"S fantom sem srečna, a si z njim ne želim seksati. Kaj naj storim?"

Kaj storiti, ko imaš v razmerju vse, kar si si od nekdaj želela, do fanta pa ne čutiš spolne privlačnosti? Ta zapis ti bo pomagal!

"S fantom sem srečna, a si z njim ne želim seksati. Kaj naj storim?" (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2021

"Stara sem 27 let in s fantom sva skupaj 10 mesecev. Pred tem sva bila prijatelja in še z nikomer se nisem počutila tako prijetno in srečno. Ves čas se smejiva in zaupam v njegovo neomajno dobroto. A vendar med nama nikoli ni bilo seksualne povezanosti. Na začetku me seks z njim ni motil, zdaj pa imam občutek, kot da je to postala le še ena naloga, ki se je včasih celo bojim.

On je neverjetno potrpežljiv, a v zadnjem času mi je večkrat dal vedeti, kako boleče je, ko ga zavrnem oziroma se v popolnosti ne predam temu, kar počneva. Z drugimi fanti sem uživala v seksu, ampak zdajšnje razmerje cenim bolj kot katerokoli drugo.

Ali naj nadaljujem tako in preprosto upam, da bodo stvari šle na boljše? V večini dolgotrajnih zvez poželenje sčasoma upade. Ali bi torej morala biti zadovoljna s tem, kar imam? Skrbi me, da bi bilo zavreči vse, kar imava, zavoljo vznemirljivega seksa neumno."

"Tekom obsežnih raziskav o tej zadevi sem ugotovila, da se najboljši seks običajno zgodi z najbolj neprimernim partnerjem," je za portal The Guardian razkrila Mariella Frostrup.

"Vznemirljivo spolno življenje se morda sliši ambiciozno, ampak določena mera fizične kompatibilnosti je na začetku zveze vseeno nujna. No, prostor in možnost za izboljšavo vedno obstajata, zato se je vredno potruditi."

V nasprotju s splošnim prepričanjem ni nujno, da mora fizičen kontakt, kakršen je na začetku zveze, ostati enak tudi v nadaljevanju. Vsakdo se lahko nauči kakšnega novega trika in bližina, ki se sčasoma razvije med partnerjema, ter pozitiven vložek obeh lahko privedeta ne nujno do več seksa, ampak do boljšega seksa.

"Naučiti se, kako ljubimčevo telo deluje, je zabavno in pogumno izražanje svojih želja vsekakor pomaga," pravi Frostrupova. V kolikor sta drug z drugim dovolj sproščena, se ne bojta izraziti tega, po čemer hrepenita.

V kolikor se je zveza razvila iz prijateljstva, ji lahko primanjkuje tiste seksualne vznemirljivosti, ampak tudi to lahko obrneta sebi v prid.

Vajino odprtost lahko uporabita, da z njo ustvarita erotično nabito okolje, kar je lahko zelo zabavno! Pogovarjajta se o svojih seksualnih fantazijah in najboljših seksualnih doživetjih.

Obstajajo ljudje, katerih pojava v hipu začne oddajati seksualne signale in nas vznemiri, ampak na koncu takšna oseba nikoli ni tista prava.

Karakterja, ki se dopolnjujeta kot jin in jang, ter kompatibilne fizične lastnosti so tisto, kar zagotavlja dolgoročne rezultate.

Zaradi pričakovanja, da bo prav vsak element popoln, se mnoga razmerja ne obnesejo. Za dobro in zdravo razmerje je potrebno trdo delati in partnerja lahko s pomočjo tega prizadevanja skupaj dozorita ter razširita in izboljšata svoj 'repertoar'.

"Namesto, da torej žaluješ za svojo manjkajočo 'sestavino', poskusi z bolj kreativnim pristopom," zaključuje Frostrupova. Če je v razmerju vse ostalo v najlepšem redu, potem se splača vložiti energijo in iznajdljivost v to, kar manjka.

Preberi še: Si vedela, da lahko ljubosumje utrdi razmerje? Poglej, kako! ali pa Teh 6 znakov v hipu RAZKRIJE, ali je vajin ODNOS zdrav (in fantastičen) ❤️

Priporočamo tudi: Strokovnjaki razkrivajo 5 novih vrst nezvestobe (kdaj moraš postati POZORNA!)