"Pri 23-ih sem se ločila, saj sem spoznala, da ..." (srce parajoča izpoved dekleta)

"Srce me boli, saj sem zaradi tega, ker sem se z njim poročila, izgubila svojega najboljšega prijatelja." 💔

"Pri 23-ih sem se ločila, saj sem spoznala, da  ..." (srce parajoča izpoved dekleta) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2021

Ta čas pred enim letom sem bila na svojih medenih tednih. Pravkar sem se poročila s svojim najboljšim prijateljem. Imela sva 22 let in ves svet pred seboj. Med gledanjem sončnega zahoda in občudovanja jasnine modrega morja se je življenje zdelo tako umirjeno. Tako enostavno.

Poročila sem se z moškim svojih sanj.

Zaljubila sva se na prostem padu. Občutek je bil vznemirljiv in razburljiv. S klifa sva skočila potem, ko sva bila skupaj le šest kratkih mesecev. Neverjetno je, kako se lahko počutiš tako samozavestno in gotovo glede nečesar, kar se zdi, da obstaja. Kot vsi vemo, stvari niso zmeraj takšne, kot so sprva videti.

Ko sem bila mlajša, sem sanjarila o moškem, s katerim sem mislila, da se bom poročila. Pogosto sem razmišljala o tem, kako bi izgledal in če bi njegov priimek dobro zvenel. Zdaj vem, da je zakon veliko več kot je videti navzven in veliko več kot tisto, kar o nekom izveš na dvournem zmenku.

Srce me boli, saj sem zaradi tega, ker sem se z njim poročila, izgubila svojega najboljšega prijatelja.

Bil je vse, kar sem si želela v najboljšem prijatelju, in to me je zavedlo, da sem se vanj zaljubila. Najboljši prijatelji niso zmeraj tudi dobri partnerji. Ljudje pravijo, da naj bi bilo prvo leto zakona najtežje. Verjetno imajo prav.

Kjer so drugi videli svetlobo, sem jaz videla temo. Kjer so videli popolni par, sem jaz videla tesnobo in depresijo ... To je bilo najtemnejše obdobje mojega življenja in upam, da se nikoli več ne ponovi. Vez med dvema osebama je tako zapletena, da celo najboljši psihologi na svetu vse svoje življenje namenijo njenemu preučevanju.

Dekletu, ki se želi poročiti s svojim najboljšim prijateljem, polagam na srce; vprašaj se, ali bo on hkrati moški, ki ga resnično potrebuješ?

Zmenki ob kavi in imenitne večerje so super. Gledanje najljubše TV nanizanke, skupni sprehodi, ure in ure pogovorov po sms sporočilih in mobitelu.

To so stvari, ki jih počneš s svojim najboljšim prijateljem. Dame, poslušajte me ... Najboljši prijatelj ni vedno primeren za moža.

V kolikor se ne strinjaš, je to v redu, a dobro me poslušaj ... Tvoj mož je vodja. On načrtuje tvojo varno prihodnost, te pomiri, ko se razburiš, te spodbuja in sprejema takšno, kot si.

Da ti občutek, da si cenjena in zaželena. Zmeraj se postavi na tvojo stran, on je del tvojega tima. Podpira te in navija zate. Zate si vzame čas, hkrati pa ti da prostor, ki ga potrebuješ. Prisluhne tistemu, kar potrebuješ, in ti ne govori, kaj bi morala potrebovati. Je stroj, ki ti pomaga, da postaneš najboljša verzija sebe, in ne sidro, ki te vleče navzdol.

Razume, da potrebuješ čas s svojo družino (če je zraven ali ne), saj dobro ve, da ti veliko pomeni. Ko je potrebno, ti oprosti, saj ve, da nihče ni popoln. Ko najdeš svojo drugo polovico, se ure in ure pogovarjata, hodita na zmenke, se trudita za razmerje, in to je tisto, kar je pravzaprav potrebno.

Ko se boš poročila s svojim možem, ti želim, da se boš prav tako poročila s svojim najboljši prijateljem.

A vendar, prosim te, ne poroči se s svojim najboljšim prijateljem in misli, da boš imela tudi moža.

Jaz sem se s svojim najboljšim prijateljem poročila, ko se je vse zdelo popolno. Zdaj z zlomljenim srcem gledam poročne fotografije zakona, ki bi moral trajati do konca življenja, a ga je bilo konec že po 8 mesecih. Stopnja ločitev je 50 %.

Nikoli si ne bi mislila, da bom pri svojih 23-ih dvakrat spreminjala svoj priimek. Življenje ni vedno takšno, kot se zdi. Razmišljam o družini in prijateljih, ki so naju podprli, prišli na najino poroko, nama dali darila.

Srce me boli. Spodletelo mi je. Spodletelo nama je. Razočarala sem vse okoli sebe.

Ampak, veš kaj? Še vedno obstaja usmiljenje. Še vedno obstaja odpuščanje. Napake ne obstajajo, so le lekcije. Iz preteklosti se naučiš, ne glede na to, kakšna je bila in kakšne odločitve si sprejela – sprejeti moraš pravilno odločitev ZASE, četudi je v tistem trenutku zelo težka.

Odkar sem zadnje štiri mesece samska, sem se o sebi ogromno naučila. Pustila sem službo. Preselila sem se nazaj k staršem. Dobila sem novo službo. Poiskala sem strokovno pomoč. Spoznala sem, kaj resnično želim zdaj in kaj si želim v prihodnosti. Naučila sem se, da moji možgani do 27. leta še vedno rastejo in se spreminjajo.

Naučila sem se, da je popolnoma v redu spremeniti pogled na življenje.

V redu je povedati tisto, kar verjameš, da je prav. V redu je, če se pod tušem zjočeš. V redu je biti srečen in svoboden. Nihče ni prikrajšan za delanje napak, vendar pa ima vsak svobodo, da se odloči za svojo pot do sreče.

Mojemu plemenu hvala za objem in podporo. Pokazali ste mi, da je vredu, če kdaj preprosto nisi v redu.

Ljudem, ki nikoli ne bodo razumeli, zakaj sem se tako odločila, pa; moje identitete ne opredeljuje tisto, kar si mislite o meni. Pravzaprav je bilo to, da sem zanemarila vaša mnenja, ravno tisto, kar mi je dalo pogum, da stopim proti svobodi. Zato se zahvaljujem tudi vam.

Moja zadnja misel je, da včasih razbite ceste vodijo do čudovitih destinacij.

Ne glede na to, s kakšnimi težkimi trenutki se spopadaš v življenju, ti bodo le-ti pomagali rasti, te izoblikovali, izzvali in izpopolnili. Spremenili te bodo v boljšo osebo, če jim boš le dovolila.

Po predlogi: akristine

Preberi še: "Ženska s svojim obnašanjem sama odloča, kakšnega moža bo imela" (zapis strokovnjaka za odnose)

Priporočamo tudi: Hudo! To je razlog, da RJAVOLASKE noro privlačijo moške (in zakaj njihova priljubljenost le še raste!)