Temna čokolada za boljše seksualno življenje? Ja, preveri!

Si vedela, da je lahko tudi čokolada močan afrodiziak? Privoščita si jo čim pogosteje.

Temna čokolada za boljše seksualno življenje? Ja, preveri! (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2017

Morda si že slišala, da je čokolada namenjena zaljubljencem – pa ne samo zato, ker jo ženske tako obožujemo in smo čisto navdušene, ko odpremo škatlo s čokoladnimi srčki. Dejansko ima čokolada tudi druge učinke, bolj seksualne narave.

Temna čokolada namreč vsebuje sestavine, ki vplivajo na naše razpoloženje, energijo in spolne funkcije na resnično neverjetne načine. Poleg tega, da ima čokolada tudi odličen vpliv na zdravje srca.

Spoznaj štiri načine, kako vama bo čokolada pomagala, da bosta bolj zdrava in nabita z (seksualno) energijo! ;)

1. Čokolada poveča pretok krvi v spolne organe.

Čokolada vsebuje L-arginin, tj. aminokislino, ki je lahko učinkovit naravni povečevalec spolne sle tako zate kot zanj. Deluje tako, da poviša dušikov oksid, kar poveča krvni pretok v spolne organe, posledico pa se povečata tudi užitek in želja.

2. Čokolada spodbuja in dviguje razpoloženje.

Čokolada je znana po tem, da je hrana za povečanje libida – delno zato, ker je bogata z fenetilaminom, ki ga pogosto imenujemo tudi "ljubezensko dopolnilo".

Kot spodbujevalec razpoloženja lahko povzroči občutek evforije, kar možgani tudi naravno sproščajo, ko smo zaljubljeni. To poveča proizvodnjo dopamina, kar poveča občutek sreče in zadovoljstva.

3. Čokolada deluje kot "energy booster".

Kar pomeni, da smo po njej polni energije. Zaradi teobromina, ki ga najdemo tudi v čaju, je prava afrodizična bomba, saj ta vpliva na centralni živčni sistem, kar povzroča, da se počutimo vzburjene.

4. In, kot verjetno že veš, ima (temna!) čokolada pozitiven učinek tudi na zdravje srca.

Srce v kitajski medicini pomeni naš čustveni center in ni slučaj, da položimo roke na prsi, ko govorimo o ljubezni. Obstaja močna povezava med zdravim srcem in našo sposobnostjo, da čutimo ljubezen in znamo močno ljubiti.

Srce povezujemo z ljubeznijo, skrbjo, povezanostjo in intimnostjo.

L-arginin v temni čokoladi znižuje krvni pritisk, flavonoli v kakavovih zrnih pa pomagajo celicam, da se uprejo uničevalnim prostim radikalom. Ta v srcu pomaga preprečiti aterosklerozo in nalaganje oblog v žilah, kar prav tako izboljša krvni pretok skozi njega.

Zato si občasno kar privoščita čokoladno "pregreho", vendar bodita pozorna, da ima ta čim večji odstotek kakava, saj je vsebnost zdravilnih snovi v tej večja (kar pomeni tudi boljši afrodiziak ;)).

Preberi še: Ali uživanje ananasa res spremni vonj vagine? ali pa 5 razlogov, zakaj jesti čokolado.

Priporočamo tudi: 4 tipi moških, ki so lahko najboljši partnerji (a jih prepogosto spregledamo!)