Razhaja zelo nevaren seks trend, ki lahko škoduje tvojemu zdravju!

Zdravniki svarijo pred zdravstvenimi težavami, ki so lahko posledica najnovejšega seks trenda! Poglej, za kaj gre.

Razhaja zelo nevaren seks trend, ki lahko škoduje tvojemu zdravju! (foto: Profimedia) Profimedia
7. 9. 2018

Če smo se do sedaj kaj naučili o spletu, je zagotovo to, da se je trendom, ki se pojavijo tam, bolje v velikem loku izogniti. In to velja tudi za najnovejši seks trend.

V Ameriki mu pravijo "peegasm", a pri nas poimenovanja za ta bizaren trend (na srečo še) nimamo.

Gre za orgazem oziroma orgazmični občutek, ki ga doživiš med uriniranjem – po tem, ko urin zadržuješ dlje časa.

"Moja punca mi je nedavno povedala, da če dlje časa zadržuje urin, doživi po tem, ko opravi potrebo, orgazem, ki ga začuti celo v hrbtenici vse do glave. Če med tem izvaja tudi 'obratne keglove vaje', je takšen orgazem še bolj verjeten," je povedal neki moški na spletnem portalu Reddit.

A t. i. "peegasm" ni nekaj, kar je izkusilo samo omenjeno dekle.

Namreč, ginekologinja dr. Charlotte Elder je za New York Post pojasnila, da dejansko obstaja povezava med potrebo po uriniranju in doživljanjem spolnega užitka: "Poln mehur med spanjem rahlo stimulira živce medeničnega dna, kar poveča možnost za sanje, povezane s spolnostjo in posledično tudi orgazem med spanjem."

Še preden pa se opraviš popiti liter vode in čakati na čarovnijo, je pomembno, da se zavedaš, koliko zdravstvenih težav si lahko s tem povzročiš.

"Z mehurji moramo ravnati spoštljivo. Pomembno je, da uriniramo takrat, ko nas tišči, in ne šele takrat, ko imamo občutek, da nam bo mehur počil," pravi dr. Elderjeva.

Če pogosto predolgo čakaš – bodisi zato, ker želiš doživeti "peegasm", ali pa preprosto zato, ker v bližini ni stranišča – lahko svoj mehur razširiš. Kar se ti morda ne zdi nič resnega, a vedeti moraš, da se nekatere poškodbe mehurja lahko celijo leta in leta. Še huje – v skrajnem primeru je lahko poškodba trajna!

Prav tako lahko zadrževanje urina povzroči okužbo sečil, saj omogoča škodljivim bakterijam rast in širitev (mimogrede, da bi se temu izognila, je dobro tudi, da po seksu vedno greš na stranišče).

No, dr. Elderjeva opozarja tudi, da če uriniraš takrat, ko te ne tišči, se lahko kapaciteta mehurja zmanjša, kar prav tako ni ravno zaželeno.

Torej: ne zadržuj urina, hkrati pa ne hodi na stranišče takrat, ko ti ni treba. Poslušaj svoje telo in se odzovi na njegove zahteve kakor hitro lahko. V nasprotnem primeru lahko svojemu telesu zelo škoduješ!

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Če se boš striktno držala TEGA, se boš 100% izognila slabemu seksu!

Priporočamo tudi: 10 stvari, ki jih razumeš samo, če si v zvezi že zelo dolgo časa