"S fantom sva bila prisiljena na prvi spolni odnos čakati ŠEST LET" (iskrena izpoved obupanega dekleta)

Mladi par se je odločil, da bosta s seksom počakala do poroke. A nekaj je hotelo, da čakata še dlje.

"S fantom sva bila prisiljena na prvi spolni odnos čakati ŠEST LET" (iskrena izpoved obupanega dekleta) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 1. 2023

Ben in Emily Coussens iz Teksasa sta si bila predana od začetka in sta v razmerje vstopila nedolžna. Ker sta se hitro in močno zaljubila, sta se odločila s seksom počakati do svoje poroke.

Dve leti kasneje, leta 2009, sta si večno zvestobo obljubila na romantični poroki v Kaliforniji in lahko si predstavljaš, da sta komaj čakala, da se prepustita užitkom na njunih havajskih medenih tednih.

Vendar pa je bil za Emily prvi seks nevzdržljivo boleč in Ben vanjo sploh ni mogel penetrirati. Nekoliko nejevoljna sta to pripisala živčnosti in tesnobi ter se odločila, da bosta še enkrat poskusila kasneje.

A vsakič, ko sta želela seksati, sta naletela na isto oviro. Bilo je jasno, da je nekaj resno narobe.

"Videti je bilo, kot da moje telo instinktivno zavrača to, kar sva skušala početi in kar sem si želela početi," je za Daily Mail povedala Emily.

"Bilo je, kot da bi se moja vagina spremenila v opečnat zid, skozi katerega ni moglo nič prodreti. Postala sem panična, skrbelo me je, da je z menoj nekaj narobe. Morala bi biti na medenih tednih in cele dneve preživeti v postelji, namesto tega pa je bilo, kot da bi moje telo govorilo 'ne' kljub temu da so moji možgani in preostanek telesa govorili 'ja'."

Nekaj mesecev kasneje se je pogovorila s svojim ginekologom, ki pa zaradi ozkosti njene vagine ni mogel opraviti niti pregleda. Emily je dobila dilatatorje – podolgovate silikonske cevi, ki so spominjali na tampone – da bi ji pomagali razširiti vaginalno odprtino, ampak jih ni mogla niti vstaviti.

Videti je bilo, da nič ne more sprostiti njenih mišic, zato sta z Benom bila vedno bolj obupana. Emily je bilo nerodno in bila je prestrašena – predvsem zato, da bo razočarala moža.

Štiri leta kasneje se še vedno nič ni spremenilo.

Do minimalne spremembe je prišlo le, ko si je dala Emily operirati himen.

Leta 2015 je Ben med brskanjem po spletu naletel na posnetek o ginekološkem stanju, imenovanem vaginizem.

Vaginizem je stanje, pri katerem se vaginalne mišice neprostovoljno zakrčijo pri penetraciji, kar pa ne vpliva na zmožnost telesa, da doživi vzburjenje ali poželenje.

Mladi par je spoznal, da je to tisto, kar že leta težave povzroča Emily, zato sta odpotovala v New York v center za terapijo žensk, da bi poskusila z njihovo pomočjo rešiti težavo – sprostiti njene vaginalne mišice.

"Prijateljice bi me spraševale: 'Kakšen je seks?' In jaz bi lagala ter rekla, da je odličen, preden bi spremenila temo. Nekateri ljudje, ki sem jim zaupala svojo težavo, so mi rekli, da je vse v moji glavi in da v resnici ne želim seksati ampak to ni bilo res. Skrbelo me je, da bom odvrnila Bena. Pogosto sem mu rekla: 'Oprosti, ker imaš defektno ženo.' Ampak bil je tako razumevajoč. On je resnično najlepši, najbolj deloven in požrtvovalen ter potrpežljiv moški na svetu, ki me je popolnoma podpiral."

Na srečo so se terapije, ki so vključevale razne vaje, obrestovale in par je lahko še isto leto končno seksal.

"Seksati prvič z Benom je bilo čudovito," je povedala Emily, ki kar ni mogla verjeti, da se to res dogaja.

"Nisem mogla verjeti, da nama je uspelo priti tako daleč. Od takrat seksava brez problema. Zdaj uživava v zelo zdravem in srečnem spolnem življenju – seksava vsak teden."

Šest mesecev po njunem prvem seksu je Emily ugotovila, da je noseča. Njun sin Holden se je rodil oktobra leta 2016.

"Ženskam s podobno težavo želim povedati, da lahko dobijo pomoč. Pomembno je, da se o tem pogovarjamo. Mamice, pogovorite se s svojimi hčerkami o tovrstnih težavah in ne delajte iz muhe slona.

Seks je pozitiven, zabaven in bi se ga moralo slaviti," je izpoved zaključila Emily.

Preberi še: "Če se ga pravilno lotiš, je analni seks ORGAZMIČEN" (+8 ISKRENIH izkušenj bralk)

Priporočamo tudi: Ženske s TEMI lastnostmi prej najdejo ljubezen svojega življenja (kot tiste, ki jih nimajo)