SAMO ZA VAJU: Top načini, kako si brez besed izpovedati ljubezen!

Zakaj bi se omejevali samo na besede? Ljubezen lahko izpovemo tudi drugače, ne le verbalno.

SAMO ZA VAJU: Top načini, kako si brez besed izpovedati ljubezen! (foto: Profimedia) Profimedia
10. 3. 2018

Le malo je fraz, ki imajo tolikšno izrazno in čustveno moč, kot jo imata besedici ljubim te. Seveda le, če ju nimate vsakodnevno na ‘razprodaji’ in z njima razmetavate na vse strani in za vsako malenkost.

A tudi če ste previdni in ju ne izustite vsakih pet minut, ampak le z razlogom in s polnim čustvenim nabojem, v daljši zvezi z leti druženja ali skupnega življenja izgubita prvotni čar, postaneta vsakdanji.

Zato pride za izražanje čustev prav tudi kakšen drug način. Upam, da uvoda niste razumeli napačno.

Nikakor vas ne želimo prepričati, da pozabite na pomembni, sladki besedi, ki v primernih okoliščinah zanesljivo dvigujeta adrenalin in pospešita bitje srca.

Ravnajte po občutku in ko boste presodile, da boste z ‘ljubim te’ svojemu izbrancu v romantičnem trenutku lahko na najprimernejši način pokazale, koliko vam je do njega, se ne zadržujte.

Navsezadnje tovrstna izjava pogosto pomeni tudi neposredno povabilo v posteljo. Priporočamo le nekaj raznolikosti, da izražanje čustev ne bo sčasoma postalo dolgočasno.

Obstaja namreč še mnogo načinov, da poveste isto. Prav zato smo za vas zbrali nekaj predlogov. In noben od njih nima zveze z vihtenjem kuhalnice nad vročim štedilnikom.

1. Povejte z znakom

Kot večina parov imata gotovo tudi vidva kakšno gesto, ki namiguje, da se vam po glavi podijo misli na – saj ste uganili, seks seveda.

Zakaj torej ne bi izbrali tudi kakšnega signala za izpoved čustev?

Nekaj svojega, znanega le vama. S skrivnim znakom si lahko povesta ne le to, da se vama zdi partner neverjetno privlačen in seksi, ampak da je za vas nekaj posebnega.

Spekter izbire je neskončen, vidva pa se odločita za nekaj, kar vaju bo spomnilo na skupno dogodivščino ali kaj podobnega.

“Ko sva z Matjažem v družbi, mu trikrat zapored stisnem dlan. Za vsak zlog po enkrat: lju-bim-te,” je svoj intimni signal odkrila 25-letna Lenka.

“Prvič sem to storila povsem spontano, brez razmišljanja. Bila sva na pikniku s prijatelji in prekipevajočih čustev nisem mogla zadržati zase, hkrati pa se mi je zdelo neprimerno, da bi v pogovor kot strela z jasnega udarila z besedo.

Meni je odleglo, Matjaž pa je bil prvi trenutek malce zmeden in je v glavi brskal po možnih vzrokih za moj signal. Ko mi je pogledal v oči, mu je bilo jasno, kaj se dogaja v meni, in mi je znamenje razumevajoče vrnil.

Po še enem kozarčku na hitro sva se poslovila od družbe in odhitela domov med rjuhe.

Isti znak še vedno uporabljava in naju navdušuje tudi zato, ker je tako oseben in samo najin, kajti nikomur od prisotnih se niti ne sanja, kaj se nama podi po glavi.”

2. Povejte s pogledom

Z raziskavami je bilo že večkrat dokazano, da kontakt z očmi, ki traja nekaj dlje od običajnega pogleda, že poveže vpleteni osebi.

Med njima se vzpostavijo čustva (ni nujno, da so romantična), pa čeprav gre za popolna tujca, ki ne spregovorita niti besede.

Smo pač edina vrsta med živimi bitji na svetu, ki je lahko med ljubljenem obrnjena iz oči v oči in se ji odpira pogled na intimno dogajanje.

To nas loči od živali in ponuja dodatno razsežnost doživljanja. Izkoristite ponujeno priložnost in s svojimi očmi ujemite njegove.

Potopite se vanje in jim dajte skrivnostni čustveni namig. To si lahko privoščite v javnosti, na primer, kar čez mizo med večerjo, ali pa sredi vroče intimne igre na žimnici.

“Zame pogled iz oči v oči najbolj izrazno kaže moja čustva med seksom, zato ne zamudim priložnosti, da odprem oči in se zagledam v njegove,” je povedala 27-letna Minka.

“Ne vem, kakšen je v takem trenutku moj pogled, znorijo pa me njegove sijoče, rahlo zamegljene šarenice in v njih preberem ljubezen. Pravi, da tudi on v mojih.”

3. Povejte z zapeljevanjem

Predlog bomo začeli z opozorilom. To, da svojemu partnerju operete in zlikate perilo ali da mu skuhate najljubšo jed, je gotovo znamenje ljubezni.

Toda na tak način mu vendar ne želite izkazovati nežnih čustev, mar ne?

Tovrstne usluge in pozornosti moške namreč spomnijo na materinsko skrb, medtem ko je njim mnogo ljubše, da v njih vidite čistokrvnega žrebca.

Morda takšno razmišljanje smrdi po Ojdipovem kompleksu in bojazen, da bi partnerko zamenjal s skrbno materjo, ima gotovo svojo težo.

Zato se raje vedite kot skrivnostna ljubica, ki ji ne zmanjka idej za zapeljevanje in jih pogumno stresajte iz rokava.

Pogrizljajte mu ušesno mečico, pripravite penečo kopel za dva, zgrabite ga za zadnjico, zapeljivo se slecite pred njim, preden greste v posteljo in podobno.

Tega mati nikoli ne počne in nikdar vas ne bo zamenjal za roditelja ali še slabše, za gospodinjo, ki z zanesljivo roko skrbi za njegovo udobno življenje.

Nikoli ne pozabite, da je vaša vloga drugačna od materinske in da naj bi mu za trdno in kakovostno zvezo morale nedvoumno pokazati, da si ga želite kot moškega.

4. Povejte mu s strastjo

Splošno znano je, da je vroči, nepričakovani seks ena od najpomembnejših sestavin romantične zveze, manj razširjeno vedenje pa je, da se da z izbrano intimno telovadbo na žimnicah izraziti tudi čustva.

Ne boste verjeli, a moški doživljajo seks bolj intimno kot ženske. Tako vsaj trdijo strokovnjaki. Zakaj?

Vsa seksualna dejanja, kot so na primer pogovori, ljubkovanje in vse druge nežnosti, ki sodijo zraven, so pisana na kožo ženski in jo popolnoma izpolnjujejo. Toda moški sprejemajo nekakš no sporočilo iz samega akta.

Predvsem z vašim odzivom, ki jim polni čutne trezorje, jim daje potrebno samozavest in jih po tej poti čustveno zadovoljuje.

Zapisana trditev je alarmna sirena, ki opozarja, da ne smete zanemariti strasti. Zavijanju sirene pazljivo prisluhnite predvsem ženske v daljših razmerjih z istim partnerjem.

Nobena skrivnost ni, da se včasih prej včasih pozneje oblikuje občutek, da vas ne more nič več presenetiti.

Z dragim ste se ljubile malodane v vsakem kotičku stanovanja, na in ob postelji, na mizi, ob stenah, pod prho, na stopnicah, in seveda na vse možne načine. Ni res!

V strast lahko vedno vnesete kaj drugačnega in jo oživite na nov način. Potrudite se, prisluhnite drugim, nove zamisli oblikujte po svoje in vpeljite v svoje intimno življenje drugačne, nove prijeme. Tudi to je znamenje ljubezni. Vaše izumiteljstvo bo nepreklicno naletelo na presenetljiv odziv. Ne le psihološki, tu ima opraviti tudi fizika.

Novosti namreč dvigujejo raven izločanja dopamina, kemične substance, ki je v možganih miselno povezana z romantično ljubeznijo.

Fizikalno reakcijo skušajte sprožiti s predlogi intimnih položajev, z drugačnim ritmom gibanja, drznim čipkastim perilom … Ni bojazni, da ne bi bil navdušen in večkratno se vam bo oddolžil z ljubeznijo.

5. Povejte mu s peresom

Pri prijateljici sem opazila novo ličeno medeninasto škatlico, ki jo je postavila na predalnik. Moževo darilo. Medtem ko sem si od blizu ogledovala vrezane detajle vzorca ob straneh, se je začela muzati. “Poglej, kaj je notri,” mi je namignila.

Odprla sem pokrov in v prikupnih zavitkih, povezanih z rdečim trakom, zagledala svežnje papirjev. “Spravila sem listke, ki si jih piševa. V škatli so njegovi, on pa ima moje v predalu,” mi je razložila.

Da, tudi to je način, da nekomu poveste, koliko vam pomeni. In to zelo lep način, ki ima, če zapisano shranite, trajno čustveno vrednost.

“Danes te ljubim bolj kot včeraj in manj kot jutri,” je pisalo na enem od lističev.

Tega prijateljičin mož sicer ni ustvaril sam, ampak je nekje prebral in ‘porabil’, ker mu je bilo všeč, med sporočili na listkih pa je bila večina zapisanega izključno njuna.

Nekaj manj intimnih mi je prebrala, jaz pa sem izbrala tri in jih z njenim dovoljenjem posredujem vam.

“Jutri je sobota in rad bi dlje poležal. Zbudiš me lahko okrog devetih, a nežno in počasi, ker bom gotovo sanjal o tebi. Kot vsako noč.”

“Danes se bom zadržal v službi do večera. Verjetno se vrnem okrog osmih in želim si, da bi me pričakala gola že na vratih.”

“Med jutranjim britjem sem v mislih podoživljal minulo noč. Hvala, ljubica, bilo je čudovito.”

Če kratki ne obstajajo ...

Nataši je Andrej poklonil najlepši ‘ljubim te’ brez besed med študijem.

“Denar sem si služila z letenjem kot stevardesa. Delala sem med počitnicami, kar je pomenilo tri, štiri, včasih tudi teden dni letenja v verigi in dva, tri dni počitka. Bilo je naporno, a zaslužila sem skoraj za vse študijsko leto.

Delovni ritem med sezono se je poznal v najinem odnosu, vendar je Andrej pokazal potrebno razumevanje. Neizbrisno se mi je usedel v srce drugo leto mojega letenja.

Po tednu dni v zraku sem se zjutraj vrnila domov in si na smrt utrujena želela le spanja. Andrej je odšel po opravkih, jaz pa v kopalnico. A banja je bila umazana in najprej sem morala seči po krpi. Medtem ko sem drgnila kad, se je Andrej, ki je doma pozabil neke papirje, vrnil. ‘Kaj pa počneš, mar nisi šla spat?’ se je čudil.

Ko sem mu razložila, da se v umazaniji pač nisem mogla oprhati, ga je zadelo. V zadregi je pripomnil, da nikoli ni razmišljal o čiščenju. Vedno sem pospravljala, ko ga ni bilo doma in čistočo je jemal za nekaj samoumevnega, kot da bi to opravljali dobri škratki. A od takrat naprej je bila kopalnica vselej, ko sem se vrnila s poti, bleščeče čista.”

Napisala: Petra Potočnik

Preberi še: Je vajino razmerje nekaj takega kot rutina, kjer je dan podoben dnevu? Beri TO!

Priporočamo tudi: 9 erogenih točk, ki v njem sprožijo nebrzdano slo