To je pravi razlog, zakaj ljudje pogosto rečemo 'nekaj čutim do tebe'!

Fant in dekle se srečata. Potem se zaljubita, se poročita in živita srečno do konca svojih dni. Pika. Vsi smo se s tem idealnim primerom že kdaj srečali v literaturi, filmih in televiziji. Toda kolikokrat ga dejansko srečamo v realnosti?

To je pravi razlog, zakaj ljudje pogosto rečemo 'nekaj čutim do tebe'! (foto: Profimedia) Profimedia
22. 6. 2018

Ko spoznamo nekoga, ki nam je všeč, si želimo, da bi stvari tekle gladko kot v pravljici. Greš na nekaj zmenkov in kmalu eden od vaju izgovori čarobne besede: "Nekaj čutim do tebe …" Po velikem priznanju se odnos nadaljuje in srečna sta do konca … svojih ... Pa se to dejansko dogaja? Kaj v resnici pomeni, ko nekdo reče "nekaj čutim do tebe …"?

Na splošno ta stavek pomeni, da smo se v nekoga zaljubili. Pa je to res? No, te besede skrivajo kar nekaj pomenov. Tu je 6 pogostih razlogov, zakaj ljudje rečemo "nekaj čutim do tebe …"!

1. Nisi pripravljena reči 'Ljubim te'

To je pravzaprav eden najpogostejših vzrokov, zakaj nekomu priznamo, da do njega nekaj čutimo. 

Pravkar si se začela z nekom dobivati. Vse poteka perfektno, a ti še vedno nisi pripravljena izpovedati in izraziti svojih občutkov, svoje ljubezni. Mogoče se počutiš nesigurno glede svojih globokih občutij in ne želiš prizadeti osebe nasproti.

Naslednja možnost je ta, da se zavedaš, da imaš rada bitje, s katerim se v zadnjem času dobivaš, a se nekoliko obotavljaš, ker bi raje videla, da nisi ti tista, ki naredi prvi korak.

2. Da bi nekoga prestrašili

Gre za zelo pogost trik.

Če se nekdo pretirano zanima zate na fizični ravni in ga želiš spoditi stran, je tole zelo uporaben stavek. Če boš osebi, ki si od tebe želi samo seks, dejala, da gojiš posebne občutke do nje, boš človeka spodila stran, ker ta ne išče 'tisto nekaj več'.

3. Ko se prijateljstvo razvija v 'romantično' razmerje

V nasprotju s prejšnjo točko, lahko frazo 'nekaj čutim do tebe' uporabiš v prijateljski zvezi, ki se pravzaprav razvija v romantično razmerje.

Pomeni, da te je oseba začela fizično privlačiti. Ko izgovoriš slaven stavek, narediš prvi korak in hkrati ne tvegaš prijateljstva.

4. Ko se želiš raziti z nekom, do kogar ti je še vedno mar

Razhajanja so lahko zelo boleča in težka, še posebej, če ti je za osebo še vedno mar.

Iskrenost je v teh situacijah najbolj zaželena stvar in stavek 'nekaj (še vedno) čutim do tebe' ti lahko dobro služi.

5. Za manipuliranje drugih

To je verjetno najslabša možnost uporabe te fraze, vendar je slednje žal pogost pojav. Manipulativni ljudje bodo storili vse, da bi nekoga obdržali ob sebi.

Zgoraj smo našteli zgolj najpogostejše pomene pod to slavno frazo. Ne pozabi, da obstaja še več možnosti, ravno toliko, kot je barv na svetu. Če si ena tistih, ki frazo izgovarjajo, upoštevaj razloge, zakaj je temu tako. Če si tista, ki frazo 'sprejema', analiziraj namere.

Preberi še: