Tudi strastna ljubezenska razmerja propadajo, mar ne?

Zakaj razmerja propadajo? Ker sta si preveč različna, ker nimata skupnih interesov, ker počneš stvari, ki se jih sploh ne zavedaš … in to ga moti!

5. 4. 2012

Ravno majhni spodrsljaji so navadno krvi za spodletel zmenek ali propadlo razmerje … in največja težava je, da se določenih sploh ne zavedaš.

Tri velike napake, ki jih delamo!

Če se jih ne zavedaš, jih seveda tudi ne moreš popraviti, zato ti Cosmo odpira oči … da boš spoznala napake, ki morda vplivajo na tvoja razmerja z moškim(i):

Napaka št. 1:

Moški misli, da si kot Sahara vode potrebna njegove pomoči, ker nimaš zaupanja vase in v svoje kvalitete

Tudi samozavestne ženske doživljajo šibke trenutke, ko mimogrede pokažejo svojo ranljivo plat, in pri moških je dovolj že en namig, da povabila na drugi zmenek ni več!

Nevarnost na obzorju: Moškemu na prvem zmenku lahko na več načinov pokažeš, kako si navznoter ranljiva, a žal s tem marsikdaj prižgeš alarm v njegovi glavi in ogroziš vajino nadaljnje spoznavanje in morebitno razmerje. Na primer:

  • Na prvem zmenku sproščeno govoriš o svojem bivšem fantu – in to samo negativno! S takšnim govorjenjem mu razkriješ svojo najslabšo, tisto globoko zamerljivo plat in mu daš vedeti, da še vedno nosiš 'prtljago' iz preteklosti, ki jo bo na svoja pleča sprejel on, če bo želel biti s teboj v razmerju.
  • Negativno ocenjuješ druge ženske v prostoru, jih kritiziraš in poudarjaš njihove slabosti v njegovi prisotnosti. To nanj ne bo naredilo vtisa, tudi če bo z določenimi opazkami soglašal. S takšnim govorjenjem mu daš vedeti, da s preusmerjanjem pogovora na slabosti drugih, prikrivaš svoje minuse in da imaš manj samozavesti, kot jo kažeš navzven.
  • Od njega zahtevaš nenehen fizični kontakt, še posebej v javnosti, in to ga izredno moti, sploh če še ni povsem prepričan, da si prava zanj. Če se neprestano 'obešaš' po njemu, predvsem v javnosti, mu bo slej ko prej postalo nerodno. Bolje je, da dotike prihraniš za trenutke, ko ne bosta ravno v središču pozornosti – na primer poljubiš ga lahko v praznem dvigalu; na gozdni poti, ki vodi po krajinskem parku ga lahko objemaš po mili volji; v množici ljudi pa ga lahko nevidno zagrabiš za zadnjico in mu daš vedeti, da je samo tvoj …

Napaka št. 2:

Nenehno izzivanje njegove seksualne plati in zanemarjanje njegovih čustev

Če si ena tistih žensk, ki misli, da moške poganjajo samo misli na seks in sam seks, si verjetno vajino ljubezen razlagaš z enostavno enačbo: če ga privlačiš seksualno, to pomeni, da boš (ali si) prišla tudi do njegove čustvene plati.

Napačno prepričanje: Če misliš, da bosta samo zaradi tega, ker mu boš dala svoje telo in z njim seksala, postala par – se motiš! Moški prav tako kot seksualno, potrebuje tudi čustveno zadovoljitev! To pomeni, da mu moraš dobro prisluhniti in spoznati tudi stvari, ki ga čustveno napolnijo. Ko boš prišla do tega spoznanja, ga boš znala vzburiti in zadovoljiti seksualno in hkrati vplivati na njegovo čustveno plat – takrat boš postala kraljica njegovega srca!

Napaka št. 3:

Ne veš, kako povečati njegovo slo po lovu!

Veliko število žensk se odloči za vlaganje energije v razmerje na osnovi fizične privlačnosti ki, seveda, je pomembna, a je lahko hkrati tudi zelo nevarna! Kajti, če moški začuti pretirano privlačnost s tvoje strani, mu lahko kar hitro postaneš nezanimiva. Zakaj? Zaradi njegove prazgodovinske vloge lovca.

Spoštuj zakon narave: On je lovec in ti plen. Ko enkrat postaneš 'žrtev', ki jo je ulovil, mu postaneš nezanimiva in poišče si nov plen. Zato je pomembno, da v razmerju ves čas ustvarjaš napetost, ki jo občuti pri lovu … ko dobi delček tebe, mu vrzi vabo za drug delček, po katerem bo spet hrepenel in ga lovil in lovil in lovil … do konca svojih dni!