Poletne romance naših bralk

Na uredništvo je prispelo veliko romantičnih zgodb naših zaljubljenih bralk. Ena o poletni romanci le sanja, druga jo je našla na spletu, tretja pa ve, da bo trajala tudi, ko bo poletje minilo. Nežino najbolj vročo zgodbo pa smo objavili v reviji.

Si tudi ti želiš poletne ljubezni? (foto: Foter) Foter
23. 7. 2013

Občutek, da je pravi

Pri osemnajstih sem spoznala fanta, za katerega sem mislila, da je pravi. Ko je postajalo bolj resno v smislu skupnega življenja, z njim nisem želela imeti otrok. »Nočem jih imeti,« sem govorila, moj izgovor pa je bil, da raje kot z njim, živim s starši. Kmalu za tem sem spoznala njega in se kot strela z jasnega zaljubila v njegove žareče oči in sladek nasmešek. Ne bom pozabila občutka, ko me je prvič poljubil in se me prvič dotaknil. Najinega spogledovanja ni mogel ustaviti nihče.

Ker sva bila oba v zvezi, sva morala svojima partnerjema za to, da sva bila lahko skupaj, neprestano lagati. Najini nedolžni pogovori so nenadoma prerasli v ljubezen. Ker naju je pekla vest in ker sva vedela, da naju takšno vedenje ne bo pripeljalo nikamor, sva se odločila prekiniti zvezi s partnerjema. Žal mi je, da sem morala prevarati fanta, a tolaži me dejstvo, da sem le na ta način spoznala pravega in izvedela, kaj je prava ljubezen. Zdaj sem na poroko pripravljena, z njim bi rada imela skupno življenje in si ustvarila družino. Danes čutim, da preprosto hočem biti z njim in vem, kaj pomeni, da nekomu zaupaš. Zares ga ljubim!

Temnolaska*

Sončni vzhod v Portorožu

Topla poletna noč v Portorožu, obmorskem kraju, ki v tem letnem času nikoli ne spi. Vsakih nekaj metrov nov lokal in nova zabava. S prijateljicami se sprehajamo ob plaži in se odločimo lokal izbrati glede na glasbo, ki nam najbolj ustreza. Prijeten lokal ob plaži napolnjen z množico mladih, ki se držijo načela: »Never miss a chance to dance!« Nič ne oklevamo in se jim pridružimo. Po nekaj minutah se nam pridruži skupinica štirih prijateljev – popolni soplesalci za vsako izmed nas. Prijetno se pozibavamo ob poletnih ritmih, se pogovarjamo in spoznavamo.

Ko izzveni pesem 'Love life', nas fantje povabijo na pijačo. Naročimo brezalkoholne koktejle in se med tem, ko se fantje odpravijo po pijačo, druga drugi le nasmehnemo, saj vse vemo, da bo noč še zelo zabavna. Po nekaj minutah mi fant s prijetnim primorskim naglasom izroči sinje modro pijačo, ki se popolno sklada z njegovimi očmi. Očmi, ki te v trenutku začarajo ...

Ure minevajo, midva pa objeta sediva na koncu pomola in se pogovarjava o tisoč in eni stvari. Že od nekdaj sanjarim o tem, da bi s fantom nekje na plaži dočakala sončni vzhod. Sonce se počasi začne dvigati nad horizont, jaz pa čutil le prijetno romantiko in njegove roko okoli mojega pasu. Nepozabno vzdušje prekine zvok budilke, ki me prebudi v sončno jutro. Misel, da čez natanko dva dni s prijateljicami odhajam v Portorož, mi nariše nasmeh na obraz. Mogoče pa se romantične sanje to poletje tudi uresničijo.

Barbara

Uročena prek spleta

Mislila sem, da sem posebna. Mlada, lepa, žareča in da me nihče ne more spremeniti. Potem pa sem spoznala fanta, ki je bil v mojih očeh popoln. Bil je tako lep, da sem se že samo ob pogledu na njegovo fotografijo popolnoma zatreskala vanj. Sama sem čustveno zelo zadržana. Moji cilji so strogo začrtani in trudim se, da me ljudje vidijo kot hladno osebo. Pretvarjam se, da me nič ne gane, pa naj bo še tako romantično, žalostno ali lepo. Čustva vedno zadržim samo zase. To me dela močnejšo, lažje mi je tako. Še nikoli nisem izrekla besed: » Rada te imam,« kaj šele: »Ljubim te.« On pa mi je spodnesel tla pod nogami in čeprav sebi in njemu dopovedujem, da med nama ni čustev, mi to slabo uspeva.

Fanta, ki mi je bil že dolgo zelo všeč, sem po dolgem zbiranju poguma 'kliknila' na Facebooku. Tako močno sem si želela, da bi me opazil, da bi vedel, da obstajam. Želela sem mu ugajati. Odpisal mi je in moje srce je poskočilo. Od tistega dne se neprestano pogovarjava. Nekega zimskega večera, ko sem zavita v toplo odejo sedela na svoji postelji, mi je družbo na računalniku delal on. Naenkrat je prispelo sporočilo, v katerem je pisalo, da me ima rad. Srce mi je začelo hitreje biti v trebuhu pa se je nenadoma pojavil podivjan roj metuljev. Zbrala sem vse moči in priznala, da ga imam tudi jaz rada in da mi je všeč in s tem presenetila še samo sebe.

Nekaj časa sem bila v rožicah, nato pa se mi je zazdelo, da je pozabil name in na to, koliko mi je pomenil. Nisem mogla zadrževati žalosti in solz, čeprav sem se tako trudila. Minil je en mesec in ker sem ga preveč pogrešala, sem ponovno zbrala pogum in mu spet pisala. Pogovor je ponovno stekel in nasmeh se je spet pojavil na mojem obrazu. Vprašal me je, če bi bila rada mnjegova punca, kar me je presenetilo in šokiralo. Nisem vedela, kaj odgovoriti, zato sem sem privolila pod pogojem, da me ne prizadene.

A ravno to se je zgodilo. Razšla sva se kmalu, ker je prejel neke slabe novice. Delala sem se, kot da se me ni dotaknilo, a bila sem razočarana, on pa očitno olajšan. Preteklo je nekaj časa, ki ga je potreboval, da bi me vprašal še enkrat. Zdaj sva skupaj. Presrečna sem, da sem končno našla svojo poletno romanco. Splačalo se je čakati.o prišel.

Eva

Svojo poletno zgodbo lahko pošlješ na cosmopolitan@adriamedia.si