Prva slovenska erotična pobarvanka za odrasle vabi k žgečkljivemu ustvarjanju

Svetovni trend pobarvank za odrasle je končno zasedel tudi slovenski trg … in ne kar tako!

Prva slovenska erotična pobarvanka za odrasle vabi k žgečkljivemu ustvarjanju (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
28. 11. 2016

Za vse ljubitelje barvanja in nagajivo žgečkljivih podob je sedaj na voljo prva slovenska erotična pobarvanka za odrasle.

Delo umetniškega para Aje Vesne Ginovske in Jura Samca je po njuni ustvarjalni ideji zasnovano kot »remake invasion«, s čimer uporabnik pobarvanke postane tudi njen kreator, saj je spodbujen k temu, da si jo prilagodi po svoje, kaj doriše, pobarva, dopiše ter s tem ustvari lastno »remake« umetniško delo.

Kreativno nagajivost pa, kot pravita avtorja, lahko zaključi tudi s partnerjem med posteljnimi rjuhami …

Več informacij o pobarvanki najdeš tudi na spletni strani remakeinvasion.com. 

"Svoje ilustracije sva želela videti v barvah," je o razlogih za nastanek prve slovenske erotične pobarvanke povedala njena soustvarjalka Aja Vesna Ginovska in dodala:

"Čisto primitivno sem se lotila zadeve in ročno, ker drugače ne znam, predelala svoje ilustracije v pobarvanko. In je tu.

Na skrbno izbranem papirju, da lahko uporabite še kaj drugega kakor navadne barvice, vsaka na svoji strani, s prostorom za zapise. Naj vas ne moti, da je v angleškem jeziku, pač želimo biti globalni. Avtorstvo je še vedno 'domače'."

Tako je nastala pobarvanka, ki uporabniku poleg barvanja omogoča tudi lastno umetniško intervencijo v avtorske ilustracije.

"Barvajte čez črto, čez ilustracije narišite svoje podobe, napišite svoje misli, izstrižite, uokvirite, obesite na steno … ali pa enostavno samo pobarvajte … omejitev ni, delajte tisto, kar vam najbolj paše," pa o ustvarjalnih možnostih s pobarvanko dodaja soavtor Jur Samec.

Če ustvarjanje in barvanje erotične pobarvanke vpliva na povečan libido, pa še toliko bolje, nagajivo poudarjata avtorja.

Zakaj pobarvanke za odrasle?

Svetovni trend pobarvank za odrasle je v zadnjih nekaj letih privedel do raziskav, ki so pokazale, da barvanje pobarvank tudi pri odraslih pozitivno učinkuje na zdravje.

"Raziskave kažejo, da barvanje zmanjšuje občutek tesnobe ter povečuje osredotočenost in pozornost. Barvanje pobarvank dejansko povezujejo z meditacijo, saj pri obeh aktivnostih izključiš zunanji svet in se osredotočiš samo na trenutek tukaj in zdaj, kar pa na uporabnika deluje pomirjujoče ter povečuje kreativnost," o ugodnih učinkih pobarvank za odrasle pravi Aja Vesna Ginovska.

Aja Vesna Ginovska in Jur Samec ter njun projekt Remake Invasion

Aja Vesna Ginovska in Jur Samec sta zaključila visokošolski študij na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani.

Po zaključku študija sta se vsak zase posvečala umetniškemu ustvarjanju na področju slikarstva in vodila različne likovne delavnice. Pred leti sta pričela razvijati projekt Remake Invasion, ki pa sta ga v zadnjem letu prilagodila in razvila v erotično pobarvanko.

Projekt Remake Invasion je nastal ob barvanju in dopolnjevanju fotografij iz revij in različnih figuric znanih junakov iz risanih serij. Pri remajkanju gre za poustvarjanje.

Pobarvanka za odrasle ponuja možnost poustavrjalcu (remejkerju), da z barvanjem, slikanjem, rezanjem, lepljenjem in drugim poseganjem v umetniško delo z dovoljenjem avtorjev poustvari avtorsko delo.

S tem pa postane soustvarjalec nečesa večjega ‒ Remake gibanja!