Izpoved 17-letnice: "Spala sem že z več kot 20 moškimi, in TO je razlog."

"Ne morem nehati in če bi moji starši to izvedeli, bi se me sramovali."

Izpoved 17-letnice: "Spala sem že z več kot 20 moškimi, in TO je razlog." (foto: Profimedia) Profimedia
21. 10. 2020

"Do zdaj sem imela samo enega resnega fanta, seksala pa sem že z več kot 20 ljudmi. Dobivam zelo slab sloves.

Nikoli nisem bila takšna. Sem 17-letno dekle in moji starši so verni. Sem zelo moralna in že od otroštva sem poslušala pridige. Moj brat je 25 in je zdaj poročen. Precej gotova sem, da je bil devičnik do svojega poročnega dne in zmeraj sem bila prepričana, da bom tudi jaz takšna.

Včasih sem mislila, da je z dekleti, ki seksajo s fanti, ki jih ne ljubijo ali z njimi niso niti v zvezi, nekaj narobe. Lansko leto sem se začela dobivati z nekim fantom in skupaj sva bila celotne poletne počitnice. Bil je zelo prijeten in prepričana sem bila, da je to to.

Tudi on je star 17 in spoznala sva se v dramski skupini. Neke noči sem na zabavi za 18. rojstni dan njegovega prijatelja z njim izgubila nedolžnost in od takrat naprej sva seksala vsakič, ko sva lahko. Prepričana sem bila, da bom z njim za vedno.

Nato pa mi je moja prijateljica povedala, da ga je videla s prijatelji v nekem nočnem klubu, kako se je poljubljal z drugim dekletom. Bila sem uničena.

Povedala sem mu in on je priznal, da je me je prevaral. Strl mi je srce, zato sem ga pustila. Moja prijateljica me je vzela "pod svoje okrilje" in rekla, da mi bo nekaj noči zunaj pomagalo.

Stara je 18 in skupaj sva šli v nekaj barov, kamor sem prišla z osebno izkaznico njene sestre, nato pa sva začeli hoditi tudi v klube. Fantje so kmalu začeli prihajati do mene na plesišču in mi plačevati pijače.

Z enim tipom sem seksala na stranišču. Naslednji teden sem v isti noči seksala z dvema različnima tipoma. Bilo mi je vseeno. S tem sem preprosto preusmerila pozornost.

Od takrat naprej sem seksala z več kot 20 različnimi fanti in zdi se mi, da ne morem nehati. Ne vem, kaj je z menoj narobe. Moji starši bi se me tako sramovali."

Deidre Sanders s portala The Sun obupanemu dekletu svetuje:

"Stroga vzgoja pomešana z dejstvom, da te je tvoja prva ljubezen prevarala, ti sporoča, da si ne zaslužiš trajne ljubezni. Seks z drugimi ti daje občutek oziroma ti dokazuje, da si vredna pozornosti, ampak ti seks zamenjuješ z ljubeznijo in sebe izpostavljaš tveganju.

Si negotovo dekle, ki ji obupno primanjkuje ljubezni in na žalost te ti moški vidijo tako, kot vidiš samo sebe – nekoga, ki ne more ponuditi ničesar drugega kot seks.

A iz tega se lahko izvlečeš. Pojdi preveriti svoje spolno zdravje, nato pa pridobi nazaj svojo samozavest. Odloči se, da ne boš seksala z nikomer več, dokler ne najdeš nekoga, s katerim se boš videvala dlje časa in se bosta spoznala ter si bosta všeč.

Če alkohol znižuje tvojo moč volje, se drži nealkoholnih pijač – dandanes to počne vedno več ljudi. Drugi te ne bodo videli kot čudno, prav nasprotno: občudovali te bodo."

Kaj bi pa dekletu svetovala ti?

Preberi še: TO so 3 manj opevane, a pomembne lekcije, ki jih lahko predaš najstniku ali pa "Šla sem na masažo s srečnim koncem in sprva je bilo super, potem pa ..."

Priporočamo tudi: TO je delovno mesto, na katerem ljudje najpogosteje VARAJO