Preizkusi položaj za orgazme - položaj svaljkanje!

Strokovnjaki trdijo, da obstaja trik, ki bo možnosti za eksploziven konec zvišal za 56 odstotkov. Potrebna je le majhna prilagoditev misijonarskega položaja …

Preizkusi položaj za orgazme - položaj svaljkanje! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 8. 2016

Z novimi raziskavami so ugotovili, da le 12 odstotkov žensk vsakič doživi orgazem le s pene­tracijo. Zoprno, kajne? Takoj smo vprašali strokovnjake, ali obstaja karkoli, da bi zvišali to številko, in si hitro oddahnili – na sceno je stopil čudežni novi gib, ki smo ga poimenovali svaljkanje.

Verjetno še nisi slišala za ta položaj, o njem se je namreč razpredalo, ko je Madonnna govorila še brez britanskega naglasa in ko so bile tangice še nekaj eksotičnega. Daljnega leta 1988 se je namreč neki raziskovalec lotil naloge, da bi misijonarski položaj prilagodil temu, da bi ženske lažje doživele orgazem – in uspelo mu je najti svaljkanje.

In zakaj o tem govorimo toliko kasneje? Kljub njegovi začetni priljubljenosti so po nekaj letih vsi pozabili nanj. K sreči se je nova skupina strokovnjakov za seks odločila svaljkanje izvleči iz zaprašene omare. Ženskam, ki jim nikoli ni uspelo doseči orgazma v misijonarskem položaju, so naročili, naj preizkusijo to metodo … Po pičlih treh tednih so že govorili o 56-odstotnem povišanju oooooooooorgazmov. Ni slabo!

Zaradi tako obetavnih ugotovitev smo se odločili svaljkanju utreti pot za vrnitev. Preberi, kaj vse moraš vedeti o tem močnem položaju: kaj je, kako ga obvladati + nekaj erotičnih različic, ki jih lahko preizkusiš, ko boš ob­vladala osnove. V akcijo!

Misija svaljkanje

Svaljkanje je različica misijonarskega položaja, pri katerem se mora koren penisa tvojega moškega ves čas dotikala tvojega ščegetavčka. To v kombinaciji s skupnim ritmom (namesto da bi on hitro porival, se morata premikati skupaj v svojevrstnem guganju) lahko večini žensk da stimulacijo, ki jo potrebujejo za orgazem.

V tradicionalnem misijonarskem položaju je poudarek na penetraciji notri-ven. Težava je v tem, da se penis nikoli ne približa klitorisu, kar za večino žensk povzroči ugodje, a brez huronskega vrhunca, ki bi jih potisnil čez rob.

Medtem ko obstajajo drugi položaji, ki tvojim ženskim delom telesa posvečajo pozornost, ki si jo zaslužijo, se pri misijonarskem položaju počutiš čustveno in telesno močno povezana s svojim moškim. Poleg tega se pri misijonarskem položaju lahko s svojim ljubim veliko gledaš v oči in ga zaradi tega doživljaš kot zelo intimnega.

Pripravljena  na več O-jev?

Da bo svaljkanje delovalo, se mora medenični del tvojega moškega dotikati tvoje vroče točke. Da se bo to zgodilo, leži na hrbtu, on pa naj se nagne naprej, potem ko bo vstopil vate, tako da bodo njegove prsi bliže tvojim ramenom. Koren njegovega penisa mora pritiskati na tvoj ščegetavček. Počasi naj prodira globlje, na koncu pa se bosta skupaj gugala naprej-nazaj.

Nekatere ženske imajo rade noge zravnane ali ovite okrog njegovih meč, druge najbolj uživajo, ko kolena dvignejo gor in jih povlečejo k sebi. Vsaki je všeč nekaj drugega, zato se ti ni treba strogo držati določene tehnike. Tvoj moški se lahko npr. nežno drgne ob tebe, tako da se giblje v obliki številke osem ali krožno, lahko je tudi pri miru in se ob njega drgneš ti – če boš nagnila medenico navzgor ali če bo tvoj dragi položil roke pod tvojo ritko in te privlekel k sebi, bo to pomagalo obdržati pritisk na tvoj klitoris.

Poredni dodatki

Ko boš obvladala osnove svaljkanja, lahko preizkusiš nekaj naprednih različic. Če si želiš globljega prodiranja, pod medenico podloži blazine. Poskusiš lahko sedeče svaljkanje: ljubemu položi blazine pod njegovo seksi ritko, da bo sedel nanje, noge naj stegne naravnost, ti pa se mu usedi v naročje, da bosta oba sedela in se dotikala s prsmi. Noge mu ovij okrog zadnjice ter nihaj in drgni ščegetavček ob njegovo telo.

Še en način za popolno prileganje je svaljkanje, ko si zgoraj ti: pri tej različici mora moški ležati na hrbtu. Namesto da si postavljena pod pravim kotom, se nagni naprej, da se bodo tvoje prsi približale njegovim. Noge lahko stegneš naravnost za sabo, tako da se zgornji deli stegen in goleni dotikajo. Dodatni bonus tega položaja je to, da lahko nadzoruješ gibanje in pritisk.

Najboljša stvar pri svaljkanju je, da obstaja nešteto načinov, ki jih lahko preizkusiš, da ga boš prilagodila sebi. Svojemu moškemu povej, naj si vzame čas, ker bo naslednjih nekaj noči tvoj poskusni zajček. Nekaj nam govori, da bo hitro privolil v vajin eksperiment. Se mu že svetijo oči?

Besedilo: Laura Milej, fotografije: Tamara Schlesinger

Preveri še: 5 seks skrivnosti, ki jih imajo moški