Preveri, kaj tvoja najljubša barva razkriva o tebi in tvojem ljubezenskem življenju

Kako z barvami vplivaš na njegov pristop in kaj tvoja najljubša barva razkriva o tebi. Povej, katera od barv (zelena, rumena, rdeča, bela, modra ali vijolična) ti je najljubša in preveri, kaj to pove o tebi.

Preveri, kaj tvoja najljubša barva razkriva o tebi in tvojem ljubezenskem življenju (foto: Profimedia) Profimedia
23. 1. 2016

Zelena za zaupljivost

Zelena kot ena bolj nevtralnih barv, bo ljudi, ki jih boš srečavala, sproščala, obenem pa se jim boš zdela veliko bolj zaupanja vredna. Če je zelena tvoja najljubša barva, potem si zelo verjetno čutna, razumevajoča oseba, ki stavi na zvestobo in poštenost. Aha, zdaj vemo, zakaj se noben politik ne oblači v zeleno!

Ljubitelji zelene barve so sicer bolj občutljivi na to, kaj si druge osebe mislijo o njih in svoj ugled zelo cenijo. V življenju so praktični, prizemljeni in v stiku z naravo.

Če obožuješ zeleno, stavimo, da si prijazna, nikoli skopuška in vedno razumevajoča do drugih. Rada ljubiš, a v zameno imaš tudi izredno potrebo, da drugi ljubijo tebe. Srce nosiš na dlani - za vse okoli tebe si kot odprta knjiga, čustev in mišljenj ne skrivaš.

Rumena za osredotočenost

Rumena je vesela barva. Pomaga pri osredotočanju in koncentraciji, kjer je običajno velja pravilo - svetlejše je boljše. A pozor - preveč rumene barve pri ljudeh sproža tesnobo. Zato naj bodo rumeni dodatki, ne pa cela obleka. Ali še huje - vse stene v sobi. Rumena je obenem najljubša barva ljudi, ki radi svoje znanje delijo z drugimi. To so ljudje, ki so po naravi veseli, srečni, pozitivni, ne jamrajo pogosto in o kakšni depresiji niti ne razmišljajo.

Če je rumena tvoja najljubša barva zna biti, da so ti prijatelji že podarili kakšen pozitiven nadimek - Sonček, ali kaj podobno cukrastega. A vse to je popolnoma pristno, ljudje se radi družijo z ljubitelji rumene barve, saj so ti vedno z glavo pri zabavi.

Pod tem veseljem pa se skriva tudi nekaj manj prijetnih karakteristik: stroga samokritičnost, perfekcionizem in impulzivnost, ki se izraža v sprejemanju naglih in večkrat nepremišljenih odločitev. Obenem pa ljubitelji rumene vedno prisegajo na razum - pri reševanju težav se zanašajo na svoj um, veliko prej kot na fizično moč.

Rdeča za uspeh

Kulturno smo pač programirani, da nam rdeča pomeni nevarnost. Težave. Zanimivost: v neki študiji so ženske vprašali, s katero žensko bi svojega dragega laže pustile samega in večina jih je izbrala žensko v zeleni obleki, medtem, ko so za žensko v rdeči obleki vse ženske rekle, da bi z njo verjetno bili problemi.

V rdeči obleki boš drugim dekletom morda res prej videti kot krvoločna tekmica, ali, še več, celo kot nekdo, ki je bolj nagnjen k prešuštništvu - a rdeča ni samo vir težav. Je tudi vir finančnega uspeha. Ženske v rdeči obleki okolica sprejema kot uspešne, samostojne, finančno neodvisne. Rdeča je že pregovorno močno povezana s financami, saj verjetno poznaš pravilo, da mora ženska denarnica vedno biti rdeča - tako v njej nikoli ne zmanjka denarja.

Če je rdeča tvoja najljubša barva, pomeni, da rada živiš polno življenje in želiš izkusiti vse, kar ti ponuja. V izzivih, ki se jih lotiš, si vztrajna, včasih celo trmasta, a odločna in vedno usmerjena proti cilju. Si pogumna in samozavestna, usmerjena v akcijo in fizično aktivnost. Seks je zate nuja, obvezni del življenja. Imaš izjemne sposobnosti za soočanje tudi z najtežjimi situacijami.

Bela za nedolžnost

To seveda ni nič novega. Bela, v katero je odeta "nedolžna" nevesta na svoj poročni dan, je barva čistosti, dobrodošlice, topline. Enaka občutenja se pripusujejo tudi stikom z različnimi niansami bež barve. Če boš odeta v belo, ne boš privabljala negativnih občutkov, obenem pa se boš zdela bolj dostopna in moški se bodo kar drenjali, da bi končali v tvojem objemu.

Če je bela tvoja najljubša barva, si najverjetneje zelo organizirana, logična oseba, ki ima rada, da je vse na svojem mestu. Ne trpiš zamujanja. Doma nimaš kaj dosti neuporabnih traparij, ki bi samo nabirale prah na policah. Imaš tisto, kar potrebuješ, ostalo kramo prej ali slej preusmeriš v najbližji koš za smeti. Z mislimi si usmerjena v prihodnost, veliko ti pri drugih ljudeh pomeni njihov intelekt in zmožnost empatije. Rada imaš uravnoteženo življenja, vsega po malem, brez pretiravanj in s čim več diskretnosti.

Modra za pomiritev

Z modro barvo je vse takoj boljše. Zato je modra največkrat izbrana kot najljubša barva. Pomirja nas in nasploh vzbuja občutke udobja in sprostitve. Študije so celo pokazale, da se kupci bolj frekventno vračajo v trgovine, ki uporabljajo modro barvno shemo. Zato je čas, da izbereš tebi najljubši odtenek modre in ga nemudoma vključiš v svoj vsakdanjik. Svet bo lepši - in ljudje bodo še raje v tvoji družbi.

V kolikor je modra že tvoja najljubša barva, si verjetno bolj konservativne sorte, ne maraš sprememb, si pa zato zanesljiva in vredna zaupanja. Obratno si v pristopu do okolice zelo previdna, nove ljudi težje spustiš v svoje življenje. Nisi impulzivna, niti pretirano spontana - vedno premisliš, preden odpreš usta, vzameš si čas, preden izraziš čustva. Odgovornosti jemlješ zelo resno.

Vijolična za privlačnost

Samska? Vijolična naj bo tvoja barva. Odeta v vijolično daješ vtis razumevajoče, darežljive, radodarne osebe. Kot da druge postavljaš pred svojo dobrobit. V vijoličnih odentkih se boš zdela bolj dostopna, prijaznejša, vsej prej kot ledena kraljica, do katere si ne upa pristopiti noben moški. Veš kdo prisega na vijolično? Kralji in kraljice. Ljudje, ki želijo, da jih imajo rade celotne nacije!

Če je vijolična tvoja najljubša barva imaš rada svobodo. Tvoj svobodni duh je obenem tudi zelo občutljiv na kritiko drugih, a tega nikoli ne pokažeš. Izražaš tiho dostojanstvo, ljudje okoli tebe obožujejo tvojo karizmatičnost in privlačno energijo.

Ljudje, ki ljubijo vijolično barvo so običajno zelo ustvarjalni in to ustvarjalnost radi kažejo tudi s slogom oblačenja ali opremo doma. Ne marajo, če jih kdo posnema in si kaj takšnega tudi sami ne bi nikoli dovolili. Idealisti, z bogato domišljijo, ki znajo zaradi vztrajanja pri svojih idejah biti tudi nepraktični.

Preberi še: Kaj o tebi pove barva las ali pa preveri, katerih dveh sestavin nikoli ne zaužije Jennifer Lopez!