Pozabi Tinder, zdaj je tu Dindr! Aplikacija, ki sorodno dušo išče na podlagi ...

... pazi zdaj ...

Pozabi Tinder, zdaj je tu Dindr! Aplikacija, ki sorodno dušo išče na podlagi ... (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2018

... tvojega kulinaričnega okusa. No, ali če povemo po domače, na podlagi tvoje najljubše jedi!

Dindr je v resnici rezultat kulinaričnega eksperimenta, ki so ga izvedli v mestu Huston, v Teksasu. Na začetku je skupina ustvarjalcev manjšemu krogu ljudi predstavila aplikacijo, ki je ponujala nasvete ob obisku restavracij.

Ena od možnosti, ki pa jo je aplikacija še ponujala, je bila tudi možnost srečanja z drugimi Dindr uporabniki. In kot so kasneje ugotovili ustvarjalci, je ta zakrivila kar nekaj ljubezenskih trenutkov ... 

Kar je v resnici zanetilo idejo o tem, da bi Dindr postal specializirana aplikacija za zmenkarije, ki bi ujemanje med partnerjema našla na podlagi njunih kulinaričnih okusov.

Povezanost med ujemanjem v partnerstvu in slednjim so kasneje namreč potrdili tudi v raziskavi, ki je med 12 tisoč pari našla kar 75% takšnih, ki si delijo podoben okus za kulinarične specialitete.

Kako Dindr sploh deluje?

Aplikacija ponuja možnost srečanj v živo ob treh terminih; za kosilo (ob 12.00), za malico (ob 15.00), ali za večerjo (ob 19.00).

Algoritem nato izbere osebo, ki ima podoben okus za hrano in ki je v tvoji neposredni okolici, ter ti ponudil 3 potencialne restavracije. Za zmenek se lahko zmenita v desetih minutah, aplikacija vama rezervira mizo in če bo šlo vse po sreči, si si - če ne ljubezni - zagotovila vsaj večerjo. 

Slaba novica pa je, da aplikacija v Sloveniji še ni na voljo, upamo pa, da se bomo po sosedih Italijanih, ki njen prihod pričakujejo v kratkem, kmalu pridružili tudi mi.

Fotografije: rawpixel.com/Unsplash, Profimedia, GIPHY 

Preberi še: VIDEO: Ali straniščno školjko na javnem stranišču vedno obložiš s papirjem? Nikar ne počni tega!

Priporočamo tudi: So moški res VEDNO pripravljeni za seks? Tole te zna šokirati!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri