Preprečita prepire zaradi denarja!

Je vajino razmerje postalo obremenjeno zaradi denarnih konfliktov? Preprečita prepire in zapravljanje postavita v meje normalnega … Naj vajinemu razmerju vlada ljubezen in ne denar!

18. 5. 2007

Najlažji ključ do uspeha je, da vajini bančni računi ostanejo ločeni. Vsak od vaju namreč potrebuje denar za svoje potrebe, ki ga lahko zapravi kakor hoče. Ko bosta prišla do te stopnje, da bosta oba znala razpolagati z denarjem, lahko začneta delati finančne načrte tudi skupaj. Seveda pa situacija ni vedno tako rožnata …

Težava številka 1:

Če misliš, da v skupno blagajno prispevaš več denarja kot partner, pa ti je to nerodno reči, da ne bi po nepotrebnem izzvala zamere, moraš v vsakem primeru zaupati svoje mnenje! Takoj povej, da bi se rada pogovorila glede plačila skupnih stroškov. Če ne zmoreš tega storiti naglas, napiši sporočilo in razloži, kaj te moti – saj sta vendarle par in bosta slej ko prej morala denarne zadeve reševati skupaj.

Težava številka 2:

Ti si zapravljivka, on pa varčuje ali obratno! Ne glede na to, kdo od vaju je glavni zapravljivec v razmerju, se morata pogovoriti. Razdelita denar na ‘moj’, ‘tvoj’ in ‘najin’ del in za vsakega odprita poseben bančni račun. Naredita seznam, kaj vse je dovoljeno kupiti s skupnim denarjem – torej živila in položnice, ne pa čevlji in obleke!

Rezerva za lepše čase:

Vsak mesec dajta na stran delček denarja za ‘slabše’ čase, ko ga bosta zares potrebovala – na primer za skok na morje ali prijeten izlet – da ne bosta pozabila na vznemirljivost, ki jo lahko prinese razmerje tudi po tem, ko si s partnerjem deliš gospodinjstvo!

Glavno pravilo:

Ne dopustita, da bi denar nadvladal vajino razmerje – vidva morata nadzorovati denar, ne denar vaju!