Prijateljstvo med moškim in žensko

Sta moški in ženska lahko prijatelja? To vprašanje seveda nima pravega odgovora, saj je vsako razmerje (prijateljsko ali ljubezensko) popolnoma unikatno.

27. 3. 2014

Mnogi so prepričani, da prijateljstvo med dvema članoma nasprotnega spola enostavno ni mogoče, svojo trditev pa najpogosteje utemeljujejo s privlačnostjo. Dovolj za potrditev teze je že seksualna napetost, ki jo občuti samo en član prijateljskega dvojca.

4 ovire, ki naj bi bile krive, da sta moški in ženska težko prijatelja!

  • 1. ovira – Nezmožnost definirati odnos

Ljudje smo v življenju nagnjeni k definiranju odnosov – družinskih, ljubezenskih ali prijateljskih. Vsako odstopanje pa v nas vzbudi zmedenost.

  • 2. ovira – Strah pred soočenjem občutkov seksualne privlačnosti

Med moškim in žensko lahko zelo hitro pride do tiste iskrice, ki sproži občutke privlačnosti, to pa lahko v prijateljskem odnosu privede do občutka sramu in strahu pred neželenimi posledicami – razpada prijateljskega razmerja.

  • 3. ovira – Nezmožnost enakopravne obravnave

Moški in ženska se zaradi družbenih kalupov, ki so nam jih priučili v otroštvu, ne moreta obravnavati enakovredno. Prav tako velja za njuno okolico, ki ju bo vedno obravnavala drugače, če ne drugače, pa biološko.

  • 4. ovira – Odziv okolice na odnos

Pogostejše druženje moškega in ženske napeljuje na vprašanja in namigovanja okolice – Morda pa nočeta priznati, da se med njima nekaj plete!

Nova preizkušnja

Seveda se v 21. stoletju razmerja in odnosi spreminjajo s svetlobno hitrostjo. Ljudje se vedno manj oziramo na okolico in vedno pogosteje iščemo nove življenjske preizkušnje – zakaj torej ne bi poizkusili ustvariti še prijateljskega odnosa z nasprotnim spolom?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri