Pravila za trajno srečo

Upoštevaj nekaj zlatih pravil in tvoje razmerje bo zagotovo trdno in trajno.

9. 7. 2009

Z upoštevanjem nasvetov lahko že danes s fantom izboljšata razmerje in poskrbita za medsebojno razumevanje tudi v prihodnje.

1. pravilo:

Partner naj bo na prvem mestu

Službene obveznosti so pomembne, prav tako tudi prijateljice in tvoji hobiji, a vse skupaj ne sme biti pomembnejše od partnerstva – ko te partner potrebuje, bodi ob njem!

2. pravilo:

Spoštovanje je osnova

Obojestransko spoštovanje mora biti jasno izraženo na vseh ravneh razmerja – skozi besede in dejanja.

3. pravilo:

Vedno bodi na tekočem

Partnerju moraš dajati občutek, da si na tekočem z dogajanjem in da se zanimaš zanj in vse, kar se mu dogaja v življenju. Najboljši način, da to dosežeš, je skozi pogovor, v katerem se mora tudi on zaupati tebi. Na tak način lahko preprečita nastanek težav.

4. pravilo:

Odkritost vedno in povsod

V kolikor nekomu od vaju nekaj ne ustreza, nikar tega ne zadržujta zase, ampak zaupajta to partnerju. Pogovorita se odkrito in rešitev poiščita s pomočjo kompromisov.

5. pravilo:

Drobne pozornosti delajo čudeže

V razmerje lahko občasno vneseta malce vznemirjenja s poklanjanjem drobnih pozornosti v obliki darilc ali dejanj – predvsem tistega, kar partnerju veliko pomeni.

6. pravilo:

Strpnost je nujna

V kolikor bi rada, da ti partner ustreže, njemu pa ni do tega, bodi strpna in spoštuj njegovo voljo. Nikar ga ne sili v nekaj, kar mu ne ustreza, še manj pa zaleže postavljanje ultimatov. Morda boš presenečena, a človek se pripravljen potruditi, če željo izraziš na nevsiljiv način – v obliki prošnje.

7. pravilo:

Odpuščanje preteklih napak

Vsi ljudje delamo napake in nesmiselno jih je pogrevati ob vsakem prepiru. Ko enkrat napako razrešita, si odpustita in preteklih 'grehov' ne pogrevajta nikoli več.