetavčka me je zadel najmočnejši orgazem v mojem življenju. Kaj orgazem, pravi potres. Fanta sem tako naučila, kako naj se me dotika, in zdaj mi med seksom pride tudi petkrat.

Če moja nožnica ni najbolj občutljiva, zato še nisem frigidna – navsezadnje mi je narava dala superščegetavček in za to ji ne bi mogla biti bolj hvaležna. Zdaj vem, da ni pomembno, da v postelji uživaš kot vse druge: pomembno je le, da uživaš. Moj fant je nad mojim super gumbkom navdušen, jaz pa tudi.  – Saša, 25

Moja seksi rutina: isti dnevi, ista ura, ista postelja

Cosmo ni nobena izjema: tudi ta revija se trudi, da bi vsak mesec popestrila moje spolno življenje. Prijateljice se pogovarjajo o nenavadnih krajih, kjer so se prepustile strasti. Bratovi prijatelji se hvalijo o akrobatskih po­ložajih, s katerimi so osrečili to in to mladenko – zadnjič sem eno obesil na ripstol z glavo navzdol in jo potem … sem zadnjič slišala.

In potem so tu pogovori o količini: številu žensk, s katerimi so spali v enem tednu, številu orgazmov, ki so jih te 'packe' doživele z njimi, seksu od zadaj, ki naj bi bil tem istim gospodičnam noro všeč (sicer to močno dvomim), in njihovi pripravljenosti na seks v troje (tudi tej ne verjamem). Seks ni tekma!

Zame je seks predaja, sprostitev, nežnost, izkazovanje ljubezni. In če mi je všeč že takšen, normalen, ne vem, zakaj bi se morala opremiti z bičem, pasjo ovratnico in analnim vibratorjem. Všeč mi je, da vem, da bova v petek zvečer z mojim dolgoletnim partnerjem seksala točno tako, kot sva že v sredo in v ponedeljek, v postelji, ki diši po nama.

To, da vem, kaj lahko pričakujem, me vzburja bolj kot izlet v neznano. Vem, kako mu je všeč, da se oblečem, in to storim zanj. Vem, kako ga moram prijeti, da bo naj­bolj užival, in zato mu ne bom, pardon, ožela jajc ali mu v zadnjico zarila prve reči, ki mi bo prišla pod roke.

Zakaj bi nama bilo tega treba? In ker je vse predvidljivo, se lahko oba povsem sprostiva, ključ dobrega orgazma pa je ravno v sproščenosti. – Teja, 30

Kje piše, da bi morala biti gola?

Pri seksu me je vedno nekaj motilo, a nisem vedela, kaj. A ko me je sedanji fant nekega večera prosil, naj oblečem njegovo sraj­co in visoke pete, se je zame zgodil čudež: iz negotove deklice, ki po pravici povedano ni najbolj zadovoljna s svojimi telesom, sem postala izzivalna ženska, ki ve, kaj hoče.

Tistega večera sem prvič doživela vaginalni orgazem, skratka, postala sem prava ženska! Od takrat dalje nisem bila med seksom nikoli več popolnoma gola: vedno se oblečem glede na trenutni navdih in počutje, sem si pa v nekaj mesecih omislila že kar nekaj preoblek.

Včasih sem zajčica, drugič dam nase svileno spalno srajčko, drugič spet škornje in bodi, pa nogavice na sto načinov … Skladno z mojo preobleko se rojevajo tudi ideje za posteljne igrice: včasih ukazujem jaz, včasih on. Negotovost glede mojega telesa mi je preprečevala, da bi se v postelji popolnoma sprostila, ta majhen trik pa mi je pomagal, da sem odkrila, da znam tudi jaz uživati, in to na polno.

Najbrž je odveč, če povem, da je fant zaradi dej­stva, da je vsak dan praktično z 'drugo' punco, nor od sreče. – Nataša, 22

Besedilo: Alja Maček, fotografije: Chris Clinton, Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri