Seks eksperiment: 30 dni strasti, 30 dni suše

Drage moje, javljam se s terena, natančneje iz domače postelje. Danes je zadnji dan mojega dvomesečnega eksperimenta, in ko bo odbilo polnoč, se bom iz lonca na pritisk spet spremenila v (zadovoljno) bučo. Spet bo vse – normalno!

Seks - obilje in post (foto: Chris Clinton, Alamy) Chris Clinton, Alamy
15. 2. 2012

Kolikokrat na teden pa vidva je klasično vprašanje, ki ga po drugem kozarčku penine zastaviš prijateljici (ki mora imeti, če hočeš verodostojen odgovor, podobno dolgo in sploh podobno razmerje tvojemu).

Ne gre za to, da bi rada vtikala nos v tujo posteljo, a zadnje čase se veliko sprašuješ o tem, ali je tistih vajinih x-krat na teden ok. Sploh se sprašuješ, koliko v razmerju šteje pogostost odnosov, je manj več ali je manj manj in variacije na temo, ali je bolj pomembno hrepeneti ali ga z neji in glavoboli pošiljaš nekam drugam …

Nič, odločila sem se, da svoje razmerje obsodim na dve ekstremni situaciji: prvi mesec seks vsak dan, drugi mesec čista dieta. Bomo videli.

30 dni strasti

Prvi teden

Dragemu sem po kosilu povedala, da sem na misiji in da bova zato zdaj en mesec vsak dan enkrat ali večkrat ‘telovadila’ ne glede na vreme, splošno psihofizično kondicijo, finančno situacijo ali razmere na Bližnjem vzhodu.

Popraskal se je po glavi in rekel: “Si prepričana, da bo to šlo?”

“Ti tudi vsak dan ješ nutelo in se je nikoli ne naveličaš,” sem bila spodbudna. “Reciva, da boš zdaj vsak dan jedel nutelo, ne pa vsak dan enako – enkrat po žlici, enkrat na piškot, drugič na kruhu, tretjič v palačinki …” In dragi se je strinjal.

Prvi dan se je počutil kot v pravljični deželi, v kateri ničesar ne primanjkuje. Misel na to, da tudi jutri ne bo pomanjkanja, pa niti pojutrišnjem in vse dni vnaprej ne, mu je bila všeč. A že po enem tednu življenja v raju, kjer se cedita med in mleko ter drugi sokovi, je dvignil roke.

“Danes pa ne bi, ne moreš me prisiliti. Lahko samo zaspim brez galame in jutri seksava dvakrat? Saj bo isto.” Ne bo, sem pomislila, in se oblečena v štrumpantelčke skrila pod odejo.

Drugi teden

Brez dodatne opreme ne bo šlo: štrumpantelčki, petke, striptiz, xxx-filmček, izlet v seks štacunco ... Z daljinskim seks upravljalnikom pritiskam na svojega ljubimca – ta se ob dodatni ponudbi prižge, a se zavedam, da je nujno potreben odmora, večernega filma in velike sklede piškotov brez nutele.

Da se vsega dobrega enkrat naješ (mimogrede, nimam pojma, kako lahko je nutelo vsak dan!), je splošno znana resnica.

Poskusim z menjavo okolja. Zunaj je minus deset, na sedežih v avtu pa kakšna stopinjo več – s skupnimi močmi avto ogrejeva na sobno temperaturo, a priznam, da sem si malo pomagala z domišljijo.

Kje so časi, ko me je v trans spravil že pogled na njegovo seksi rit? Da ne seksam preveč? V glavi me gloda neprijeten občutek, da si bo dragi namesto nutele kmalu zaželel eurokrem.

Tretji teden

Med gledanjem njegove najljubše TV-oddaje se zraven njega usede rde­čelaska v novem spodnjem perilu, a on ne umakne oči z zaslona. Lasulja je bila draga, zato se počutim dvojno opeharjeno.

Pomislim na še eno splošno znano resnico, in sicer, da so moški lovci (ni res, da si tako želijo, da bi večkrat prevzele pobudo – v resnici si želijo, da bi jo prevzele samo tolikokrat, da to ne bi ogrozilo njihovega slovesa, katera je prava mera, pa še ne vem) in se vsak dan tretjega tedna s knjigo spravim v posteljo pred njim. Priznam, imava pavzo. Ko pride v posteljo, me prime za roke, da mi ne bi ušle pod njegovo pižamo.

Zadnji dan tretjega tedna odkrijem čarobno paličico: rečem mu, da ni treba, če noče. Nekako vem, da je glavni razlog obojestranske brezbrižnosti v prisili. Nisva več spontana, a eksperiment se je zdel tako simpatičen, vsaj na začetku. Vsaj kot ideja!

Ko mu govorim, da me ne zanima, in to mislim resno, se v njegovih očeh zabliska – iz pižame me sname v dveh nanosekundah in tokrat ne potrebujem nobenega filmčka.

Četrti teden

Seksava, kot da ne bi nikoli imela krize tretjega tedna. Jaz se pretvarjam, da mi ni mar za eksperiment, on je spet glavni.

Česa sem se naučila? To, da nam je puncam veliko lažje: lažje se spravimo v pravo ra­zpoloženje, a če moški ni razpoložen, razmišlja le o enem: ne bom ga spravil gor!!! Spoznala sem, da je rek ‘od viška glava ne boli’ neumna misel neumnega misleca.

Od viška v resnici pošteno boli glava – a ni škoda, da vsak dan stokrat poslušaš svojo najljubšo pesem in tvegaš, da ti čez dva dni ne bo več všeč? Je, in to zelo. In tretjič: ugotovila sem, da je vse, kar počneš pod prisilo, v nasprotju s prvim členom ustave. In ko spariš dva tako svojeglava, kot sva midva, to meji na resno kratenje človekovih pravic.

30 dni suše

Prvi teden

Po mesecu popolne dekadence brez odre­kanja se mi je me­sec brez mečkanja zdel nekaj podobnega raju, deželi brez davkov ali planetu brez gravitacije, v katerem se ti z leti balkonček in veke ne povesijo.

Lažje sem dihala, on pa (nerada priznam) tudi. Prvi dnevi brez seksa so bili povsem neboleči. Opazovala sem se, kdaj bom postala živčna kot na primer v sadnih dneh, ko bi nenadoma na večer najraje zmlatila goro praženega krompirja.

Nič. Zgodilo se ni nič. Skrivaj sem oprezala, kako se z abstinenco spopada moj dragi, iskala sem sledi šminke na njegovi srajci in poskušala ugotoviti, ali se morda ne umiva in ne parfumira malo več kot prejšnji mesec. Tudi če do konca razpiham domišljijo – na njem ni nič sumljivega.

Jeva več kot običajno, igrava družabne igrice in zvečer zaspiva pred televizijo ... proti koncu tedna pa se zalotim, da na cesti buljim v moške in si jih predstavljam nage. Postajam podobna pareči se samici, ki ji je vseeno, ali jo bo dobil v pest alfa ali beta samec.

Drugi teden

Samici pokažeš prst, pa izbruhne. Samec spije več piva kot običajno. Tako se počutim v dneh pred menstruacijo – vem, da bom nekaj zakuhala, a ne vem, kaj. Potem pa toliko časa vrtam vanj, da pritisnem na vse šibke točke najinega razmerja in da njemu postane zelo žal, da me je sploh povabil na prvi zmenek.

Ne prevzemam več pobude za seks, jo pa zato za pogovor. Napaka! Očitam mu, da sem edina neporočena ženska v Šiški, da še vedno ni montiral vratc za mačke in da nikoli ne dobim rož.

Pozabila pa sem, da sem, ko sem v formi, glavna nasprotnica poroke, da se z mačkami ukvarja več kot jaz in da sem še pred kratkim od njega dobila rože.

Več kot očitno je, da pomanj­kanje osnovnih potreb sproži potrebo po drugih, manj osnovnih. Kadar ne jem, v askezi iščem duhovno očiščenje, in ko ne seksam, mislim samo na belo obleko, riž in podobno.

Tretji teden

Na televiziji gledava Mentalista in Tretji kamen od sonca, da bi se izognila erotičnim prizorom. Dragi pa bi vseeno rad porušil mojo obrambno linijo. “Ful si seksi, te zmasiram?”

Lep poskus, fant moj, zelo zelo lep poskus! Pristanem na masažo (saj nisem nora, da ne bi!) in spraviva se v posteljo. Iz zvočnikov se zasliši romantična glasba, dragi prižge svečko in me spravi iz njegove srajce, ki bi me pred njegovimi očmi morala napraviti čim bolj brezoblično.

Pustim mu, da me poljubi, in tu se zgodi čudež – počutim se, kot da bi bila čisto sveže zaljubljena. Hitro pozabim na ‘službo’ in eksperiment gre v maloro.  Incident bom vzela kot manjši spodrsljaj, a prisežem, da se že dolgo nisem počutila tako zaželeno.

Četrti teden

Ne razumem vse te obsedenosti s seksom. Vsepovsod me obkroža seks propaganda – če ne seksam, sem čista zguba?

Kupila sem si nekaj seksi nogavic za boljše čase, celo rdečo šminko in še nekaj modnih dodatkov. Na internetu sem si ogledala en krajši filmček o primarnih zadevah in priznati je treba, da je name deloval bolj kot po navadi. Zelo si želim, da bi bili že februarja, ker bi čutila pravico, da 30 dni skrajšam na 29, kot jih šteje letošnji februar.

V teh dveh mesecih sem ugotovila, kar so vedeli že Stari Kitajci: da je najbolj zdrava zlata sredina. In ja, če sem se v uvodu spraševala, koliko seksa je zdravo za razmerje, zdaj poznam tudi odgovor: toliko, kot je ravno prav!

Besedilo: Alja Maček, foto: Chris Clinton, Alamy