(Pre)živetje v dvoje

Fant ti je predlagal, da bi poskusila živeti skupaj. Tebe je od veselja seveda kap, bi bilo pa modro, da se ne bi predala pretiranemu navdušenju in ne bi čez noč postala najvzornejša gospodinja, žena ter bodoča mati.

Juhu, končno sem dočakala! (foto: www.shutterstock.com) www.shutterstock.com
6. 3. 2010

Nenehni obiski tvojih sorodnikov

Komaj sta se vselila, pa je hiša že polna tvojih sorodnikov. Mama ti je seveda pomagala urediti kuhinjo in ti dala nekaj neprecenljivih nasvetov glede tapet v spalnici. Kadarkoli se tvoj dragi vrne z dela, je vedno pri vama (!) nekdo od tvojih … na kavi. Res je, da prispevaš polovico najemnine, boš pa z invazijo nepovabljenih gostov, na katere še ni pripravljen, plačala še z romantiko.

Divje čiščenje pred njegovimi očmi

Sesalnik si prižgala natanko dve sekundi pred začetkom tekme v smuku. Ne le, da ne sliši komentatorja, hkrati se grize zaradi slabe vesti, ker ti ne pomaga oziroma ti niti pod razno ne misli pomagati. Če si obsedena s čistočo, svojo strast nahrani v urah, ko ga ni doma, ali pa – oblečena v seksi predpasnik in obuta v visoke pete – načni pogovor o delitvi domačega dela. Vsak od vaju naj si izbere nekaj nalog, pa bo.

Zabrisala si vse meje med vama

Za začetek si objavila, da je vse, kar je tvoje, tudi njegovo. Predlagala si skupni bančni račun, na katerem bi se nabirala sredstva za vajino poroko ali medene tedne. Divje zapravljaš svoj denar za živila in druge stvari za dom, ne da bi od njega zahtevala en sam evro. Hitro se strezni, ker boš tako potegnila krajši konec. Moški imajo nagonsko potrebo po označevanju teritorija in skrbi za samičko, zato bodo tvoj osvajalni pohod na svojo svobodo in podporo, za katero niso prosili, sprejeli dokaj slabo.


Anja Osojnik