Priznanje Slovenca: "Z ženo razmišljava, da bi v razmerje povabila še eno žensko, in TO je razlog"

Hmmm ... Zanimivo razmišljanje? 😅

Priznanje Slovenca: "Z ženo razmišljava, da bi v razmerje povabila še eno žensko, in TO je razlog" (foto: Profimedia) Profimedia
10. 8. 2022

"S partnerko sva zaradi narave dela obkrožena z ljudmi s celega sveta. Velikokrat tudi z ljudmi iz arabskih držav. Enkrat sva opazovala družino, sestavljeno iz moškega, dveh žensk in nekaj otrok. Sama imava tri otroke, ampak, ko sva videla kako funkcionirajo in kako sta si ženski pomagali med seboj pri skrbi za otroke, sva oba takoj videla, da jim je dosti lažje kot nam, čeprav imajo več otrok.

Ob drugi priložnosti, ko sva videla takšno družino, sva začela previdno pogovor z njimi o tej temi, predvsem, kako ženske gledajo na to oziroma njihov položaj v takšni zvezi.

Odgovori so popolnoma postavili na glavo naš Zahodni pogled na poligamijo kot neko legalizacijo ljubic, v kateri morajo ženske stisniti zobe skupaj in biti tiho.

V družbi imajo povsem enak problem kot pri nas. Da ni na voljo dovolj normalnih moških za vse ženske. Zato imajo pri njih ženske večjo možnost izbire, ker poročeni moški niso zasedeni, kot pri nas. Pri njih so poročene ženske zasedene, moški pa ne, kar potem naredi za ženske dovolj velik bazen normalnih moških. Da je moški že poročen, pa je najboljša garancija, da je normalen, saj ga je ena (prva žena) že 'preverila'. Presenetljivo je bilo tudi, da če je moški v redu, novo ženo ponavadi najde kar prva žena, ki povabi kakšno prijateljico. Tako prehiti moža, preden bi on našel kakšno, s katero se ne bi razumela, in zato se lahko potem vsi lepo razumejo. Če novo ženo pripelje prva žena, jo dostikrat za rojstni dan itd. kot darilo možu, da je še bolj vesel. Tudi moški to najraje vidijo, da ni potem problemov med ženskami.

Še najbolj 'izkoriščen' je pri njih izgledal moški, ko je na koncu debate zaključil: 'ne bi verjeli, koliko me stanejo'.

Predstavljala sva si, kako bi izgledal naš vsakdanjik s še eno žensko. Partnerka je rekla, da to sploh ne bi bilo neumno, da bi imela pomoč v kuhinji, pri hišnih opravilih in varstvu otrok, pa še menjali bi se z nosečnostmi in bi bilo predporodno in poporodno obdobje 100x lažje, kot z mano. Jaz pa bi imel stalno na razpolago eno od njiju, če bi kakšno 'bolela glava' ali pa bi imela menstruacijo."

Zapis je bil objavljen na tem slovenskem forumu.

Preberi še: "Moževa najboljša prijateljica je hkrati tudi najina punca, in TAKO funkcionira naše razmerje"

Priporočamo tudi: Resnični moški priznali PRAVI razlog, zakaj še vedno vztrajajo v zvezi, čeprav NE ljubijo