Ženska razdelila splet, ko je priznala, da doji sestrinega otroka: "Lahko normaliziramo dejstvo, da ..."

28. 5. 2024
Ženska razdelila splet, ko je priznala, da doji sestrinega otroka: "Lahko normaliziramo dejstvo, da ..." (foto: Profimedia)
Profimedia

Kaj pa o tem meniš ti?

Emily Boazman, mati treh otrok, je nedavno svoje sledilce na TikToku razdelila s posnetkom, na katerem doji nečakinjo, saj s tem svoji sestri omogoči malo počitka. "Dojim sestrinega dojenčka, da se lahko ona dejansko usede in poje zajtrk," je zapisala ob spodnjem posnetku, ki je dvignil prah, nato pa sledilce povprašala o tem, če so že oziroma bi kdaj dojili drugega dojenčka.

Video si poglej tukaj:

@emilyboazman Would you, or have you nursed for someone before? #nursingformysister #wetnursing ♬ original sound - Emily Boazman

V komentarjih so se oglasili uporabniki z različnimi mnenji. "Ne vem, moja ljubosumnost tega ne bi nikoli dovolila, takšna vez je res posebna," je zapisala ena izmed njenih sledilk, druga pa je je priznala, da je to, kar počne čudovito, a vendarle tudi sama zaradi ljubosumnosti tega ne bi zmogla: "Mislim, da je to neverjetno, vendar ne vem, ali bi moja ljubosumnost to prenesla."

Ne spreglej:

Odziv na video je bil sicer nadvse pozitiven, saj so mnoge delile svoje (podobne) izkušnje. "Dojila sem nečaka, ki je histerično jokal, zaspal je 5 minut po tem, ko sem ga podojila," je zapisala ena. Druga je razkrila: "Nekoč sem na urgenci dojila dojenčka popolne neznanke. V njenih očeh sem videla stres in jo vprašala, ali ji lahko pomagam."

Čeprav se ti kot (bodoči) mladi mamici morda zdi to nesprejemljivo, pa je nekoč bilo povsem normalno, da so ženske dojile druge otroke, če njihove mame tega niso mogle početi.

"Včasih je veljalo za nekaj povsem normalnega, zato ne vem, zakaj tega ne bi mogli početi tudi zdaj. To je tako prijazno dejanje," je izpostavila tretja. "Kralji so nekoč vedno uporabljali mokro medicinsko sestro. Imela sem dvojčka in bi bila vesela takšne podpore!" je dodala četrta. "Priznam, da me je to sprva motilo, a po branju vseh komentarjev ugotavljam, da to sploh ni tako! Sama nisem mogla dojiti. Mislim, da ne bi prenesla, da bi to namesto mene storil kdo drug, zdaj pa vidim, da je to povsem običajno, kot je bilo nekoč pred mnogimi leti," pa je priznala še ena ženska.

Nato je Emily delila še en posnetek, v katerem je prikazala, kolikokrat je dojila svojo nečakinjo, in svojim sledilcem sporočila: "Resnično, včasih je bilo to tako normalen del kulture, zdaj pa velja za čudno. Za to je resnično 'potrebna vas' in mislim, da je tako posebno, da lahko hranim svojo nečakinjo."

Poglej video:

@emilyboazman The slap at the end. But truly, this used to be such a normal part of culture, and now its considered weird. It truly “takes a village” and I think it’s so special to be able to feed my niece. #ittakesavillage ♬ Little Life - Cordelia

Čeprav je dojenje tujega otroka, da bi mu pomagali, za mnoge nesebično dejanje prijaznosti, pa so lahko s tem povezana tudi nekatera tveganja. Po podatkih spletne strani kinedu.com se lahko namreč nekatere nalezljive bolezni prenašajo z okuženim materinim mlekom - med njih spadajo HIV/AIDS, hepatitis C in norice. Obstaja tudi možnost, da se nekatera zdravila, ki jih jemlje mati (dojilja), prenesejo z mlekom, kar lahko škoduje otroku.

Preberi še: Mož se je norčeval iz njenega spodnjega perila, nato pa je njena tašča storila nekaj nepričakovanega

Te morda zanima tudi: Nadležne muhe? To je 6 sobnih rastlin, ki jih bodo v trenutku odgnale

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec