"S partnerjem sva eno LETO VSAK DAN imela spolni odnos in zgodilo se je TOLE" (resnična izpoved)

Z možem se je odločila seksati vsak dan eno leto. Poglej, do kakšnega spoznanja je prišla leto kasneje!

"S partnerjem sva eno LETO VSAK DAN imela spolni odnos in zgodilo se je TOLE" (resnična izpoved) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 11. 2022

"Tri leta nazaj sem eno leto seksala prav vsak dan. Naj odgovorim na najbolj pogosto vprašanje, ki so mi ga zastavljali od takrat: ne, ni bilo s 365-imi moškimi. Bilo je z enim, mojim možem. Ja, tudi takrat, ko sem imela menstruacijo. Nimam pojma, kaj so moji otroci počeli, medtem ko sva seksala. Predvidevam, da naju niso gledali. In končno, ne, tega nisem naredila, da bi rešila zakon.

To sem naredila zase – učinek, ki ga je to imelo na moj zakon, je bil je dodatek.

Spomnim se, da sem se kmalu po tem, ko sem rodila tretjega otroka, ob prihodu iz tuša ujela v ogledalu in si mislila: 'Kdo je spustil mojo mamo sem?' Od tega trenutka si nisem dovolila biti gola. Med seksom sem ugasnila luči, skrivala svoj trebuh in prsi in čakala, da je mož odšel iz kopalnice, da bi lahko stekla od tuša do omare in se oblekla.

Leta so minevala in odsotnost mojega golega telesa me je začela skrbeti. Ali se moj mož Andy sploh še spomni, kako sem videti gola?

In tako sem se po pogovoru s prijateljico, ki je naredila enako, prišla na idejo, da bom eno leto seksala vsak dan.

'To je preprosto nekaj, kar počneva,' je povedala ravnodušno. Tako rutinsko sta z možem seksala vse od svoje poroke in sta eden izmed najbolj ljubečih, smešnih in močnih parov, ki jih poznam.

Seksati vsak dan eno leto se mi je zdela neumnost, hkrati pa zanimiv način, da se prisilim vsakodnevno soočiti s svojim telesom.

Mislim, sčasoma bodo rjuhe morale 'pasti' in luči bodo ostale prižgane, kajne?

Andy je, kot pričakovano, bil za. In tako sva seksala skozi celotno leto, razen, ko sva bila ločena zaradi potovanja ali pa je kdo od naju imel trebušno gripo.

Začetek je bil težek. Stala sem pri umivalniku in si iz oči jemala kontaktne leče, ko me je zadelo … Pred spanjem še moram seksati. Kot mamo treh otrok, ki dela od doma, me je že misel na to utrujala. Ne gre za to, da bi me bilo strah, vendar sem imela občutek, da bo to po koncu dneva nemogoče, sebično in izčrpajoče. Želela sem si le ležati v postelji, gledati The Tonight Show, jesti kosmiče in da se me nihče ne dotika.

A tako, kot so meseci minevali, sem se začela vsakič bolj veseliti.

Seks je prinesel še več seksa in tisti povezujoči, ljubeči občutki so se začeli premikati tudi izven spalnice – oziroma, v najinem primeru, v pralnici, omari, garaži – v najin vsakdan.

Bila sva bolj romantična, se dotikala z rokami, ko sva šla drug mimo drugega, se dlje poljubljala pred službo. Najino razmerje je postalo močnejše in boljše, ko je najina intimnost cvetela.

Na osebnem nivoju so bile spremembe v smislu, kako vidim svoje telo, nekoliko čudne. Tri mesece po tem sem se 'zalotila', da spet uživam v seksu, naredila sem si seznam pesmi, ki so me vzburjale, in nisem se več ozirala na zvoke, ki so jih proizvajale obline mojega telesa. Kot na primer to, kako moji stegni ploskata ali kako moj trebuh ploska ob njegovega.

Po šestih mesecih sem si slekla tisto, s čimer sem skrivala svoje telo, ne da bi me brigalo, kako se moje prsi razlijejo pod pazduhe. Prvič v življenju sem se osredotočala na vsak trenutek seksa, ki je bil dober, kot pa da bi iskala kot, pod katerim izgledam najbolje. Oba sva uživala v mojem telesu.

Po enem letu sem popolnoma nehala nositi oblačila. No, vsaj tako, predvidevam, bi moji otroci rekli. Prenehala sem s tistim prirojenim tekom od tuša in se zdaj gola počasi sprehodila do omare. Šolske malice sem pripravljala v spodnjem perilu in se nisem refleksno odmaknila, ko je Andy prišel od zadaj in okoli mojega pasu ovil svoje roke. Razmerje z mojim možem in mojim telesom se je neverjetno spremenilo.

Zdaj, po treh letih, še vedno seksava vsako večer.

O, moj bog, hecam se.

Nikakor več ne seksava vsak dan. Pa ne zato, ker bi se drug drugega naveličala – čeprav, priznam, moji medenici in stegnom prija počitek – ampak zato, ker sva človeka in ne robota.

Kakorkoli, učinki in lekcije, ki nama jih je prinesla ta izkušnja, so tudi danes prisotni v najinem zakonu.

Prvič, naučila sva se, da je težko in da je to normalno. Velika večina ljudi okoli tebe ne seksa čisto vsak dan. So zaposleni s stresom v službi, organiziranjem otrokovih obšolskih dejavnosti in plačevanjem položnic. Vključevanje seksa v vse to je težko, vendar je za naju nujno.

Seks je tisto, kar naju opomni, da sva intimna partnerja in ne zgolj cimra, ki imata obveznost, da ohranjata otroke pri življenju.

Drugič, naučila sva se, koliko seksa potrebujeva, da naju bo ohranjal srečna v zakonu in okoli katerega sva zmožna oblikovati življenje.

Ne obremenjujem se več, če slučajno mineta dva tedna in pozabiva seksati, saj delava na tem, da se poveževa na druge načine. Intimnost vedno ne pomeni penetracije. Včasih gre za poljubljanje na kavču kot najstnika, včasih je to Andy, ki trikrat preveri, če so vse sezone moje serije posnete. Vsi se lahko odločimo, kaj nas vzburja.

Bistvo pri tem je namen, da drug drugemu pokažemo ljubezen.

In končno, naučila sem se, da sem boljša žena, boljša mama in boljša ženska, ko si vzamem čas, da se v razmerju počutim varna in sem sebična v smislu, da se v svoji koži počutim dobro. /…/

Reden seks z mojim možem ne bo preprečil morebitne ločitve, ga naredil odpornega na nezvestobo ali tesnobnost, vendar pa meni pomaga, da se počutim dovolj samozavestno v svoji koži, da bom to preživela, če se bo slučajno zgodilo. /…/

Nikoli ni šlo za to, da bi si me nekdo želel – šlo je za to, da bi si želela same sebe.

In samo eno celo leto seksa sem potrebovala, da sem to spoznala."

Vir: goodhousekeeping.com

Preberi še: "Tako sem svoje zlomljeno srce zacelila v samo 20 minutah" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: Zapis moškega: "Zdaj vem, da sva si bila usojena, in za to napako si nikoli ne bom oprostil"