Samska sem – kaj pa zdaj?

S fantom sta šla narazen in razmišljaš, kako naprej. Žalostna si in prizadeta in v tem trenutku si želiš le to, da bi prišel nazaj. Mogoče pa si bila ti tista, ki je želela končati odnos in se zdaj počutiš svobodno in zreš v prihodnost, ki je pred teboj.

14. 1. 2014

Ne glede na to, v kateri izmed situacij si, se je nekaj zaključilo in odšlo iz tvojega življenja in nekje so se odprla nova vrata – jih boš poiskala ali boš raje še malo ostala pri »starih« zaprtih vratih in čakala, da se mogoče še kdaj odprejo?

Vedno, ko nekaj odide iz našega življenja, se naredi prostor za novo – za novo izkušnjo, ki te čaka v življenju. Zato bi bilo škoda, če obtičiš in ne greš naprej v svojem življenju. Ne glede na to, kako težko ti je, ker si ostala sama, vedno pride trenutek, ko se spet vse postavi na svoje mesto in spet začutiš v sebi veselje do življenja. Saj veš, za vsakim dežjem vedno posije sonček.

Čas med enim in drugim odnosom je čas, ki ga lahko izkoristiš za to:

  • da se znoriš in počneš vse, kar nisi počela, ko si bila v odnosu (greš na potovanje za tri mesece, ob vikendih se zabavaš s prijateljicami do jutranjih ur, privoščiš si razvajanje na vse možne načine...)

ali pa

  • si vzameš čas zase in se lotiš samoraziskovanja – ugotavljaš, kaj si v preteklem odnosu (ali odnosih) delala narobe, kako bi lahko to popravila in spremenila, kaj si sploh želiš v partnerstvu in kakšnega partnerja bi želela spoznati.

Če si želiš partnerstva, kakovostnega in zdravega, potem je druga možnost oziroma samoraziskovanje prava pot. Prva možnost je zagotovo vabljiva, sploh pa lažja in na prvi pogled privlačnejša – a pazi: tako je le na začetku. Prišel bo trenutek, ko se boš naveličala zabavati se od jutra do večera, prišel bo trenutek, ko si boš zaželela toplega objema in nekoga, s katerim bi lahko delila svoja razmišljanja, želje in sanje. Lahko da spoznaš fanta, ki ti bo všeč, a če boš šla v nov odnos po tej poti, je zelo veliko možnosti, da boš ponavljala iste napake, ki si jih delala že v prejšnjem odnosu.

Namreč življenje ti vedno ponuja priložnost, da nekaj novega spoznaš o sebi, da se spremeniš in da rasteš. In na vsakem takem križišču v življenju se lahko odločiš dvoje: da izbereš lažjo in udobnejšo pot (prva možnost) ali pa se odločiš za težjo pot, ki pomeni raziskovanje in spreminjanje sebe in svojega življenja s ciljem, da boš zaživela SVOJE življenje, torej to, kar si v resnici ti in to, kar si resnično želiš, pa morda do zdaj nisi upala uresničiti, ker so ti drugi rekli, da to ni dobro zate, da se ne spodobi, da »kaj bodo pa rekli« in podobni vzorci in prepričanja, ki te ustavljajo, da ne živiš zares.

Ta pot te vodi tudi do kakovostnega partnerstva, ki ga sestavljata dva enakovredna in odgovorna posameznika s skupnim ciljem – deliti in ustvarjati življenje v dvoje z globoko ljubeznijo in medsebojnim spoštovanjem.

Tinkara Filač, zdraviodnosi.blogspot.com