3 vrste ljubezni na naši življenjski poti- si doživela že vse tri?

Si že imela priložnost izkusiti vse 3 vrste ljubezni, o katerih pišemo spodaj?

3 vrste ljubezni na naši življenjski poti- si doživela že vse tri? (foto: Profimedia) Profimedia
5. 3. 2017

V življenju se zaljubljamo in se razhajamo. Nekateri ljudje vstopijo v našo orbito, drugi grejo stran, doživljamo čustvene vzpone in padce, na katere si niti v sanjah ne bi upali pomisliti, …

Psihologi trdijo, da se vsak človek resnično zaljubi zgolj trikrat v življenju. Pomembno je doživeti vse tri ljubezni, katere opisuje Bright Side. In vsaka od teh izkušenj je na svoj način pomembna ali celo nujna.

1. Pravljična ljubezen

Pogosto se prvič zaljubimo še zelo mladi. Prevevajo nas podobni občutki kot v pravljicah. Takšno ljubezen idealiziramo in verjamemo, da je prišla za vse življenje.

Na tej točki smo nagnjeni početi stvari, ki jih od nas pričakujejo naši vrstniki ali družinski člani. Izogibamo se pozornosti na probleme. Za ljubezenski odnos smo pripravljeni žrtvovati naša načela. Globoko v sebi smo prepričani, da je v našem življenju vse točno tako, kot mora biti.

Kako na zunaj izgleda naše ljubezensko razmerje se nam zdi bolj pomembno kot tisto, kar v resnici čutimo.

Takšna ljubezen nas uči, da je to, kako gledamo na našega partnerja, tako pomembno kot tisto, kako gledamo na stvari v naši okolici.

2. Zapletena ljubezen

Druga vrsta ljubezni, ki jo v življenju izkusimo, je najbolj zapletena. Prepričani smo, da smo se iz preteklih izkušenj dovolj naučili, poskrbimo za izbor popolnoma drugačnega tipa partnerja od prejšnjega. Tako vsaj mislimo.

Velika verjetnost obstaja, da na tej točki z nami manipulirajo, nam lažejo, velikokrat se počutimo ranjene. Težimo k temu, da odnos na vsak način popravimo, a vendar nam vsak nov poskus spodleti. Gre za pravo dramo z občasnimi trenutki sreče.

Takšna ljubezen nas (na)uči, kako zelo je pomembno, da nam partner mero ljubezni, ki mu jo namenimo, vrne.

3. Zrela ljubezen

Tretja vrsta ljubezni pa se v našem življenju pojavi po tem, ko smo že obupali nad čakanjem na gospoda Pravega. Ni potrebno, da je vse popolno. Gre za pristen odnos, ki ga zaznamuje občutek izredne lahkotnosti. Gre za nekaj, kar z besedami težko opišemo.

Na tej točki v življenju nimamo več nobenih pričakovanj. Ne izgubljamo časa z razmišljanjem o tem, kaj mora imeti naš (idealni) partner. Pripravljeni smo sprejeti partnerja takšnega, kakršen je. In kar je enako pomembno, naša ljubljena oseba nas vidi na popolnoma enak način, kot mi vidimo njo.

Preberi še: Obstaja 5 stopenj ljubezni, a mnogi pari obtičijo na stopnji št. 3 in 20 skrivnosti, kako ostati skupaj za vedno

Priporočamo tudi: Frizure 2017: To so pričeske, ki jih boš želela nositi to leto!