Pomembna je tvoja notranjost

V današnji družbi je lepota zelo cenjena in spoštovana – mediji ti vsak dan prikazujejo najrazličnejše recepte in »trike«, kako še povečati svojo lepoto. V pogovorih s prijateljicami je tema o tem, kako polepšati svoj videz, pogosto na dnevnem redu.

30. 1. 2014

Vendar v vsem tem govorimo o naši zunanji lepoti – o frizuri, barvi las, o dolžini trepalnic, o barvi ustnic, o stilu oblačenja itd. Vprašanje, ki se tukaj postavlja je, zakaj pravzaprav vse to počnemo – zakaj toliko časa zapravimo za svojo zunanjost? Morda zato, ker mislimo, da bomo na ta način povečali svojo lepoto in bomo tako bolje sprejeti v družbi, torej bomo bolj srečni?

Da, sreča je tista, ki jo želiš na ta način najti, vendar je to tako, kot če bi hotela speči kruh, pa bi ga namesto v pečico, dala v hladilnik... Srečo iščeš na čisto napačnem koncu.

Tvoja lepota se skriva v tebi, kot tudi sreča, ki jo iščeš povsod okoli sebe. Ne potrebuješ »dodatkov«, da bi bila lepša in bolj privlačna, ker ti si že čudovit biser, le pokazati ga moraš še zunanjemu svetu.  Zato bi bilo bolje, če bi odstranila kakšnega izmed »dodatkov« in tako omogočila, da lahko zasije tvoja notranja lepota, tvoja naravna lepota.  Vse to počneš zato, ker imaš napačno prepričanje – misliš, da moraš ta diamant, ki ga nosiš v sebi, skriti in biti nekdo drug – na primer to, kar si videla na televiziji, v reviji, v časopisu, slišala od prijateljev, od staršev, učiteljev.

Posameznik, ki si dovoli biti to, kar je, je najsrečnejši človek na svetu. Ni mu treba igrati različnih vlog – enkrat je dober in zvest prijatelj, drugič ljubeč partner, tretjič zanesljiv in odgovoren sodelavec – temveč je v vseh situacijah in odnosih vedno on. To, kar je: tako z dobrimi lastnostmi kot tistimi malo manj dobrimi. Resnica je, da vse to sestavlja njegovo osebnost – zaradi vseh teh lastnosti je tak, kakršen je. Ko tako živiš, se dobro počutiš v svoji koži in to se vidi – vidi se v tvojih očeh, v tvojem nasmehu, na tvojem obrazu.

To je sreča.

Tinkara Filač, zdraviodnosi.blogspot.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri