Razmišljaš, da bi se vrnila k bivšemu? Teh 5 vprašanj razkriva, ali se bo vajina zgodba dobro končala (odgovori nanje!)

Strokovnjaki za razmerja pravijo, da ti bodo ta vprašanja dala odgovor, ali imata skupno prihodnost ali niti približno ne. 

Razmišljaš, da bi se vrnila k bivšemu? Teh 5 vprašanj razkriva, ali se bo vajina zgodba dobro končala (odgovori nanje!) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 2. 2022

"Nikoli ne glej nazaj". Tako vsaj pravijo, kajne? In večina izmed nas se s tem popolnoma strinja. Bivši so bivši z razlogom, kajne? Preteklost se pusti v preteklosti. Z bivšimi ne ostajaš prijateljica in k njim se pač ne vrneš ... Še posebej ne takrat, ko si razhod že prebolela. Hudiča da ne.

Vendar je včasih lahko biti pameten in ko te bivši pokliče ter ti pove, da te pogreša, je kar težko zbrati potrebno voljo, da prekineš ta klic in ga pošlješ k vragu. 

Strokovnjakinja za seks in odnose Annabelle Knight pravi, da je vrnitev k bivšemu lahko uspešna. Toda obstaja pet ključnih vprašanj, ki si jih moraš zastaviti, če si odločena obnoviti nekdanji odnos.

"Kljub temu da imava z možem dober odnos, sem ga prevarala, in TO je razlog" (izpoved Slovenke)

Vodnik za uspešno zvezo (POSKUS št. 2)

Je vrnitev k bivšemu sploh dobra ideja?

Nikoli ne reci nikoli, včasih je malo prostora vse, kar potrebuješ, pravi Annabelle. "Vendar se vedno vrni v preteklo razmerje z odprtimi očmi - ignoriranje prejšnjih težav v upanju, da bo tokrat vse čudovito, je le iskanje težav. Če nameravaš znova prižgati star plamen, je dobro, da si vzameš nekaj časa, da oceniš, kaj je šlo prvič narobe."

Če pa razmišljaš o ponovnem druženju z bivšim, je najpomembneje, da si iskrena do sebe, pravi Natasha Briefel iz Badooja. "Zakaj se želiš vrniti k bivšemu? Ali ga resnično pogrešaš in si želiš biti skupaj z njim? Ali pa si želiš samo nekoga za klepetanje ali znan obraz, ki bi te potolažil? Si imela dovolj časa, da vidiš, kaj je tam zunaj in spoznaš druge ljudi?"

Morda hrepeniš po ljubezni po več kot enem letu zaprtja? Ključnega pomena je, da razmisliš o svojih namerah, preden narediš ta korak, in da upoštevaš tudi čustva svojega bivšega.

Ali je mogoče pokvarjeno razmerje, kdaj popraviti?

To je odvisno od para, pravi Annabelle. "Če sta dve osebi pripravljeni trdo delati, odpuščati in negovati svoj odnos, potem zagotovo lahko deluje. Oba partnerja morata biti popolnoma na isti strani in komunikacijske linije morajo biti dobro in resnično odprte."

Kako lahko zagotovim, da bo v drugo uspelo?

Preden se torej odpraviš na potovanje v mesto druge priložnosti, moraš upoštevati nekaj ključnih stvari.

"Kmalu sem ugotovila, da mi to razmerje ne daje sreče - ravno nasprotno!" (iskrena izpoved)

PREJ SE POGOVORITA O ABSOLUTNO VSEMU

Annabelle pravi, da je slaba ideja, da se vrneš k bivšemu, če ti nad glavo visi kakšen nedokončan posel. "Če je obstajal poseben razlog, zakaj je vajin odnos prej propadel, je dobro, da vnaprej določita nekatera vzajemno dogovorjena temeljna pravila o določenem vedenju."

Natasha pravi, da je glede pristopa k temi to lahko zastrašujoče, še posebej, če nisi prepričana, kako se ta oseba počuti. "Najboljši način za to je, da si samo odkrita in iskrena glede tega, kako se počutiš in kaj točno si želiš - naj gre za nadaljevanje tam, kjer sta končala, ali pa začneta znova in poskusita znova. Jasna komunikacija je močno potrebna. Ne pozabi tudi, da bo tvoj bivši morda potreboval nekaj časa, da razmisli o tem, zato se izogibaj pogovoru s kakršnimi koli takojšnjimi pričakovanji – če daš svojemu bivšemu to priložnost, bo koristno za oba, tako da bosta vedela, da oba delata prav."

KO ODPUSTIŠ, POZABI

"Absolutno moraš pustiti preteklost v preteklosti, iz nje se nekaj nauči, vendar je ne omenjaj v prepiru. Odpiranje starih ran zaradi hitre zmage bo samo škodilo vajinim možnostim, da bosta v drugem poskusu uspešna. Če želita poskusiti znova, morata biti pripravljena in sposobna iti naprej, če želita imeti kakršno koli upanje, da bosta imela skupno prihodnost,« pravi Annabelle.

"Večina odnosov v drugem poskusu propade, ker pari domnevajo, da lahko preprosto zdrsnejo nazaj v prejšnje stanje. Zelo pomembno je, da ta odnos negujeta tako, kot bi to storila z vsako novo romanco," dodaja.

ČE JE BIL SEKS EDEN IZMED RAZLOGOV ZA RAZHOD, KAKO SE LAHKO POGOVORITA, DA NASLEDNJIČ NE BO ISTO?

Ohranjanje svežine v spalnici je lahko težko; spet, pogovor med seboj je ključnega pomena tudi takrat, ko gre za seks. To je lahko najbolj boleč del vsake sprave, saj nihče noče slišati (ali povedati) domače resnice, ko gre za seks. Na žalost je edini način za boljši seks, če sta iskrena. Bodita bolj pustolovska kot par, tudi če to pomeni nekaj takega, kot je nov položaj ali sprememba okolice ali eksperimentiranje s spolnimi igračami za pare.

ALI JE OBČASEN SEKS Z BIVŠIM, KDAJ DOBRA IDEJA?

Če sta ti in ​​tvoj bivši na isti strani, potem res ne bi smelo biti razloga, zakaj se občasno ne moreta malo pozabavati. Čeprav je zelo redko tako. Po mojem mnenju je najbolje, da se temu izogneš: če si želiš le malo zabave, si prenesi Tinder. Izogibaj se kakršnim koli situacijam, v katerih bi ljudje lahko prizadeli tvoja čustva, ne glede na to, kako malo škode meniš, da lahko v tem trenutku to povzroči.

Raziskava med 1000 ljudmi je pokazala, da je 43 % žensk imelo spolne odnose z bivšim, medtem ko so iskali novega partnerja – glavni razlog je bil, ker so pogrešale fizično intimnost (42 % anketirancev). In skoraj tretjina (31 %) je izjavila, da je imela spolne odnose z bivšim, ker je upala, da se bosta z nekdanjim partnerjem spet združila.

LJUBITI se ali seksati, to je zdaj vprašanje!

Karkoli se boš odločila narediti: dobro premisli, pogovori se in pojdi noter s popolnoma odprtim srcem in umom.

Vir: Cosmopolitan UK

Fotografije: Profimedia