Se 'kurita' prek pisanja sporočil? Potem moraš vedeti TO

Te zanimajo nasveti o zmenkih za gospodične digitalne dobe? Cosmo je preizkusil nova pravila in dodal svoje mnenje ...

Se 'kurita' prek pisanja sporočil? Potem moraš vedeti TO (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
21. 4. 2021

Pišejo se nova pravila za nove punce (in fante). Si tudi ti zmedena ob vsem, kar slišiš in bereš o tem, kaj in kako s fantom v dobi digitalnih pogovorov?

Prvo pravilo: Prisluhni svojemu srcu. Drugo pravilo: Naredi tako, kot hočeš ti, ne pa obup.

In če nisi čisto prepričana, kaj in kako, preberi ta članek – pravila, ki jih pišejo drugi, in cosmo razmišljanje, ki ti med drugim pravi, da se nobenega pravila ne drži kot pijanec plota ... ali mobilnika, ko čakaš na odgovor novega fanta.

1. Pravila pravijo:

Vedno naj bo on tisti, ki prvi pokliče ali pošlje SMS.

➻ Cosmo raziskuje

'Punce po pravilih' vedo, da nikoli, prav nikoli ne bi smele narediti prvega koraka. Njihova razlaga? Če ti pristopiš k moškemu, nikoli ne boš vedela, ali bi se tudi on sam od sebe potrudil – morda je privolil na zmenek, ker mu je laskalo, zaradi dolgčasa ali le zato, da bo prijazen.

Vendar moški, ki smo jih vprašali, kaj mislijo o tem, da ženska pokliče prva, pravijo, da so jim všeč samozavestne ženske – in nič ne izžareva samozavesti toliko, kot če veš, kaj si želiš, in to skušaš tudi dobiti! Seveda si ne želiš pridobiti slovesa grabežljive ženske, vendar to ne pomeni, da moraš molče sedeti v vogalu in čakati.

2. Pravila pravijo:

Ko ti moški pošlje prvi SMS, počakaj nekaj ur, preden odgovoriš na prvega, in 30 minut za naslednje SMS-e.

➻ Cosmo razmišlja

Pravila nalagajo, da se čas prilagodi starosti – če si starejša od 25, počakaj dve uri, preden odgovoriš, ali tri, če res želiš pritegniti njegovo pozornost. Vendar bodimo realni.

Ne želiš si takoj odgovoriti (saj imaš tudi ti svoje življenje!), toda ne bo te peljal v tajsko restav­racijo, ker si odgovorila tri ure po­zneje, in ne le pol ure. Preberi SMS in odgovori glede na vsebino – hitra domislica bo zelo pritegnila moškega, vendar SMS 'Dolgčas mi je ...' lahko tudi počaka.

3. Pravila pravijo:

Omeji pogovore, ki niso iz oči v oči, na 15 minut ali 10 izmenjav.

➻ Cosmo je nagajiv

Bodi tista, ki konča pogovor – to je pravilo, ki ti bo pomagalo, da boš videti težko dosegljiva in 'bitje, ki mu ni para'. Ali se hecaš?! Zapeljivi in poredni SMS-i,polni namigov, ki peljejo do zmenka, so polovica zabave, mar ne? Kar naprej ga draži s svojimi domislicami!

4. Pravila pravijo:

Prav vse vemo, kako zelo težko je čakati, ko si zaljubljena, a zapomni si: Nikoli mu ne pošlji naslednjega SMS-a, preden ti ne odgovori.

➻ Cosmo POTRJUJE

Se strinjamo – tako zelo se strinjamo, da bomo ponovili: NIKOLI mu ne pošiljaj naslednjega SMS-a, preden ti ne odgovori! Moškim nič ne gre bolj na živce kot neučakane ženske.

Poleg tega dvojni SMS kriči, da si obupana! Želiš si, da bi bila videti zaposlena – še bolje, bodi zaposlena, ker so moškim všeč ženske, ki imajo svoje življenje. In če se mu ne ljubi odgovoriti, ni vreden tvojega naslednjega SMS-a.

5. Pravila pravijo:

Nikoli se ne odzivaj na SMS-e ali karkoli drugega po polnoči.

➻ Cosmo kima

Pepelki se ni zgodilo nič dobrega, potem ko je ura zazvonila polnoč – in enako velja tudi zate. Ne oglašaj se na telefon in ne odgovarjaj na njegove SMS-e, ker je verjetno pijan in/ali išče seks ter bo izkušnja neprijetna in te bo zelo odvrnila od njega.

Tudi ti ne vzpostavljaj stikov z njim po polnoči, ker ti bo zelo nerodno, ko boš naslednji dan prebrala, kaj si mu napisala. Že babice so vedele: Noč ima svojo moč ...

6. Pravila pravijo:

Le redko napiši kaj na njegovo Facebook časovnico.

➻ Cosmo namig

Po pravilih le redko piši na njegovo časovnico, ne odgovarjaj vedno na njegove komentarje, in ko se zveza konča, ga zbriši s seznama prijateljev in blokiraj. Nam se zdi čim manj tem bolje.

Če je vedno na 'fejsu', naj bo vajina komunikacija zasebna. Drugače bosta postala tista nerodneža, ki mislita, da je luštno, če se na FB kličeta 'mucek' in 'srčica'. Ne, ni.

Pripravila: Petra Arula

Preberi še, kako bi se moral začeti spolni odnos ali pa članek 6 znakov, da si se zapletla v čustveno razmerje!