"Prepričana sem bila, da bom zagledala sporočilo ljubice, a bilo je veliko hujše" (resnična zgodba)

Ojoj! Ženska je na spletu delila sms, ki ji je uničil zakon: "Izdal me je, in to na najbolj nepričakovan način".

"Prepričana sem bila, da bom zagledala sporočilo ljubice, a bilo je veliko hujše" (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 12. 2021

Točno se spomnim trenutka, ko sem vedela, da bom zapustila moža.

To ni bilo takrat, ko mi je v obraz vrgel kozarec vina, medtem ko mi je najin dojenček sedel v naročju. Ali pa, ko mi je rekel, da sem "patetična in lena", ker sem ga s solzami v očeh rotila, naj mi vsaj eno jutro pusti dlje spati.

Bilo je nekega petka ob 9. uri zjutraj, ko je z brisačo okoli pasu stal v najini kopalnici.

Pretekli večer je bil zunaj na praznovanju prijateljevega rojstnega dne in ob prihodu domov je šel spat naravnost v drugo sobo. Kot običajno, sem bila že od 5. zjutraj budna z najinim dvoletnikom.

Skočil je pod tuš, še preden je sploh prišel dol in naju pozdravil. V tistem trenutku ga nisva videla že od preteklega jutra.

Vsaka mama ve, koliko organizacije je potrebno, če želiš partnerja pustiti samega z dojenčkom 24 ur – a vendar je ta tip to preprosto storil, brez diskusije, brez občutka odgovornosti.

To je bila glavna težava v najinem zakonu, odkar se je rodil najin sin. Ta moški ni želel niti razpravljati o svojih načrtih, ki jih ima vnaprej, kaj šele, da bi mi povedal, kaj bo počel zvečer.

Občutek naj bi imel, da je to, da mi pove, kaj bo počel, enako, kot da me vpraša za dovoljenje. Idiot. Temu se reče spoštovanje.

Ampak ne glede na to, kolikokrat sva se skregala zaradi njegovega pomanjkanja komunikacije in vključenosti, se ni nič spremenilo.

Zato sem, ko sem, medtem ko se je tuširal, slišala zvok večih obvestil na njegovem mobitelu, želela videti, kaj se dogaja. Na tisti točki sem že sumila, da me vara.

In ja, res me je izdal, ampak na popolnoma nepričakovan način.

Odprla sem skupni pogovor, v katerem sem videla, kako se s prijatelji dogovarja za pijačo tisti večer. In njegov zadnji odgovor me je pustil hladno.

"Mislim, da mi danes ne bo uspelo. OKJJPU bo rekla 'ne'."

Kaj pomeni OKJJPU? Predvidevala sem, da gre zame in da je nesramno. Imela sem prav.

"Ona, ki jo je potrebno ubogati," mi je mirno rekel, ko sem ga vprašala še isti trenutek, ko je stopil izpod tuša.

Nikoli ne bom pozabila tistega izzivalnega izraza na njegovem obrazu.

Brez obžalovanja. Brez opravičila. Občutek sem imela, kot da bi mi nekdo prisolil klofuto.

Prenašala sem to, da nikoli nisem vedela, ali bo doma za večerjo, ali bo doma, ko bom morala k frizerju oziroma na kratko pijačo s prijateljicami. To sem mu spregledala, ker je vključevalo preveč prepiranja – lažje je bilo preprosto prositi mojo mamo za pomoč. Lažje je bilo imeti njo kot drugega starša, kot pa dejanskega očeta mojega otroka.

Zanj sem iskala opravičila. Slišala sem, da se to zgodi v mnogih zakonih – da oče na začetku ne sodeluje pri dojenčku toliko kot kasneje. Ampak zdaj sta minili že dve leti, imela sva nešteto prepirov in ja, tudi zlorab.

Mislila sem si, da si zaslužim vsaj toliko spoštovanja in zvestobe, da o meni ne bo javno grdo govoril.

Očitno ne. In za to ima celo naziv – OKJJPU.

Želela sem si le nekaj komunikacije. In da včasih izbere naju. Nič več kot to nisem zahtevala.

Bila sem tako osramočena, saj so njegovi prijatelji odgovarjali s smejočimi in krohotajočimi se emotikoni. Torej so vedeli, kaj pomeni.

To je bilo to, ni več poti nazaj.

Končno sem spoznala, da si naju ta moški ne zasluži. Zakaj bi ga morala ves čas čakati ter gledati, kako prihaja in odhaja, kot da smo v nekakšnem hotelu?

Predolgo sem prenašala to sr*nje. Zasluživa si veliko več – in bolje nama bo, če bova sama.

S sinom sva se odselila še isti teden in od takrat mi še zmeraj ni oprostil, ker sem mu "vzela sina vstran". Sina, s katerim je živel, a vendar ga le redko kdaj videl.

Vir: kidspot.com.au

Preberi še: 12 ljudi delilo trenutek, ko so spoznali, da so se poročili z napačno osebo (srce parajoče izpovedi)

Priporočamo tudi: Moški! Te 3 stvari tvoja ženska obupno potrebuje (pa ne more povedati na glas)