Razkrivamo NOVE položaje za cartlanje

Če se z dragim vsakič stiskata na enak način, to postane dolgočasno, kajne? Za nadgradnjo udobnega crkljanja poskusita nove položaje – ne bo vama žal.

Razkrivamo NOVE položaje za cartlanje (foto: Jose Luis Agreda) Jose Luis Agreda
3. 12. 2017

To ubogo podcenjeno crkljanje. Običajno ga razumemo le kot ritual, ki se mu prepustimo po nedeljskem jutranjem seksu, a v resnici ima veliko večji potencial.

Študije so pokazale, da ležanje v objemu z ljubljeno osebo okrepi povezanost, te osreči in ima celo nekaj blagodejnih učinkov na zdravje, ki jih boš čutila še dolgo po tistem, ko bosta zapustila kavč. Pa še to: med crkljanjem se vajino dihanje in bitje srca uskladi, kar vodi do globljega skupnega razumevanja.

1. Na kavču

Ko se na kavču predajata maratonom na Netflixu in ležita na boku (ti spredaj), nasloni glavo na dlan (pod komolec si podloži blazino, pa tudi njemu ali njej ponudi eno za pod glavo), potem naj zgornjo nogo ovije okoli tvojih stegen. Pazi le, da ne se zvalita na tla.

Na kavču

2. Sedeče ujemanje

Partner sedi na kavču, noge naj rahlo pokrči po dolžini kavča in jih drži razprte, tako da se ti lahko hrbtno usedeš mednje. Glavo položi na njegove prsi. Za še več intime in užitka lahko roke stegne čez tvoja ramena.

Sedeče ujemanje

3. Objem naokoli

Lezi na bok in se obrni proti njemu. On naj leži na hrbtu. Spodnjo roko iztegni navzgor, da mu dlan lahko položiš na glavo (in mu ponudiš nežno masažo lasišča). Z drugo roko ga objemi čez prsi. Če ga boš z njo božala in čohala, bo v objemu gotovo ostal zelo dolgo.

Objem naokoli

4. Dvojni preplet

Lezita na bok, obrnjena drug proti drugemu. Nato prepletita noge – tvoja desna pod partnerjevo levo, tvoja leva pa potem pod partnerjevo desno. Z rokami se objemita in telesi potegnita bliže – poljubljanje ni prepovedano.

Dvojni preplet

5. Koala objem

On leži na boku, s hrbtom obrnjen proti tebi. Ti ga od zadaj objameš kot koala, ki se trdno drži za veliko vejo (za boljšo vizualno predstavo poguglaj koale). Z rokami objemi njegovo telo, zgornje koleno pa upogni čez njegovo zadnjico.

Koala objem

6. Zložena

Če je tvoj partner precej višji od tebe, naj leži na hrbtu, ti pa se ulezi nanj in se namesti tako, da glavo položiš na njegove prsi. Videti bosta kot palačinki, zloženi druga na drugo.

Zložena

Po predlogi Danielle Kam pripravil Darjo Hrib
Ilustracije: Jose Luis Agreda

Preberi še: Vsi zvoki, ki jih tipi spuščajo med seksom (in kaj v resnici pomenijo) in Če mu boš poslala tole, mu boš čisto zmešala glavo!

Priporočamo tudi: V čem je skrivnost žensk, ki so zares dobre v postelji?